smerten Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Warhammer hakkında zilzon tane topic olmasına rağmen hatta bir tanesinde bence baya iyi anlatılmasına rağren daha ayrıntılı daha çok sorulara cevap veren bir taneyi şu an aktif bir oyuncu olarak ben açayım dedim biraz anlatayım, umarım orda anlatmış olanlar falan kızmaz bir ufak hizmetimiz olur insanları aydınlatırız... Başlıyoruz.. Warhammer, games workshop firamsının çıkartığı masaüstü maket/model oyunlarının genel adı. en çok bilinenleri Warhammer Fantasy Warhemmer 40000/40k (ki yabancı ülkelerde daha popüler) warhammer Mordheim (hakkında en az bilgim bundan var hemen bldiğim kadarını söyliyeyim. Bu oyun çete savaşı dediğiniz şeyden az adamla kapışıyosunuz üzerine astroit düşmüş yıkık (stalingrad'ı filna dusunun II dunya savasında) bir şehirde) bu oyunlarda genel olarak iki şey var 1.maket/modelcilik 2.oyun şimdi ikisini tek tek te birliktede yapabilirsiniz ama en güzeli birlikte yapmak.. oyunlarda maketlerinizi yapıyorsunuz modelliyorsunuz, kol bacak yapıştırarak sonra boyayarak (boyamayabılrsınızde ama karşınıza boyalı bi ordu çıkınca zevki görürsünüz) oyun oynuyorsunuz.. aslında hiçbir tarafı duyulduğu/okunduğu kadar korkunç veya zor değil.. modellemek veya boyamak biraz özen biraz yöntemlerini bildikten sonra çok kolay.. eğer özenirseniz güzelden çok güzel olmasına ise yeteneğiniz etki ediyor.. şimdi 40k hakkındaki sınırlı bilgimide verip fantasyi iyice açıklayayım.. 40k taaa ileriki zamanda uzayda geçiyor fantasy den daha fazla ırk var kuralları baya daha değişik haliyle tüfekler laser gun'lar tanklar jetpackler fln var ayrıca hikayesi çok komplike uzun ve eylenceli... ben bunu sadece duyarak öğrendim öğrenseniz kim bilir ne kadar güzeldir.. Not:Şimdi buraya kadar anlattıkalrı veya anlatacaklarımı www.sihironline.com'da ki adres ten sihir'e gidip orda ahmet ağabey'e sorarsanız size sevseve anlatacaktır.. Warhammer fantasy kendie özgü bir dünyada geçiyor. ırklar var bellı onlardan bellı bır tanesını seçip ordunuzu kurp savaşa başlıyorsunuz. şimdi kurallardan ırklardan önce; bu iş pahalı gerçekten para ve zaman ayırmaycaksanız gırmeyın hayvbeye verdıgınız paralara yazık olur.. 1000 puanlık bır ordununun ortalama fiyatı 200$ dır.. normalde tunuvalarda 2000 puanla oynanır dolayısıyla 400$+boyasınydı astaryıdı kitabıydı verinikydi ekstra modelıydı derken 500$ a taş gibi bir ordunuz olur... ama tabiki hemen vermek zorunda değilsiiz ben şuabttan beri oynuyorum 1000 puanlık ordularım ayrıca boya kıtap astar vernık fln aldım anca.. Şimdi oyuna başlarken önce ırk seçelim neler var elimizde: tiplerin resimlerini modellerini us.games-workshop.com'dan warhammer'a girip ordan ırkı seçip görebilrsiniz Brettonia:Soylu, ağır zırhlı, renkli şövalyeler; Lady'lerini onurlandırmak için savaş alaına iner.. arkalarında köylü toplama askerleri vardır Chaos:Kuzeyden gelen ağır zırhlı, yüksek dövüş kabileytli acımasız adamlar Chaos beasts:cavanarlar yani çok zor bunu anlatması ya Chaos deamons:chaos'un diğer dünyalardan çekip çıkardıkları iblisler Chaos dwarfs:tıknaz cücelerin gölgelerde kaybolmuş akrabalrı (bir tarz deugar,hob goblin destekli) Dark Elves:drow'un bir versiyonu, yüksek savaş becerileri kanlı baskınları Dwarfs:bildiğin cüceler, ağır zırh, yavaş yürüme, yüksek dövüş gücü dayanıklılık The Empire:denge ordusu, herşey var, ama hepsi orta dereceli, tüfek ve toplarıyla unlu (orta-yeni çağ alman, batı avrupa ordusu) High Elves:yüksek puanlı ama hem kolay ölen hem ölmemesi