Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer-Games Workshop

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ve son sorum :
şimdi platemail zırh vs. boyuyoruz ya ben dark elflerimin plateinin göğüsünü şöyle boyamaya karar verdim

chainmail rengi (adı chainmail-citadelin)
üstüne siyah ink suyla karıştırılmış hafif

güzel olur mu yoksa içine eder miyim minyaturun?

[edit: yoksa siyah undercoat üzerine chainmail ile drybrush mı yapsam?][signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
Paticik Rebel
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah

[Bu mesaj shapshal tarafından 01 Eylül 2004 02:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Wallahi çok fazla bilgim yok ama bir Chaos Undiveded ordusu kuracağım.Şimdi puanları ile listemi hazırlayım,yazarım.Ama hız üzerine bir ordu kuracağım,Knights,Hounds birlikleri ağırlıklı,belki arkayada bir mage.bakalım[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
Mesaj tarihi:
bu arada kazaadan army builder diye aratın onu indirin gambit tavsiye etti çok güzel bi program. hiç puan hesaplama,upgrade fiyatları flan kafa patlatmaya gerek yok.[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
Paticik Rebel
------------
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Mesaj tarihi:
koyudan aciga gitrmenın sebebı gercekcı bi hava yakalamak derinlerde yerlerin koyu gozukmesini saglamak falan.

Mat black uzerine dry brush atinca ignler fena durmuyor ama yeterlide durmuyor,

Ben kendimden ornek veriyim mesela ben Rangerlarimi boyuyorum simdi black ustune chainmail dry brush yaptim ama biraz abartip yaptim sadece deliklerde black ler gozukuyor ardindan baya sulandirilmis dark flesh attim ustune (wash yapar gibi ama daha sulu) ardindan bi 20-30 saniye bekleyip sildim simdi eskimis zirh gibi gorunuyorlar, Sade chainmail coooook ham gorunuy ben silahlari bile chainmaildan sorna dry brush falanla veya Dwarf Bronzela geciyorum.

Valla platler icin chainmail ustune fazla sulandirmadan black indk atsan yeterli olur ama ben derimki plate ustune inkden once parlak bi renk at purple falan ne bileyim army schemeine ne uyuyorsa ardindan wash yaparsin.

Ring maillar icinse tekrar soyliyim sade chainmail cok ham duruyor ve dark efler icin fazla parlak kaliyor.

BAska bir husus bazi noktalrin parlak gorunmesini istiyorsan coat ustune bonewhite boyamani tavsiye ederdim black ustune aticagin hersey mat durur.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
İşte benim Khorne ordum,bir isim bulamadım yada heroelar için hikaye ama yakında bulur yazarım 1036 puanlık birşey işte.En kısa zamanda alıp boyamaya başlayacağım,sonrada savaş alanında tanrım adına kan akıtıp onu gururlandıracağım.2 hafta içinde tüm minyatürleri bulabilirsem hazırlanmış olur,yada minyatürlerin geleceği tarihe sarkar.
Exalted Champion of Khorne Mark of Khorne 35pts Armour of Damnation 30pts Great Axe 4pts 169
Aspiring Champion of Khorne Mark of Khorne 35pts Chaos Steed 16pts Army Battle Standart25 156
Chosen Knights of Chaos Chaos Armour Champion 20pts 245
Mauraders of Chaos Throwing Axe 20 pts Chieftian 12pts Musician 6pts 103
Chosen Warriors of Khorne Chaos Armour Champion 12pts Mark of Khorne 35 pts
Banner of Rage 50 pts Standart Bearer 12pts Shield 11pts
288
Blood Beast of Khorne 75 1036[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.

