Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer-Games Workshop

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Skirmisherlarla Standart unitlerin farki nedir?

gecen gun Groammir İronfistle bi kactane doomseeker aldimda boyamak icin nedir olaylari merak ettim sorayimdedidm

[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce

[Bu mesaj Cuce tarafından 19 Ağustos 2004 00:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
skirmisher dediğimiz şey; böyle dağınık gezinen askeri gruplar.. kurallı açıklmasına gelirsek
bir düzen içinde dizmiyorsunuz karışık ve birbirinden 1'' uzaklıkta olma üzere diziyorsunuz..
her tarafa dönmeden move edebilir(normal unıteler donmek ıcın movemnet harcar)
360 derece görüşü vardır(normal unıtelerın 90 derecedır)
uzak mesafelı bır saldırıda -1 penalty verır karsı tarafa..[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
Koşuuun, uçurum var; koşun laaan uçurumaaa...
---------
Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
Mesaj tarihi:
bizim için battalion fiyatları örenebilicek birileri var mı? sihiri arıyorum açan yok[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki:
Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
Mesaj tarihi:
orduda bi çok farklı birlik çeşidi vardır.
1 Lordlar
2 Herolar
3 Core uniteler
4 Special uniteler
5 Rare uniteler

bu bunların kaç tane olması gerektıgı genelde ordunun kendı kıtabında yazar ayrıca oynadıgınız puanında onemı vardır
puan sistemide söledir her askerin belli bir puanı vardır mesela goblin 2 puanken elfler 11 puandır. ıkı rakıp kac puanlık bı oyun oynanıcagına karar verılır bolece orduların esıt gucte olması saglanır.

şimdi ünite çeşitleri ve ne kadar konacagını açıklayalım

1 Lordlar : 2000 puanlık buyuk savaslardan once ordunuza lord koyamazsınız 2000 puandan sonra 1 tane koyabılırsınız ve sonra arttırdıgınız her 1000 puan ıcın bı tane daha eklersiniz (3000 puanda 2 tane gıbı)
2 Herolar : 2000 puan ocesındekı oyunlarda 0-3 arasında heroya sahip olabilirsiniz.sonra nasıl arttıgını tam hatırlamıyorum ama zaten kural kıtabınızda bunların hepsi yazıo (Yanılmıyosam 4 oluodu)
3 Core unıteler : Bunlar ordunuzda en cok bulunacak unıtelerdır. 2000 puan oncesınde 2 den fazla bu unıtenızden olması gerekır.bu unıteler ıcın bır ust sınır yoktur.
4 Special uniteler : Coredan daha az ordunuzda bulunurlar ama rare kadar da az değiilerdir.2000 puan öncesinde 0-3 arası special uniteyi ordunuza alabilirsiniz.
5 Rare uniteler: cok kuvvetli olan unıtelerdir.(mesela orc ve goblınlerın trollerı veya devleri )2000 puan oncesı 1 tane alabilirsiniz ordunuza.
not:butun bunlar orcs&goblins kitabına gore yazılmıstır.genellikle buna benzemisene ragmen degısık ordularda farklı kurallar olabılır.bunlar her ordunun kendı kural kitabında yazar.

birde ünitelerin alt sınırları vardır.örneğin goblin unitleri 20 kişiden az olamazken orc domuz binicileri( :) ) 5 kişiden çok olmaları gerekir.
her uniteden istediginiz kadar ordunuza katamazsını mesela black orc unitesinden ordunuzda en fazla 1 tane olabilir.

su anda oldukca karısık gozuktugunu bılıyorum ama ordu kıtabınızı alıp okudugunuzda her sey cok kolay anlasılıyor[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
cüce, ya o ordunun puanına göre, her rule book; army book ta yazar hatta.. bak yazayım
less than 2000 3char(3'ude hero olabılır), 2 veya daha fazla core, 0-3 specıal, 0-1 rare
2000-3000 4 char(1lord, 3hero), 3 veya daha fazla core, 0-4 specıal, 0-2 rare

ancak hepsını doldurmak zorunda degılsın, core ların mınumum sayısı olduktan sonra sınırları aşmadan istediğin kadar koyabılırsın..
----
sharps bakayım netten bı sny....
istediğimiz ürüne burdan bakabılırsınız..
sihir fiyatları, ingiltereye göre;