gerekn güçlü elf savaşçıları Lizardman:salamander adamlar, kertenkeler renklı ordularıyla azteklerı hatırlatıyorlar Orcs&Goblins:sağlam orclar ve korkak goblinli oyunun en komik ordularından biri.. Skaven:fare adamlar, değişik aletler kullanmada üstlerine yok Tomb Kings:mezarlarından kalkmış undead mumyalar, skeltonlar, ama çölden yani Vampire Counts:undead ama daha necromancerlı Wood Elves:oyunun en ilginç ordularından biri (kesinlikle oynaması en zoru) vur kac taktıgıne dayanır.. her nyese anlatmak istediğim gibi anlatamadım ama böyle.. neyse bir tane ırk seçtikten sonra onun başlangıç setini alıyorsunuz.. bu set sizin ilk almanınız gereken ana ünitelerden oluşuyor.. ondan sonra ordunuzun ana kurallarının bulunduğu ordu listenizin bulunduğu army book'û almalısınız.. neyse bıraz kurllardan oyundan bahsetmek gerekırse.. oyunda her adamım bellı statları var mesela normal bır human asker m 4 ws 3 bs 3 s 3 t 3 wo 1 ı 3 a 1 ld 7 pts 4 dür.. değerler sırasyıla movement: bir turda kaç inç hareket edebileceğinizi gösterir weapon skill: yakın menzilde nasıl silah kullandığınız balistic skill: uzak menzilde stength: genel güç toughness: dayanıklılık wound: ölmenden once alabılecegı yara sayısı initaive: savaştaki hız kımın once vuracagı atack: bır turda kac saldırı yapılabılegı leadarshıp: unitenin liderlik puanı disiplin sağlamada po
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 güzel gidiyordu :) keşke devamını yazsaydın şimdi heveslendim hehe.. bu arada warhammer starter deck var 75$ değerinde, bugün de gördüm sanırsam beşiktaş'ta. ondan ne çıkıyor? ne kadarlık ordu çıkıyor? bir de kural kitabu türkçe var mı?[signature][hline][email protected] | 6254196
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 http://us.games-workshop.com/games/warhammer/gettingstarted/boxed_contents.htm burada içindekileri buldum gerçi ama hala sorularım var: -bu kutudan çıkan figürler tam parça ve boyalı mı? bizim onlar üzerinde oynama vs yapmamız lazım mı? -demin de sormuştum; türkçe kural kitabı bulabilir miyim? -bir de tek satılan devasa 200$ lık süper şeyler var, onlara o kadar para verip sonra oyunda mı kullanacağız? onları maket gibi mi yapacağız? url edit! [Bu mesaj Sailor tarafından 28 Temmuz 2004 23:25 tarihinde değiştirilmiştir]
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 abi ter boşalıyo vücudumun her zerresinden ve saçmalayma accyip yanlış yazmay başaldım briazdan avnice yazmaya başlıcaktım... beşiktaşta bir çok şey var şu anda.. türkçe kural kitabı yok ama ingilizcesi baya akıcı, phb gibi alıştın mı gidiyo.. ana bir başlangıç seti var, zarlar, rulebook, cetvel gibi bişe(işe yaramaz), ev gibi bi model (işe yaramaz evde oynıcaz dersenız o ayrı) (ki evde oynamayın abi, heç bişeye benzemiyo harbiden), ve 500 puanlık orc ordusu 500 puanlık empire ordusu... ama ben sıze baska ordular onerırım.. onlarında başlangıc setlerı olabılıyor.. 750-800 puan cıvarında ordular cıkar bu setlerınde ıcınde..[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 starter arkadaşlar arasında oynamak için yeter mi?[signature][hline]Gitar Azmanı ------------ Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 ya 500 puanlık iki tane ordu çıkar ama zevk alamazsınız doğru düzgün.. dolayısıyla bence yeterli değil.. içerden çıkan adamlar 1-2 parçalı.. tam ve çok güzel modeller değil boyalı değil içerden boya çıkmıyo. boyarsanız olur.. edit:unutmuşuz yazmayı: tek başına 200$lık modeller pek fazla oynamak için değildir.. genelde ya model olarak alınır yada ordunuz 2000-3000 puan falan olunca alınır... pekte gerek yoktur... yani 4000 puanlık veteran oyuncular gördüm olmayan küçücük çocuklar gördüm olan... bence gereksiz.. onlarıda yapıyosunuz boyuyosunuz.. bütün modelleri once dizayn sonra boyma yapıyorsunuz.. [signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar.. [Bu mesaj smerten tarafından 29 Temmuz 2004 12:41 tarihinde değiştirilmiştir]