[Bu mesaj KARAMURAT tarafından 01 Eylül 2004 17:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Cuce, 01 Eylül 2004 13:17 tarihinde demiş ki:
unutmadan ordu kitabni nerden indirdin kazaam bozuk calismiyorda pdh olarak indirdigiini soruyorum.

kazaada herbişey var[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Mesaj tarihi:
1.boyama ile alakalı:koyudan açığa doğru böyamanın sebebi türkçede gölgelendirmektir abi... alt taraflar koyu üste doğru renk gittikçe açılırsa yapay gözükmez, gerçekçi ve orjinal görünür... chainmail, zincir zırh boyamının en iyi yolu siyah undercoat üzerine istediğiniz (parlaklığına göre) bir metal rengini dryybursh yapmaktır.. aralara kaçmayıp siyah kalacaktır böylece.. ama diyelimki yapadınız güzel drybursh kaçtı aralara.. ink bu yüzden var veya baktınız çok açık parlak bir renk oldu bir koyu tonunu (metal renkerli karıştırmayın.. chainmail attıysanız boltgundur koyusu mesela) sürerseniz veya siyah ink wash yaparsanız olur... games workshopun sitesindeki çççççççooooooooooook abartı bir boyama olayıdır adamlar boyaya 2 kere ink 4 kere dry brush yapıyorlar.. bence gereksiz... ben şöyle anlatayım benim adamlarımın elbiseleri girintili çıkıntılı.. dediğim gibi siyah undercoat'un üzerine kırmızı ve mavi mi boyuyorum kaçırarak aralra veya kaçırmayarak sonra o çizgilere ink sürüyorum. boyadığım renklerin bir açığıyla drybrush yapıyorum.

cüce eski göstermek için ink kullan bence boydan ziyade daha rahat edersin daha iyi sonuç alırsın.. chesnut ink süper dir.. paslı gibi gösteriri az atarsın çok belli olmaz...

ayrıca tırsmayın boyamaktan boyaya boyaya olcak.. minyatürün içine sıçılmaz merak etme üstünden br daha boyanabilir.. sadece boyarken biraz dikkat et yeter...

Karamurat:abi oyunu hiç bilmeden filan mı yeni mi başlıyosun bilgin var mı biraz? galiba var biraaz bilgi[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
Koşuuun, uçurum var; koşun laaan uçurumaaa...
---------
Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
Mesaj tarihi:
Ink kullanmayı pek sevmıyorum bazen yaglı boya bıle abanıyorum butun modele sorna siliyorum.

bide guzel boyiyinca bam baska oluyo, mesela bi sakal boyadim gaza gelip. siyah coat atmistim, sonra dusundum acik renk sakal yapiyim dedim.
1. undercoat siyah
2. Skull white
3. Aralara watered down dark flesh
4. ustune Snakebit hafif
5. Cok hafif Blood red dry brush
7. yetmedi butun blood redleri kapaticak kadar (blood redlerin amaci ikinci kez atilacak dark fleshi parlak gostermekti) dark flesh dry brush.

Bu adamin sakali gercek sakaldan daha gercekci duruyor soylemesi ayip.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
daha önce 40K oynamıştım ama çok oldu Fantasy'e yeni başladım.kurallar farklı birde 6ed ile değişmiş sanırım.Yani kuralları tam bilmiyorum ama aşinayım.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
Mesaj tarihi:
Orduya isim ve herolar ile Chosen birliklerine yine isim ve genel hikayeler yazıyorum.Ben böyle oynamayı seviyorum,hepsinin özel bir yeri olmalı[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
Mesaj tarihi:
1. kazaa'n yoksa başka bir yyerde bulman zor cüce..

ya tabiki güzel boyamak ayrı bişey ama ben bir sakal boyamaya 10 dakika ayırırsam 170-200 modellik bir ordu bir asır sürer... zaten ben kötü boyayın tekrar tekrar boyamayın demiyorum.. games workshop( 'eavy) kadar kastırmanıza gerek yok dıyorum.. savas alanında hıc bellı olmuyo ama ben ılla boyıcam dersenız o baska...

