Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni konsol tercihi

dr_mystere

Öne çıkan mesajlar

ps2 konsolumun işlemcisi mi ne yandı, ne ankarada ne istanbulda tamir ettiremedim, aleti açınca sadece fan çalışıyor başka hiç bir şey olmuyor, hiç bir ışık da yanmıyor. neyse cuk diye içime oturdu; urfaya geldiğimden beri her fırsatta oturup oynardım, beni resmen dünyadan koparıp, günlük sıkıntılarımı unuttururdu.
oooof oooffff!!

neyse şimdidayanamıyorum, epeyce bekledim ps3 çıksın onu aliim diye ancak bu aralar kafama bir şeytan girdi, durup dururken "olm bekleme git xbox360 al" diyo. işin ilginci hiç xbox oynamışlığım yok

ne dersiniz arkadaşlar; kalk gidelim mi, mok yeme otur mu??
Sosyal ağlarda paylaş

ortada şöyle bi durum var... PS3'ün çıkmasına daha çooook var nie?

1) oyunları yeni bir media formatında olcak.. Bunun Rus korsanının türkiyeye gelmesi...nerden baksan 1 sene

2) konsolu yakmadan çipleyecek delikanlının ortaya çıkması nerden baksan 8 ay!

anlıcan psII gibi fayda/maliyeti ps3'ten anca 2 sene sonra gorursun...

xbox360 içinde durum farklı diil...sadece kopya olayının oturması 1 sene once olur.. bence sen yeni bir ps2 al :) valla... sana adres de veriyim. 340'mı ne almıştım.. adam gibi çip, 2 gusel konsol, mem car +3 oyun... bence iiyi bir deal...[signature][hline]read the god damn .nfo file and save the GIGs, honey!

[Bu mesaj wintermute tarafından 01 Aralık 2005 21:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

2 konsol derken 2 kol demek istedin sanirim ? :)
neyse bence bekle derim 1 sene dayan. sonucta simdi ps2 alirsan 1sene sonra ps3 alirken maddi sikinti cekebilirsin sirf alete 400-500$ amerikada falan satis fiyati diyolar turkiyede kac para olur allah bilir. cipi var kolu falan var ohoo . bekle bekle[signature][hline]Oh baby you want me ?
Well you can get this lap dance here for free.
Sosyal ağlarda paylaş

elinde benim gibi bir sürü oyunu varsa onun için bile ps2 alınır tekrardan geçen benim makinadada sorun vardı elindeyken bilemiyo insan aslında beya zaman geçiriyomuşum ben onla :) slim alacaktim bi tane allahtan yapılabildi(320 kaat cebimde kaldi neyse =)bence al bekleme ps3 xbox369 felan ne zaöan gelecegi ne olacagı belli değil haklarında eğer çok oyun yoksa elinde,tahminimce vardır ya :) xbox ta alabilirsin ps2 den hızlı ve görüntü olarak çok daha kaliteli gözlerin bayram eder biraz ;)[signature][hline]-i am not fat, my mom says i'm big boneddd.
-screwww you guyssss i'm going hoomee.
eric the cartman
Sosyal ağlarda paylaş

Xbox hayatta tavsiye etmem...
Bir kere gamepad aşırı büyük.
Tuşlarının dizilimi hiç rahat değil.
Aletle uzun süre oynarsanız ısınıyor ve çalışmamaya başlıyor soğuyana kadar. Grafikleri de aman mükemmel değil öyle. PS2 çok çok daha başarılı bu konuda...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi...
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi...