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 ben bi ara kural kitabı çekmişim de şöle bi sorum var. atıyorum 20 kişilik bir brettonian bowmen bölüğü 10 kişilik black orc bölüğüne ok atıcak diyelim. nasıl oluyor? yani 20 tane zar mı atılıo yoksa bölük için bi tane mi atılıo nası oluo? [not: başlamak isteyen ve starter almayı düşünen varsa yarı yarıya ödeyerek paylaşabiliriz (orcları birimiz bretonnianları birimiz şeklinde).kural kitabının da fotkopisini çektiririz vs.[signature][hline]Gitar Azmanı ------------ Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam... [Bu mesaj shapshal tarafından 29 Temmuz 2004 15:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sailor Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 http://www.forgeworld.co.uk/warmammoth.htm şunun güzelliğine bakına bea![signature][hline][email protected] | 6254196
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 off çok güzel...savaş alanında düşünemiyorum bunu[signature][hline]Gitar Azmanı ------------ Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 aa warhammerın sayfası yenilenmiş güzel olmuş baya. smerten sen tecrübelisin ne tür orduyu ne tip insana önerirsin yani ordu starterı düşünüyorum da ne almalı naapmalı hangi orduya başlamalı[signature][hline]Gitar Azmanı ------------ Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 abi bugun goz atıyordum.. öncelikle bence tip bakımından hepsi birbirinden güzel, tiplerine biraz bakın hoşunza gidenleri söylüyin onlar hakkında bıraz daha ayrıntılı bılgı yazayım.. ama bu aralar chaos ve dwarf'u begendım (onun dısında elfler,skaven,lızardman fln hepsı yanı aslında) bu arada link'teki modeli hiç göremedim ama convertli fln gibi (yanı maket ile oynanılmış ekstra şeyler fln) gibi[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 şimdi ik tane kısa savaşı analtalım (bu arada starter dan bretonnıa çıkmıyor... "the empire" benim ordumdan.. ama bence empire veya orc'a zorla başlamayın.. onun yerine ordu seçin sharp.. ben kitap ayarlaım size 20$fln galıba yada çektiririz fotokop) yanlız bu analtacagım savaşlar genel.. olarak her orudnun her adamın kuralları farklıdır ona göre değişir. 10 tane empire handgunner 10 orc'a ateş edecekler.. ama çift sıra halinde dizilmişler o yüzden arka sıra ateş edemez, ancak ikinci sıra bir tepenin üstünde olsun. böylece 10 adamın 10unda ateş edebilcek. bu adamlar ateş edecekleriş unıteyı secıyorlar aralarında 13 inç var. silahın menzili 24'' olduğuna göre ateş eedebilirler ancak silah'în kısa menzili 12'' uzun menzili 12''-24'' dolayısıyla düşman uzun menzilde. -1penalty alıcaklar ateş ederken. bu adamların balistik skilli ne? 3 bakıyoruz tablodan kaç atmalı vurmak için? 4 -1 penalty mısz vardı? demekkı 5 atan adam düşmanı vurabilcek. 