Warhammer Boxed Game £50.00

Orc & Goblin Battalion £50.00
--------
sihir ile temasa geçmek için;
www.sihironline.com
Sinanpaşa İş Merkezi Kat:2 Numara: 235 (Bilgisayarcıların Katı) Beşiktaş İSTANBUL
Tel : 0212 227 9955
Fax: 0212 327 6052

Ahmet Hesapçı

daha rahat ulaşırsınız[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
---------
Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
Mesaj tarihi:
shapsal battalion fiyatlarını sormussun onları da cevaplıyım
ıkı tur baslangıc setı vardır
1 Starter Set
2 Battalion

starter set ordunun army bookunu ve en temel savascılarından bır unıtesını ıcerır.ornekler : high elves starter seti bir unite high elves warriors (16 kişi) ve army book içerir.fiyatları 50 dolar.

battalion ise oynanbilecek boyutta bir ordunun toplu halde satılmış halidir.örnek orc ve goblin ordusunun battalionu :
15 orc savascısı.18 orc okcusu,10 goblin kurt binicisi.1 domuz savas arabası ve 1 domuza binen savas lodru içermektedir.
bu battalionun fiyatı 90 dolardır.
buna karsılık high elves battalionu 110 dolar olup 1 unite high elves okcusu,1 unite high elves savascısı,1 unite silver helms atlıları ve army book icerir.

bunlar games workshopun sitesinden alınmıs fıyatlardır sihirdede genelde bu fiyatlaradadır.ne yazık ki bunların bırcogu ben en son gordugumde(2 ay once ah gozumde tütüyor sihir :) ) sihirde bulunmuyordu.bence battalion ve starter seti beklemeden unite unite alarak baslamakta hiçbir sakınca yok fiyat konusunda pek birsey değişmiyor çünkü.bir ünite alın ve başlayın sonra duramazsınız zaten ama önce army booku alınki duzgun bir orduyu kafanızda olusturun.

ayrıntılı bilgi için :

www.games-workshop.com[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
said:
gambitds, 19 Ağustos 2004 11:37 tarihinde demiş ki:

bir hatayı düzelteyim;
special ve rare isimleri, güçlü olmalarına göre verilmemiştir.
isimlerindende anlaşılabilceği gibi
core ordunun ana ünitekleri, sabit askerleri her orduda bulunan demek
special, ordunun özel üniteleri savaş için özel çağrılan üniteler
rare ise iyica az bulunan ünitelerdir

şöyleki tabiki gene az bulunan/zor bulunan ünite güçlüdür denilebilir ancak, güçlülük göreceli bir kavramdır.
örneğin bir orc&goblinz ordusunda eğer fantastik kitapalra mereklıysanız görürsünüz orclar ve giant/dev ler eski ortaktır lar buyuk savaslar ıcın 1-2 dev çağırılır savaşa onun gibi..
örneğin bir elf ordusunda bizim balista dediğimiz, bolt thrower lar rare dır. ama bir empire ordusunda bildiğiniz mesleği askerlik olan; swordsman core ünitedir.

birde açıkladığın bir şeyi tamamlayalım:
ordular çıkar ken ünitelerindeki adamların sayıları vardır. genelde infantry birlikler 10 kişi minimumdur, atlı birlikler 5 kişi minimumdur; bazı ünitelerin maksimum adam kapasiteside vardır. mesela bir ünite için 10-20 yazıyor 10 ila 20 adam arası asker koyabılırsınız ancak.. daha fazla yada eksık koyamazsınız...