karamurat abı ordun fena degıl ama bence toplamadan once bıraz daha kurallara aşina ol.. ben bir daha bakayım senin orduya da fena gözükmüyodu du bakem[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
---------
Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
Mesaj tarihi:
kara murat bikere biraz karışık yazmışsın...arada şu bilgiyide verelim herkes yararlansın...
-----------------------------------------------
www.wolflair.com dan army builder programını ındıroyorsunuz.. ya 1 ya 10 mb 1 dı ama glb.. ama program software free degıl... nasıl yapacagınızı pm de söylerim yassak... çinkü.. sonra orda sol üste köşede check updates var. ordan warhammer fantsy 6th i çekiyorsunuz.. mis gibi bir program inanılmaz rahat...
-----------------------------------------------
karamurat tavsiye ederim çok rahat edersin...
1.1000 puan lık glb ordun? bence 1000 puan ıcın cok karakter olmuş. bence bir tane chaos hero yeter zaten güçlü adam.. üstüne bir ünite chaos warr. 16-20 arası bence daha çıkmaya gerek yok 16-20 arası maraduer (throwıng axe gereksız flaıl alsın lar onun yerıne) ve chaos hounds of khrone (adı yanlıs olabıır).. bırda chaos char. miss gibi... daha kalabalık bir orduya daha çok warr. daha çok maraduer ve tabiki chaos knight la gir bence.. birde juggernaut denen hasta şeyler var...

özelden konuşalım istersen..[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
---------
Mesaj tarihi:
Bu zaten ilk çıkmış hali şimdi size tam dökümü ile vereceğim.Son update halleri daha sonrada hikayeleri.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.
Mesaj tarihi:
Blood Brothers Regiment of Khorne

Arc Kharas-Exalted Champion of Khorne: 169 pts
Mark of Khorne 35pts,Armour of Damnation 30pts
Great Axe 4pts
Frouth Kharas-Aspiring Champion of Khorne: 156 pts
Mark of Khorne 35pts,Army Battle Standart 25pts,
Chaos Steed 16pts
Soulless Knights-Chosen Knights of Chaos: 245 pts
Mark of Chaos,Chaos Armour,Champion 20pts
Hell Riders of Chaos-Maruader Riders of Chaos: 103 pts
Mark of Chaos,Throwing Axes 20pts,Chieftian 12pts
Musician 6pts
Blood Brothers Regiment-Chosen Warriors of Khorne: 288 pts
Mark of Khorne 35pts,Chaos Armour,Banner of Rage 50pts
Shields 11pts,Champion 12 pts,Standart Bearer 12pts
Kronzag-Blood Beast of Khorne: 75pts

Solda birliğe yada karaktere verdiğim isim,hemen yanında ne birliği yada characteri oldukları,yanlarında mal oldukları total point,altta ise yapılmıs upgradeler ve ne kadar mal oldukları var.
Neden bu birlik ne düşündüm;Birkere görüldüğü üzere büyücü yok çünkü biz büyüye güvenmeyen bir birliğiz.Agresif bir bölük ve Maruader atlıları ile hızla ilerleyip uzaktan Axe ve hemen arkasından Knightlar ile ilk saldırı dalgası başlayacak,Herşeyi ile güçlendirilmiş,2 Champion ve chosen warriros grubu,ve yıkıcı blood beastimiz ile öldürücü darbeyi vururuz.Tek sorun yaşayabileceğim yer,Knightlara yada Maruaderlara zamanında yetişememek olabilir.Fakat onlar bile kendi başlarına yeterince ölümcüller zaten.Ki bu durumu düzeltmek için heroalardan birini atlandırıp,Army Banner'in da etkileri ile Knightlar ile birlikte ilk saldırı dalgasında görevlendirmiş bulunuyorum.Heleki yaya birlikleri pek durdurulabilir gözükmüyor ama yorumunuza açık.Her yorum değerlendirilir ve gerekirse değişiklik bile yapılır.[signature][hline]Acıyıda,tatlıyıda,insan kendi hazırlar,kendi yer;değişen sadece seçilen malzemelerdir.