9 tane zar alıyoruz atıyoruz (veya 3 tane zarı üç kere fln) fakat dikkat ettiseniz 10 değil 9 zar attık çünkü bir tane adam ünite champion'u onun balistik skill'i bir yuksek dolayısıyla o 4'e vuracak ona ayrı bır zar atıyoruz (veya dokuzuyla bırlıkte renklı bır zar) baktık dıyelım kı 4 kişi vurdu. şimdi bakalım yaralayabilmiş misiniz? silahların gücü (str) 4 düşmanın dayanıklılığı (toughness) orc oldukları için 4 bakıyorz tabloya (bu tablolar kıtapta var) adamı yaralamak için 4 atmamız lazım vurduğumuz 4 zarı tekrar atıyoruz.. diyelim ki iki kişi yaralandı. şimdi düşman zırhına gelmiş mi kurşunlar ona bakacak. diyelim ki düşman heavy armor giysin (orclşar genelde ghıymez ama olsun) bıde elınde kalkanı olsun bu durumda armor save'ı +4 olur eğer 4 üzerinde zar atarsa yara almayacak ancak. elimizdeki bir tüfek olduğu için barutlu silah olduğu için -1 panalty veriyor ve str si 4 oldugu için (str 3'ten buyuk olanlar)-1 armor panlty veriyo demekkı düşman +6 armour save'ı kalmış düşman iki yarası için iki zar atıoyor ve hiç birini kurtaramıyor. oyundaki kurala göre eğer uzaktan bir ateşle bir ünitenin %25i bir sefer de ölürse panikler... bakıyoruz 10 tane orc tan 2 tanesi öldü demekki panic yok. eğer olsaydı ne olurdu? orc ların leadership'i 7 orclar 2d6(yani iki tane zar) atıcaklar 7 veya 7 den dusuk atarlarsa kalıcaklar yüksek atarlarsa kaçmaya başlıyacaklardı. şimdi birde yakın menzilli bir dövüş deneyelim. hatta dövüşe devam edelim. orc lar kaçmadı ve empire handgunner ların yanına vardılar. şimdi saldıracaklar o zman "charge" emri veriyorsunuz. ve orc ların movement'ı 4 olduğu için hücum ederken 8'' e hücum ediyorlar aradakı boslugu olcuoyruz diyelim ki 8 '' var şimdi empire handgunner ları bir tepki vercek. *kaçabilirler *yerlerınde kalıp ateş edebilrler. empire handgunnerlar orcları döveceklerine güveniyorlar. stand&shoot komutunu alıyorlar. orclar hucum ederken son kez ateş ediyorlar. demin ki kuralların aynısı ancak burda uzak menzil yok oyüzden -1 penalty yok ama bu sefer düşman hareket halinde oyuzden gene -1 penatly var. neyse diyelim ki dovemedıler kımseyı. orclar empire askerlerne çarptı. şimdi orclar deminkinden farklı olarak ellerinde iki silah tutsunlar her ıkı elde iki tane choppa (orcların ozel sılahları her turlu şey oalbilr :) balta keser pıçak) neyse çarptılar. charge'ı onlar yapıkları için onlar vuracak. şimdi 5 tane orc 5 tane empire'a değiyor diyelim, demekki 5 orc saldıracak. 5 ane orc çift silah tan 10 tane atak yapuıyor. orcların weapon skıllerı 3 handgunner larında 3 bakıyoruz tabloya orclar 4 atmalı.. atıyorlar "to hit" zarlarını (ya onların champion'ûnu şimdi hatılamıyorum o biraz değişik onu boşverin bunların cahmpiyonu olmasın :) ) 4 tane vursun. busefer "to wound" zaralarını atıyorlar iki kişi vurdu. empire handggunnerların zırhı yok iki kişi ölüyor. on sıradakı ıkı kısı oldugu ıcın 3 kısı gerı saldırıyor. aynı kurallarla vurdular dıyelımkı 1 kısı oldurduler. şimdi savaş bitti bakalım kim kazandı. combat resolutıon a bakıyorz. orc lar 2 kişi empire 1 kişi oldurdu orclar 1-0 onde ama empire yukarıda yanı tepede daolayısıyla 1-1 (bunalrın hepsı kural) ama orcların bayrakları var doalyısyla 2-1 ve orclar 6 kısı kaldı empıre 8 kısı empıre daha fazla 2-2 berabere.. bu durumda normalde bısey olmuyo ama dıyelımkı orclarda muzısyende var onlar 3-2 kazanmıs oluyorlar. empıre leadarshıp'ın den -1 cıkartıp kaldı 6 2d6 atıyor. 6'yı gecememeye calıcak oldukı geçti. bu sefer. kacmaya balsıyorlar. bır daha 2d6 atıyorlarkı ne kadar kactılar? 7'' cıktı dıyleım orclar kovalamak ıcın zar atıyorlar.. 7'ı gecerlerse arkadan yakalayıp empıre askerlerını yok ettıler yakalayamazlarsa arkalarında kovalarken kaldılar.. pufffff var mı anlayan? :)[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, [url=http://www.meze.net/huysuzihtiyar/avanak_a