bırde bazı ozel durumlar var mesela bır unıte bır orduda sadece bır tane bulunavbılır gıbı, hepsı ordu kıtaplarında anlatılır[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
---------
Mesaj tarihi:
evet special ve rare uniteler orduda bulunma oranlarına gore ısımlendırılmıslerdır.bununla bırlıkte buyuk cogunlukla orduda az bulunan unıteler en kuvvetlılerı olur.mesela orcların devlerı.
orc ve empire starter set içinde bulundukları için en hızlı baslanabilen ırklar olark gozukselerde dıer ırklardanda unıteler alarak baslayabılırsınız.smertenin dedigi gibi orcların battalionu su an sihir de varmıs ama dier ırklara baslamak istersenizde battalion beklemeden atlayın derim ben.siz 1 unıte boyayana kadar yenısı zaten sıhıre gelmıs olur :)[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
empire başlamak isteyen varsa yarı yarıya bölüşerek fantasy starter alabilirim (orc istiommm)[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Mesaj tarihi:
shapsal baslamak istiosan empire ortak bulmadan da orclardan basit bir unite alarak baslayabilirsin.(tabii ki empire ortak cok iyi oluyor,mesela biz smertenle öle başladık).orclar gercektende warhammer dunyasının en guclu ordularından biri.aynı şekilde empire da öle.orclar bi özelliği de çooook eğlenceli olmaları.aramıza hoşgeldin savaş lordu :)

p.s. kurulacak ordular hakkında yardım istersen edebilirim biraz bşi bilirim[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
peki battalionsuz nasıl başlarım ne kadara patlar fiyat açısından?[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Mesaj tarihi:
şimdi şöle ortalama bir ünite 40 milyon civarında(2-3 milyon fazla olabilir)
oynanabilir en dusuk puan yaklasık 500 ve orc ve goblınler oldukca ucuz oldukları ıcın bu puana 3-4 bırlıkle ulasıolar.
yanı oynanabılecek en dusuk puan sana 100 dolara falan patlar.
normal bırlıkler genelde 30 dolar
tek karakterler 8 ila 15 dolar arasında degısır
specıal ve rare bırlıkler ve savas makınelerı genelde 25 ıla 50 dolar arasında degısır.
oynamak için gereken en dusuk puanı yaklasık 150 mılyona toplayabılırsın.battalionun fiyat olarak coook fazla bı avantajı yok ama baslamak ıcın ıyı bır set.
bide unutulmaması gerekn army book bı kere alacagınız bu kıtap en ıı dostunuz olacak fıyatı en son 26 mılyondu.
boyaların tanesı 5 mılyon ortalama bı ordu boyamak ıcın 10 renge falan ıhtıyacınız olacak yanı bu 50 mılyon eder ama boyalar cok fazla bu yuzden bı kere alıp yaklasık 2000 puanlık orduyu boyayabılırsınız(orc ve goblınler ıcın gecerlı)dıer ordularda ıse bı kere boya alıp cok buyuk orduları boyayaılırsınız.yane boya pahalı gıbı gozuksede problem olmuyor[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
bu arada söylemeyi unutmadan 28 agustosta beşiktaş sihir cafe de border turnuvası var(border: 500 puanlık oynanabilecek en kucuk savaslar.ordu kurma kuralları bıraz sınırlanıo ama oynanıs aynı.bence cok zevklı)ilgilenen varsa bi ugrayıp baksın,en azında kucuk oyunlar ızlemıs olursunuz.modellere bakarsınız hangi ırkı sevdiginize karar verirsiniz.ahmet abiyle konusur tavsiye alırsınız.

