Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization 4

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ben emperor'da 80% kazanıyorum. Immortalda Sezar ile bir kez bitirebildim ama bayağı zorlandım. Immortalda eğer askerin yoksa AI hemen saldırıyor ve dağıtıyor seni. Bu arada patch 1.17'nin crackı daha çıkmadı galiba.
Mesaj tarihi:
hayatımda ilk kez civilization oynamaya basladım ben de, direk beyond the sword'la, yalnız bir sorum var... bu population'ı dusurmenin bir yolu yok mu, slavery ile hurry production yapmak dısında ?
Mesaj tarihi:
BTS warlords istemiyor.

Settler yapmak ve şehir menüsünde avoid growth büyümeyi durdurur. Slavery dışında düşüren bir yöntem yok galiba, belki draft da düşürüyordur.
Mesaj tarihi:
Population u düşürmek istiyorsak food veren kareleri çalıştırmak yerine production veren kareleri çalıştır işçilerine.
Ayrıca speciaistlere yönelerek de düşürebilirsin populationunu
Mesaj tarihi:
Hehe, aldım oyunu BTSyi yükledim, şöle en kolayından bi oyun açtım, güzel güzel gidiyorum, kendimi tatmin ediyorum.
Yannız 1600lü yıllar ve 350li turlarda yavaşladı.Son patchi yüklersem hızlanır mı, ve büyük değişiklikler var mı?
Birde oyunda bi longbow, axeman üretiyorum, bir savaşta kullanamadan eskiyor, hemen süresi doluyor.
Acaba bir hal çaresi varmıdır?
Mesaj tarihi:
Yok imkansız falan değil civfanaticsdeki abiler yapıyo da oldukça zor tabi, ancak cultural gibi antin kuntin victoryler kazanabiliyorum.
Mesaj tarihi:
ya arkadşalar bişiler sorucam ben yeni başladım civilization oynamaya da şimdi bu oyunda en alttan başlıyoruz bu günümüz çağlarına kadar geliyo dimi ? tahminen ne kadar sürede geliriz bu çağlara ? ayrıca şehirlerin güçlenmesi için neler öneriyosunuz ?
Mesaj tarihi:
2000lerde bitiyor. Normal oyun hızıyla herhalde 2 saatte falan gelir.

Şehirin güçlenmesi birçok şeye bağlı ancak en temel faktörün nüfus olduğunu söyleyebiliriz çünkü ne kadar çok nüfus o kadar çok işlenen kare.
Mesaj tarihi:
tüm sehirlerde yemek, shield ve para dengesini çok iyi kurman lazım. Mesela nehir kenarlarına mutlaka watermill veya cottage yap. yeşil tepelere maden çöl tepelerine windmill, çorak arazilere sulama yapmanda fayda var. Bu oyunda en büyük mesele yeşillik topraklar üzerinde gelişmek. Çorak topraklarda ne kadar iyi oynarsan oyna bir yere kadar gelişebilirsin. Bundan başka tüm şehirlerde granary, theatre, courthouse, forge, library, marketplace, grocer ve university mutlaka şart.
  • Yeni Oluştur...