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 ellerine sağlık güzel yazmışın. ilkini okudum ikinciyi okumadım ama güzel. ben high elf ve orc arasında gidip geliom ya..[signature][hline]Gitar Azmanı ------------ Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 orc çok dengesiz görünmesine rağrmen baya dengeli bir ordu. büyücüleri kuvvetli orc dediğin adamlar zaten 4 t'li (bır human3) kuvvetlı adamlar buyukler fln humanlardan yanı normal ortalrama bır orc bır humanı dover oyle dıyım.. ondan sonra goblin dediğin bıcırlar süper eylencelı aynı zamanda kuvvetlı.. de onun dışında cavalry de eksık sayılabırler ama charıotları var (savaş arabası dediğimiz şey baya kuvvetlidir oyunda) ayrıca normal cavalıerdan belkı kuvvetszı ama domuzzzzz gücü şeklinde sağlamlar.. ayrıca warmachine deidğimiz catapult du trebuchet idi canon du şunlar bunlar da kuvvetsiz olmaları makul ken çılgın aletleri var çok kuveetli değim ama çılgın.. oyunun en eylenceli ordusu olmaya aday... boyamasıda zor değil.. parasına gelince puanları düşük olduğu için çok alman lazım ama genelde platstik modeller.. normal... ve bıraz var yanı.. hanı oynuyan adam var manasında.. hıgh elf'e gelınce oynamsı orc'lardan bıraz daha zordur ama alışırsın. zor çünkü adamlar pahalı ölmemeliler (düşün boş bir gobbo 2 puan bir elf(tam boş değil) 11 paun) ama cabuk oluyorlar ancaaak. normal yürüyüş 4 ken 5 yuryorlar (dwarflar 3 yurur, skaven da 5 yuruyormus) neyse ws lerı yuksektır yanı.. adamların en boktan herıflerı bıle elit sayılrı.. :) onlarda warmachıne de fean degıl bolt thrower, cavalry ıyı baya, okcular elf (ama wood elf kadar degıl), on foot ta fena degıl baya ıyı unıtelerıde var.. boyamasına gelınce inanılmaz güzel tiplerei süfer süfer yani hastasıyım ama benım elf lerı cok begememden yani.. toplamasını ınanınkı bılmıyorum ama normaldır ya.. az unıte alıcaksınız ama genel olarak plastıktir.. elit üniteler metaldir (metaller tek satılır pahalı olur).. oyananması fena değil var genede oynıyan ama hiç veteran'ınını görmedim.. vakti gelmişken şunu da açıklayayaım ordular 4 bölümden oluşuyor. Lord Hero Core Special Rare lord'lar yüüüksek rütbeli komutanlarınınız,buyuculer, rahip, muhendis fln.. herolar düşük rütbeli core'lar genel üniteleriniz special adından da anlayabılcegınız gıbı ozel uniteler rare ise böyle baya baya özel üniteler.. şimdi 2000 puanlık bir orduda 4 tane charackter olabılır bunlardan yanlız 1 tanesı lord olabılır.. (lord+hero=4) core unit 3 veya daha fazla olmak zorunda.. special 4 tane rare 2 tane olabilr... metal veya plastik ne diye soracak olursanız.. plastik modeller genel de kalabalık ana ünitelrdir genel de core böyle daha basit daha yapbozlu dur... daha çok ve ucuzdur.. metaller daha elit üniterlrdir genelde blister pack adı verıeln kucuk paketlerle satılırlar.. pahalıdırlar.. uk.games-workshop.com tan shop'a girip ordan fiyatlara bir göz atabilirsiniz.. ama dedim ya toptan 2000 paunlık bir ordu boyasıya bılmemnesıyle 250 pound civarına gelır.. bir daha ki mesajda boyaba ile alakalı bişeyler anlatayım... (magic/bone'a saygılar.. warhammer'ı sevelim sevdirelim kampanyası)[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 ooo sticky olmuş Bonepart rulez magic ownz :P bu arada şunu da sorayım, magician bearer drums falan noluo? moral mi arttırıolar? 2. sorum da her bölükte bi command team olmalı mı?