[Bu mesaj KARAMURAT tarafından 03 Eylül 2004 12:32 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj KARAMURAT tarafından 03 Eylül 2004 12:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
eh madem herkes yazıyo ben de 500 puanlık düşündüğüm orduyu yazayım.

20 kişilik bi spearmen ünitesi - champion,bearer,musician,kalkan
5 kişilik bi dark riders atlıları - champion (herald denio sanırım),repeating crossbow
Reaper Bolt Thrower - 2 kişilik crew

ve noble var bunu ayrı yazmak istiyorm ucuz ve güçlü

Noble
-------
General,great weapon,heavy armor,shield. istatistikleri

Movement - 5
Ws - 6
Bs - 6
St - 4/6 (strength diil mi bu nası böle oluo neyse)
To - 3
Wo - 2
In - 7
At - 3 (biçer döver gibi hem 3 atak hem de ws 6)
Ld - 9
Sv - 4+

ve böle bi adam için 80 puan çok iyi -bence-

ee dier orduları görelim? bi de 500 puanlık ordusu olan var mı veya 500 puanlık yapıcak olsam şöle yapardım diyen...ben ilk bi 500 puana ulaşıcam sora 1000 yapıcam falan felan

bi de gambit yakın savaşta güçsüz olabilir ordun savaşıcak bitek warriorlar var dedi ne önerirsiniz ne yapiim dark riderları çıkarsam bu sefer de balistik gücüm kaybolucak bana yakın savaşta dark riderdan iyi olan bi balistik ünite gerekiyor[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------

[Bu mesaj shapshal tarafından 03 Eylül 2004 16:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ehuaeheha :D
cidden sende neler var cüce?[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Mesaj tarihi:
Ya ordu olarak 500 de ik regimant great weapon Dwarven Warrior bi ragiment thundrer koydum. budur. Belki bi warrior regimant cikar yerine stone thrower gelir.

ha bide nobelinin carti cutrunu yazmisim bende yaziyim havam olsun
M Ws Bs S T W I A Ld
3 7(8) 4 5 5(6) 3 4 4 10

Bunlarin yanina Rune of death le killing blow ekle thoughness 5+ modellere x2 strenght kat, butun fail armoru savelerini tekrar at cart curt falan filan bi bakmissin adam olmuyor yaaaaaaaaa benim Kingim seninkini dover. Hıh
[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce

[Bu mesaj Cuce tarafından 04 Eylül 2004 02:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bunları aldın mı yoksa kağıt üstünde bunlarıu mı düşündün

bu arada bu heronun puanı kaç?? ben de nobleımı iyi sanıodum :D[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------

[Bu mesaj shapshal tarafından 04 Eylül 2004 19:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Bunlari aldim. warriorlar sipariste onlar gelince tamam olucak.

O hero Dwarflarin en baba elemanlarindan ve 405 puan =) onu koyunca baska birsey koyamiyosun ve orda yazmadigm ozelikleride var yanina bide horn of blasting gibi ayrica okuz itemlarda almis bulunmaktadir istedigi her puana deyer kendisi.

Ama 400 puan olduug icin onu koymuyoruz tabiki orduya. Delilik edip doomsekeer larımdan birini leader yapicam MUHAHAHAHA

Deli bir ordu liderim olacak. E cüce demek deli demek zaten.

Aslinda hesapladim sadece 2 warrior regemant koyarsam orduya Garagrim ironfist koyabiliyorum ki kenisi king kazador kadar delidir.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
oha be o adamı koy onu savaştır bitek :D
herkes çataçuta almış yaw geride kaldık ben daha bi regiment aldım ! sihire gelsin de tamamliim[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Mesaj tarihi:
Da gelicekmiki sihire yukardada belitrmisti smerten regimanetleri falan onceden siparis etmeniz lazim dimi smerten.[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Mesaj tarihi:
ahmet abi bu ay yeniler gelicek dedi özellikle dark elf gelicekmiş baya[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
  • Yeni Oluştur...