Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Notebooklarda kullanılan grafik kartlarının kalitesi?Farkı osu busu?

green_martian

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar;
notebooklarda genellikle kullanılan iyi grafik kartları arasında:
64mb geforce4 go 454 , ati mobility 64mb , ati radeon 9000 64mb, nvidia fx5200 go ve fx5600 (64mb32)gibi modeller var
bunların hangisi ne kadar iyi farkları nedir gibi bilgileri nerden edinebiliriz?
sizde var mı böyle bilgiler?[hline][i]-->Four String Magic<--
This is [b]My Own Summer
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
saçmalama notebooklardada gayet iyi oyun keyfi oluyor monitör ince oluyor ve ona odaklarnıyorsun gayet rahat oluyor görüntü ise gayet güzel ısınma sorunu ise pek ısınmıyor hele klavye olayı hiç..[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Sosyal ağlarda paylaş

bu konuda bende meraklıyım

bu sene üni. ye giricem nereye gidecegim belli degil eskişehire gidebilirim.yani ;

hem yanımda taşıyabilecegim
hem oyun oynıyabilecegim
hem internete girebilecegim [online-oyunlar dahil]
hemde grafik işlerini halledebilecegim bir bilgisayar almak istiyorum.

geforce raedon falan takıldıgını bilmiyordum şimdi örendim buda ii oyunlarda sorun cıkarmaz

benimde merak ettigim şey ısınma sorunu cünkü günde 15 saat acık kalıcak büük ihtimal hem kücük hem de p4 3.6 falan olucak

valla pişman olmak istemiyprum aldıktan sonra yardımcı olursanız sevinirim[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere mobil islemcisi olan bir ekran kartinda 64mb bellek gereksiz cunku 64mb bellegin gerekecegi cok yusek cozunurluklu uygulamalarda zaten grafik islemcisi yetersiz kalacagindan sen cozunurlugu 1280x1024 yerine 800x600 de tutacaksin o zamanda 32mb lik ekran karti bellegi yeterli olacak

2. olarakda 64mblik intel anakart uzerinde gelen ekran karti ile 16mblik geforce veya radeon chipsetli bir ekran kartinin performansi denk denebilir, yapacagin en iyi secim laptopun islemcisine gore degisiyor

geforce 4 go lar, ve ati radeon moibility ler mobil islemciler iciin optimize, ama eger ben adaptore takili koyacagim diyosan radeon 9000 en iyisidir 32mb fazlasi ile yeterli, 5600 ve 5200 go lar bir kademe daha ustu ama centrinolarla falan geliyor, ve bunun icinde oldugu laptop 2000$ ustu

son bi siraliycak olursak en sirayla:

fx 5800go
fx 5600go
ati rade. mobility 9200
ati rade. mobility 9000
fx 5200go
ati rade. mobility 8500
geforce 420 go
ati rade. mobility 7500

bunlar olmayanlardan kacin, 32mb fazlasiyla yeterli[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 20 August 2003 23:46 tarihinde demiş ki:
17" laptop yok sony nin 16.1" lik olanlari 1900$ dan basliyor[hline]

Satellite P25 Series From: 2,099.00
Portable Computing Meets Home Entertainment
For work or play, Toshiba’s Satellite P25 Series is the best-suited notebook PC to view DVD movies, play video games or view documents side-by-side on Toshiba’s first 17.0”diagonal wide-screen XGA display (1440 x 900). Experience the industry’s fastest 3D graphics imagery from the NVIDIA GeForce™ FX Go5200 graphics processing unit and enjoy bass-thumping audio from the harman/kardon stereo speakers![hline][i]-->Four String Magic<--
This is [b]My Own Summer
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın beyler lap toplar normal bilgisayarlara rahatlık acısından gercekten cok buyuk ustunluk saglıor ama kullanıssız olmasının nedenı performans falan deıl yenınelebilir olmaması sonucta normal bilgisayarınızda kendi paranızdan kucuk kucuk 100er dolar falan kullanarak parca deıstırıp yenıleyebılırsınız ama lap top alınca aynen gider deiştiremezsiniz tum parcalar anakarta yapısık oldugundan...

kendimden ornek wereyim ben kendi hp notebookumu aldıgımda o zamana göre ( 2 yıl önce ) süper özellikteydi p III 900 256mb ram ve 16mb ekran kartı o zamanlar 32 lık kartlar turkıyeye gelmemıstı bıle sora bı aldım 2 ay sora 32 lıkler falan geldi deiştiremedim pişman oldum derken 64 lukler bile war su an. normal bılgısayarım olsaydı cok yenıleme ımkanım olmustu.

ayrıca lap top ekranlarındakı yenıleme gecıkmesı falan pek sorun olmuor ben warcraftı falan sorunsuz en ıı cozunurlukte rahatlıkla oynayabılıorum.

ekranım 16 ınc ama normal bılgısayarın 17 ıncı buyuklugunde
ve gözünü daha az yoruyor cok kullanıslı sıkılınca yatagın basucuna alıp uykun gelene kadar o sekıl oynayabılmek falan wazgecilemeyecek bi rahatlık bence (:[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun oynamak için düşünüyosanız kesinlikle almayın babamın p4 2.0 ghz'da 2 saat GTA oynuyorum kendiliğinden kapanmaya başlıyor sıcaklıktan.Ayrıca ekran optimize edildiğinden 1024*768 harici çözünürlüklerde iğrenç piksel görüntüler oluşuyor.[hline]Silphatos Iceheart
Synthetic Intelligent Lifeform Programmed for Harm/Android Trained for Observation and Sabotage

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
bilmem ama ben gayet memnunum bu yaz yazlığa desktopu getiremedim notebooku getirdim daha az kullanışlı falan olur diye düşündüm notebookların ekranları pek fazla ısınmıyor mesela şuanda benimki buz gibi..
günde notebookum 10 saate yakın açık kalıyor fazlası ile sağlam..
bilmiorm ancak oyun oynama zevki bence biraz daha farklı oluyor ne bileyim mesela araba yarışı oynarken sanki daha fazla içinde gibiymiş gibi oluyorsun..[hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...