[signature][hline]Gitar Azmanı ------------ Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 zamnı gelmiş command team açıklayalım. command team dediğimiz şey genelde her 10-20 kişilik üniteye koyulabilcek bir upgrade dir. üç tane adamdan oluşur. unit champion standart bearer musician unit cahmpion adından da nalşalabileceği gibi o ünitenin lideridir. genelde bir attack fazla yapar yada bir ws fazladır. missile unite lerde ise genelde bs'si bir fazladır. standart bearer sancak'ını taşır ünitenin. combat resoluıton'da +1 bonus verir. musican ise combat resolutıonlar eşitken kimde musican varsa o kazanır. ama asıl özelliği başkadır. kaçan bir ünite her kendi turunda toplanmak(rally) için zar atar. 2d6 ld sinden düşük veya eşit atarsa ünite toparlanır. işte musican attığınız bu zara +1 ekler.[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
smerten Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 şimdi boyama ile bir iki küçük şey anlatayım.. naçizane... şimdi kutudan maketimiz plastik/metal halde çıktı güzel ce nasıl bir model yapacağımıza karar verdikk oturduk yapışrıdık (404, japon ama en güzeli patex marka/model olandır) misler gibi model oldu. şimdi ayakta durması için "base" dediğimiz tabanına yapıştırıyoruz model bitti. (ancak kalkan yapıştırmayın, atlı adamları atlarına yapıştırmayın boyarken renk farklı olur, boyamasıda zor olur) şimdi maketinizi oyuncak gibi gözükmesin diye, boyaları daha rahat olsun diye.. ve metal renkler altlarında siyah bir renk olmayınca hoş gözükmüyorlar diye... undercoat dediğimiz bir işlem var.. türkçesi astar atmak.. bu spreyi alıyoruz siyah ve beayz rengi var bu boyuyacağınız renk'e göre size kalmış undercoat'u atıyorsunuz.. sonra ince bir fırça alıp istediğiniz gibi boyuyorsunuz. ama dediğim gibi tek önemli şey özen özen gösteririseniz çok güzel oluyor hatta zor da olmuyor. boyadıktan sonra maketinizi basit bir halden çıkarmak için iki tane teknik var. drybrush: fırçanıza boyayı sürdükten sonra olabildiğince fırça üstündeki boyayı fırçaya yaıyor ancak bir yandan da siliyorsunuz.. yani şöyleki fırçada az boya oluyor ancak fırçanın yanıyla sürebiliyorsunuz.. böylece aralara kaçmadan kabarık yerleri rahatça boyuyorsunuz. ink wash:boya gibi özel bir madde bu. bunu modele sürüyosunuz gereken yerlerine bu aralara kaçıyor derin yerlere giriyor. böyle ce şöyle birşey elde ediyorsunuz. adamınınzı elbisesini maviye boyadınız.. sonra mavi ink attınız araları daha koyu parlak mavi oldu. sonra açık maviyle drybursh yaptınız baya gerçekçi baya güzel bir görüntü çıktı meydana.. sonra basing dediğimiz bir olay var... adamın tabanına yapıştırıdğınız base'İ gerçekçi yapıyorsunuz. biraz tutkal sürüp sonra kumla, veya maketçilerde satılan çim fln tarzı malzemelerle toprak,çim, buz görüntüsü verebiliyorsunuz. bunuda yaptıktan sonra modeliniz boyalarının sökülmememsi için vernik atmalısınız.. sprey mat vernijk atıp, metal veya parlamasını istediğiniz yerlere parlak vernik sürerseniz güzel görünüyor. bu arada bunların hepsini her ordu için ayrı ayrı ordu kitabında, normal kural kitabında veya internettede anlatıyor.. biz anlamadık derseniz.. buyrun us.games-workshop.com ordan warhammer, ordan hangı orduyu isterseniz, ordanda basic painting..[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
shapshal Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 eh pek iyi boyamasam da koyiim sıcak sıcak minyatur resimlerimi.[signature][hline]Gitar Azmanı ------------Pascal, 25 Mayıs 2004 01:30'da demiş ki: Ya ciddi ciddi biriylee kavga etmek istiyorum. Olmadı kırmızı ışıkta bekleyip camı açık taksi şöförlerine tokat atacam...