hatta isterseniz gambit yada smerten die bagırını biz sizi buluruz! :)
(o sırada buyuk ihtimalle yenildiğimiz için üzgün oluruz :) )[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
ya beyler ben KESİN gelmek istiyorum ama karşıyı hiç bilmem biriniz beni alsın beşiktaş iskelesinden sora hep beraber warhammer gençliği olarak gidelim (Cuceyi bilmiyorum da smerten gelir diye tahmin ediorum). çok eğleniriz fiyat sorarız savaş izleriz tıkınırız hem ufak çaplı bi paticik warhammer-severler buluşması olur ne dersiniz?[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Mesaj tarihi:
smerten turnuvada oynuyor zaten gelecek.bende gelecem ortagımla surumuzden ıkı kucuk ordu cıkarmayı basardıgımız ıcın 2 ayrı oyuncu olarak katılcaz.(ordum bıraz dandık oldu ama olsun)istersen biz seni 28 agustos sabahı beşiktaş iskelesinden alabilirz.sonra sihire gideriz biraz turnuva izlersin.istersen bana
122440773 numaralı ıcqdan mesaj atabilirsin.[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
orda sihirin ordusu var mı oynayabildiimiz? ya en kötü taktik veririz biz de kuralları bilmeyiz ama taktik taktiktir ehehh..siz smertenle beni alırsınız baya güzel olur[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Mesaj tarihi:
orda sihirin göstermek için orduları var ama genelde oynayamıyorsun.(yanı en son gordugumde oleydı)
ama ıstersen turnuva dısında baska bı gun sıhırde bulusuruz benım orduyla oynayabilirsin.hem görürsün orcların ne kadar guclu ve eglencelı oldugunu :) WAAAAAGGGHHHHHH!

taktik işine gelince o birazcık zor oyunun gerçek savaşla alakası yok kuralları örenmeden baya zorlanıyosun taktikleri anlamak için :)
ben hala örenemedim[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
heheheh olsun biz yine de bulunalım izleyelim warhammer abi kaçmaz :) turnuva kaç gün sürüyor? veya bi gün içinde mi yapılıyor?[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Mesaj tarihi:
Abi bırakın bu tarihöncesi saçmalıkları, warhammer 40K oynayın, ne güzel tank tüfek ve roketatarlar var ne o ööle kılıç kalkanla debeleniyonuz.
*!Hem benim pisişiklerim sizin büyücülerinizi dööveerrr!!!!*:-P[signature][hline]Caramon-Kadınlar,seksen yaşındayım ve onaltı yaşımda onları ne kadar anlıyorsam, şimdi de o kadar anlıyorum.
All hail The lord and master Foamy the Squirrel
]All hail the lord and master Foamy the Squirrel

[Bu mesaj nightstalker tarafından 20 Ağustos 2004 15:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
turnuva border savas oldugu ıcın bence bı gun surer daha uzun olmaz.zaten maclar cok kısa olacaktır.

abı 40kya da saygımız buyuk ama ne bılem bu bana daha hos gelıo.

*olum benım savas makınem ucan goblin atıo,yaaaaaaa*
:)[signature][hline]YETERİ KADAR YEŞİL HERŞEYE KADİRDİR.
Mesaj tarihi:
abi 40k da ayrı güzeldir ama warhammer da güzeldir. ikisinin de güzel yanları var ama bence fantasy daha güzel..yani en azından tanınan ve bilinen şeyler olduğu için kitaplardan zarttan zurttan. warhammer 40knın romanları çıksa çok güzel olabilir ama... ama yine de 15 kişilik bir night goblin regimenta deişilmez hiçbişey :D[signature][hline]Gitar Azmanı
------------
Mesaj tarihi:
warhammer'ın; w40k'nın; warhammer dunyasında gecen bılımum şeylerin kıtapları var...

hatta 40k nın hikaye bölümü rp bölümü 50 basar fantasy e. fantasy o bakımdan inanılmaz zayıf, gerek dünyası gerek hikayesi olsun çok basit; klişe.. ancak gittikçe daha güzelleşiyor o ayrı...

ayrıca warhmmer dunyasında gecen baska seylerde var..
darkomen, 40k nın rts lerı, warhammer onlıne cıkacak...

fln da fılan....[signature][hline]a.k.a. Duxus
---------
---------
  • Yeni Oluştur...