Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fotograf cözünürlüklerini artiran bi program ariyorum

Mumu

Öne çıkan mesajlar

oyle bi olay varsa herkesin işine yarayacaktır bende merak ettim şimdi.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

CIA'e sormak lazım Herfilmde kullanıyorlar ya..
-Mike şuraya zoom in yap
+Görüntüyü netleştirelim
+Biraz daha..Aynadan yansıyan yüze bakalım.
-Katilin John olduğunu söylemiştim!

Bre amerikalı! Nasıl yaptın Allahın sokak kamerasının çektiği 640x480 görüntüyü bu kadar yüksek çözünürlüklü? Bize bunu söyle sen.[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

çeşitli teknikleri var programların. Sonuçta olmayan bi pixel yaratılamaz. Pixel kaydırma v.s. gibi yöntemler var. irfanview iyidir hakkaten.[signature][hline]Count to Six and Die
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6.

CaNNiBaL_CoRpSe
Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir.
Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
dasaaa, 10 Aralık 2005 16:43 tarihinde demiş ki:
CIA'e sormak lazım Herfilmde kullanıyorlar ya..
-Mike şuraya zoom in yap
+Görüntüyü netleştirelim
+Biraz daha..Aynadan yansıyan yüze bakalım.
-Katilin John olduğunu söylemiştim!

Bre amerikalı! Nasıl yaptın Allahın sokak kamerasının çektiği 640x480 görüntüyü bu kadar yüksek çözünürlüklü? Bize bunu söyle sen.
iyide sen de biliyosun ki belli oranlarda buyutup sivrilik katilarak daha net sekillere ulasilabilir. hamming kodlamasi gibi bi yontemle bunu 100% olmasa da, belli bi yuzdeye ulasana kadar yapabiliyolar.. ama ne olursa olsun, oyle bi programi bizim evdeki bilgisayarlarimiz kaldirmaz muhtemelen.[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 11 Aralık 2005 05:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cus sen de abartma... oyle bi seyden bahsetmedigimi gayet iyi biliyosun.

diyorum ki kaliteli cekilmis foto buyutulebilir... netlik 100% saglanmaz ama yuksek oranda basariya ulasilabilir... filmlerdeki tabii ki sacmalik; "press enter to hack" diye bi sey olamaz elbet ama programin yapilabilitesi oldugundan bahsediyorum...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

donanımhaberde okumustum bole bıseyı
bunu yapmayı basarmıslardı ama ufak bı resmın cozunurlugunu duzeltmek bıle gunumuz pc lerinin en ıyılerınden 100 lerce kat daha iyi pc ler gerektiriyor deniyordu.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak )
Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 30

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Sosyal ağlarda paylaş

büyütülünce kare kare çıkmasını engelleyen, daha sevimli gösterten algoritmalar var ama olay sadece göze batmaması nı sağlamak, yoktan ayrıntı oluşmuyor yani. (eski oyunları ve atarimsi şeyleri emule eden programlar falan kullanıyor)[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 11 Aralık 2005 09:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 11 Aralık 2005 10:12 tarihinde demiş ki:
@dasaa: çok yüksek çözünürlükte çekip, düşük çözünürlükte ekrana veriyor olabilir. daha sonra zoom yaptığında orjinal resmin ilgili bölümünü getiriyordur.

fakat tabii ki bu açıklama da hollywood'u paklamaz.

aynen ole :)
HDTV teknolojisi sagolsun artik kameralar 1920x1024 cozunurlukte vidyo kaydi yapabiliyor (yaklasik 4mpixele tekabul ediyor)..kutuphanede raw goruntu tutularak, preview amacli ekranlara dusuk cozunurluk veriliyor..

evet John su sahneyi buyult yaklas denildiginde o sekansin, o frame i kutuphaneden getirtilip isleme sokuluyor :)

zor degil abartmayin..yoktanda pixel var etmiyor adamlar

konuya donersek fotografta boyle birsey sozkonusu degil uzgunum, bu tip arac henuz icad edilmedi..:([signature][hline]www.fuysal.com
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz o dediğin.. ama şöyle bir teknik var.. çoğu durumda resmi direk resize etmekten daha iyi sonuç verir..

resize x4
blur
resize /2

şeklinde x2 zoom edebilirsin.. nispeten daha iyi direkt büyütmekten..

Ama kaliteden ödün vermeden olmaz tabii.. her tip fiziğe matematiğe aykırı.. o tip bi algoritma mevcut olsa sonsuz enerji felan elde edilir ordan..[signature][hline] Deus Ex Machina
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle bir eklenti vardı Photoshop için ve bayağı ünlüydü.
Stumble'larken görmüştüm.
Sadece gerçekdışı geldiği için değil, aynı zamanda 400$ plugin, 7700$ tek parça eklenti paketi fiyatı olduğu için favorilerime bile atmadım.
Saçma geldi...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi...
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi...

3000 oyunluk PC oyun arşivi...
İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi...
mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

yıllar önce ms office ile gelen photo editor gibi bir program varya, onunla zoom yapıldığında önce pixel pixel göründüğünü sonra görüntüyü düzelttiğine şahit olmuştum. pek de emin değilim şu an.[signature][hline]What i do you? WHY do you block me?
ANSWER ME! I follow you 'cos your my best friend.
I AM NOT GIVE YOUR INFORMATIONS! But, you are stoneheart.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...