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 şimdi oyunun nasıl oynandığına biraz göz atalım.. oyun turn-based yani sıra tabanlı tükçesi.. sırayla oynanıyo tur-tur şimdi magic'e alışık olanlarınız rahat anlayacaktır. ve phase kavramınıda biliyordur. phase dediğimiz şey tur'un bölümüdür. başlayhalım: 1.movement phase 2.magic phase 3.missile phase 4.combat phase şimdi her phase'in bölümleri var bunlarıda açıklarken biraz daha oyunu anlatalım. (bu arada bende acamiyim phase'lerin alt bölümleri (özellikle movement çok ama idare edin olduğu kadar) movement phase: 1.declaring charges burda saldırmak istediğiniz düşmanları seçiyorsunuz. örneğin benim "knight" grubum karşıdaki "goblin"lere saldıracak diyorum ki.. "charge" goblinlerin bi response(karşılık) vermesi gerek. ne olabilri? *hold ground: sabit durup savaşmak *flee:kaçmak *(eğer missile bir ünit ise)stand&shoot:üsteline gelen düşmana ateş etmek ama sabit kalıyorsunuz. neyse goblinler response larını verir. 2.relling troops: kaçmakta olan ünitelerinze ld atarak onları toplamaya çalışırsınız. 3.kalan haraketler: burda ne hareket etmek istiyosanız ediyorsanız ediyorsunuz. işte şunlar şuraya move etsin, şunlar şuraya march etsin gibi inch ile ölçerek götürüyosunuz adamlarınızı. move ile march arasındaki fark: bir ünite'nin movement'ı 4 ise 4 inch hareket edebilir. ama march ettirip 8 inch te hareket ettiblebilirsiniz. (inch:gavur ölçü birimi 2.5 cm civarı) magic phase büyü faz'ı. büyücünüz varsa büyü yapabilirsiniz, yada bazı büyülü eşyalar. her oyuncunun baştan 2 power 2 dispel dice'ı vardır. power büyüyü yapmak için, dispel ise yapılan büyüyü engellemek içindir. ancak her birinci level buyucu 1 power 1 dıspel, 2lvl 2 power 1 dıspel, 3lvl 3power 2 dıspel, 4lvl 4 power 2 dıspel zarı alır. şöyleki diyelim benim 2 lvl bir büyücüm var. ozaman 4power 3 dispel zarım var. ama bi lvl3 bi lvl 1 var ozmn 6 power, 5 dispel.. ama tabiki başka şeylerde var bu zarları veren. örneğin empire priestleri var, 1 dispel zarı verir. goblin büyücüsü yanında savaşan goblineler varsa zar alır fln gibi... şimdi her büyücünün seçebilieceği büyü okulları büyüler filan var. örneğin bir empire büyücüsü 8 büyü okulundan herhangi bitanesini seçebilir. goblin&orc ların kendi büyüleri var, dark elfler üç büyü okuluyla sınırlı fln gibi. neyse sonuçta bir okul seçiyorsunuz ve bu okulda 6 büyü oluyor. oyunun başında zar atıyorsunuz 2 tane gelen zarlar aldığınız büyüler oluyor. örneğin benim büyücüm 2 lvl empire wizard okuluda fire; attı 1-6 neymiş büyüler bakıyoruz fireball flamewall şimdi büyülerin özellikerli yazmıcam(kastıramam şimdi kalkacam kitabı alacam yazcam.. ohooo :) ) ama öenmli olan onların power level ları şimdi büyüyü yapmak için zar atmamız gerek benim büyücümün 4 power zarı var. şimdi lvl 2 bir büyücü bir büyüyü yapmak için en çok 3 zar kullanabilir. o zmn fireball'un power level'ı 5 flame wall'un 12, ozmn büyücü önce bir zarla fireball dener sonra 3 zarla flamewall dener (ikisinde tutma ihtimali zor)... (devam edicem ama sonra şu an başımı şişiriyorlar.. )[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2004 devam. ........ attık zarlarımızı fireball için tek zar attık olmadı, çünkü 2 attık diyelim. flamewall için üç zar attık toplam 13 geldi yaptık büyüyü ama şimdi karşı taraf büyü counter etmeyi deniyecek yaqni büyünün tersini yapıp büyüyü etkisiz kılmaya çalışacak. onunda üç dispel dice'ı olsun attı zarları geçemedi 13'ü çötenk oldu büyünüz. özelliği neyse onu uyguluyorsunuz. iki tane ekstra durum var tabiki, nedir? miscast: eğer büyüyü yaparken veya dipel ederken 2 veya daha fazla 1 atarsanız iptal olur yaptığınız işlem (eğer büyüyü yaparken olursa bu iş, büyücünüz zarar görür,(beyni havaya uçar büyücülükten çıkar fln...)) irresisteible: eğer iki veya daha fazla 6 atarsanız bu seferde yaptığınız işlem yüzde yüz olur. yani dispel edilemez büyü... işte buyu faz'ı bu kadar.. her tur zarlar tekrar gelir haliyle... missile phase: burda uzaktan vuracğınız bölüm. önce ateş etmek istedğiniz ünitenizle, etmek istediğnz üniteyi seçiyyosunuz. aralarını ölçüyorsunuz menziliniz varsa vurudnuz yok sa ıska (iptal şanısınzı yok bu durumda, önceden ölçmekte yok) (unutmuşuz yazmayı aynısı charge ederken de geçerli) menzil ise silahtan silaha değişir mesela impratorluk tüfeği 24'' longbow 30'' tabanca 8'' gibi.. atış olayını önceden anlatmıştık aynen ıordaki gibi.. combat phase: yakın dövüşte olan adamlar önceden anlattığımız gibi dövüşürler.. işte bundan sonra tur karşı tarafa geçer oda öyle devam eder..[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2004 VAlla cooook guzel yazmissin sorum var mesela Dwarf thunderers larim var ben bunlarla command group yapicam 15 kisilik grupta standart 12 thunderer bi musician bide banner var tamam ama benim sorum bunlara leader olarak Thunderer vermektense ne bileyim King Kazador gibi bi hero verebilirmiyim?[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2004 Saol bone Peki bu magic item isi nasil calisıyo? Runelere baktım ( tabiki Dwrf runelerine) Genellikle Bannerlardaki veya Characterlerin uzerindeki esyalarindaki runelerden bahsediyo ne kadar arasam ne bileyim runesmithin uyu rune ne yapabiliyo bulamadim. Bide Armor save olayi nasil calisiyo ve bi regimentteki adam kaybettiginde hangilerinin oldgu nasil secliyor? Yok banner bearerini oldurdum yok normal Dwarf warriorimi oldurdun gibi bi sorunu nasil ortadan kaldirmislar?[signature][hline]Cuce iste bildigin cuce
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 dershaneye gideyim döneyim yazayım o zmn...[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Koşuuun, uçurum var; koşun laaan uçurumaaa... --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
smerten Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 sırayla yanıtlayalım: üniten deki command grubununu asla koymak zorunda değilsin yada 1ini koyup diğerini koymayabılırsın, bazı unıtler command almaz bazılarıda sadece champ. alır mesela... dolayısıyla okcu unıtene standart koymana gerek yoktur şöyleki; combat'a girmezler en azından girmemeliler ama kaçınca gerı donebılmelır ıcın muscıan koyarsın gıbı... ozel hero koyma olayına gelınce hero'unu sen ünitene değil orduna koyuyorsun.. fakat ünitene katılabır.. onunla bırlıkte harket edebılır heh şimdi magıcal ıtem a gelınce magıcal ıtem ozellıgıne gore kullanılır yanı onları anlamak ıcın tam kuralları bılmen lazım... anlatmam ıcınde kural kıtabını yazmam lazım; ancak dwarflarda rune denen bı olay var normal sılahlarına rune kazıyıp magıcal yapıyosun (herkes te degıl ozel adamlarda) ıste o baska, runlerde manasını anlamadıgın bıse olursa pm at acıklıyım cuce armour save olayına gelınce: ölen adamlar warrıor sayılır... yanı en arka sıradan alınır hanı kım olurse olsun yerını bırısı almıs hesabı... ancak command zarar gormez.. (ozel durumlar harıc)[signature][hline]a.k.a. Duxus --------- Koşuuun, uçurum var; koşun laaan uçurumaaa... --------- Seni yeteri kadar hatırlayamadık, ama unutmayacağız ruhun şâd olsun, Huysuz İhtiyar..
gambitds Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2004 smerten benim nacizane empire rakibim hatta biraz beni gazımla basladık bu islere :) yazı bence mükemmel olmuş bende oyunu en fazla smerten kadar biliyorum ama sorunuz olursa bende yardım edebilirim arkadaşlar özellikle orc ve goblin konusunda çünkü oldukça büyük bir kabilem var :)
Öne çıkan mesajlar