3000 oyunluk PC oyun arşivi...
İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 09 Aralık 2005 08:13 tarihinde demiş ki:
Aletle uzun süre oynarsanız ısınıyor ve çalışmamaya başlıyor soğuyana kadar. Grafikleri de aman mükemmel değil öyle. PS2 çok çok daha başarılı bu konuda...

sanırım pek xbox ile haşır neşirliğin yok ısınma adaptörden kaynaklanabilir öyle bir haber okumuştum çünkü gördüğüm xboxların hiçbirinde anlattığın problemi görmedim pad konusundada kullan inan o pad'in ne kadar ergonomik olacağına inanamazsın tek problemi ps2 padinideki gibi R1 L1 tuşlarının olmayışı araba yarışları için mükemmel bir pad tringlelları olayı bitirmiş ve daha hassas 2. nesil xbox padinden sözediyorum ama 1. nesil olan pek yaramaz(dediğin kadar kötü değil)xboxtaki görüntü olarakta sadece sana 2 dövüş oyununun ss ini yollamak istiyorum biri dead or alive ultimate(xbox)8.8 notu diğeri tekken5(ps2)9,2 notu görüntülere bak sen karar ver artık ;)
dead or alive ultimate(xbox)

tekken5(ps2)
[signature][hline]-i am not fat, my mom says i'm big boneddd.
-screwww you guyssss i'm going hoomee.
eric the cartman
Sosyal ağlarda paylaş

1.5, 2 seneye yakındır Xbox kullanıyorum zaten.
PS2 varken, boşa zaman kaybı bence. PS tamire gidince zorunluluktan buna kaldım açıkçası.[signature][hline]

mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 09 Aralık 2005 08:13 tarihinde demiş ki:
Aletle uzun süre oynarsanız ısınıyor ve çalışmamaya başlıyor soğuyana kadar. Grafikleri de aman mükemmel değil öyle. PS2 çok çok daha başarılı bu konuda...

bende xbox 1.1 var. 1.6'ya kadar çıktı xboxların versiyonları. Bende 1.1 gibi ilk üretimlerden olmasına rağmen ısınma ile ilgili bir şikayetim hiç olmadı. Sende 1.0 varsa bir şey diyemem tabi.

Xbox'un grafiklerine nasıl ps2den kötü diyebildiğiniyse anlayamadım. Ne sayısal olarak daha kötüler ne de çıplak gözle baktığında. Bu konuyu gerçekten merak ettim.

Eski gamepadlerinin çok hantal olduğunu kabul ediyorum. Yine de araba yarışları için o eski gamepadi tercih ederim. Xboxun daha sonra çıkan gamepadi ise çok rahat, denemeni tavsiye ederim.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tamemen kişisel tercihimden bahsettim.
Ben şahsen "Oh be eve geldim de Xbox oynayayım" demedim hiç.
"Eh, yapacak iş kalmadı, bari bir maç yapayım" dedim en fazla...

PS2'de ise "oha oyuna bak alayım da deneyeyim hemen" ya da "Ya şu işleri halletsem de PS2'ye geçsem" dediğim günlerin sayısı saymakla bitmez.

Not: Versiyonunu bilmiyorum ama bendeki Xbox bu ısınma yüzünden tamire gitti, "Abi sizinkinde hiç sorun yok, zaten en günceli bu" dediler. Adaptör değişti, priz değiştirdim, Xbox gitti yenisi geldi ama banamısın demedi. Hala da var aynı sorun.[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

Isınma işi kötüymüş ama bir bilgim yok benim. Adaptör falan dediğine göre sanırım NTSC makinan var. Belki diyerek ona yorabilirim.

Oynanabilirlik ve zevk tabi ki kişisel tercih olabilir ama grafikler konusunda iddalıyım (:
Şöyle ki xboxta ps2'den daha güçlü bir ekran kartı var ve oyun testlerine baktığımda aynı oyunun xbox versiyonunun grafik kalitesinden dolayı birazcık daha fazla puan aldığını çok gördüm. Hem ps2'de hem xboxta oynadığım oyunlar için de aynısını söyleyebilirim. Grafikleri baştan savma düzenlenmiş oyunlarda daha iyi grafikler sunmayabilir tabi xbox ama genel olarak "gerçekten" daha iyi donanımlı bir makina.

Bunun yanında zevk vs. tabi ki tartışılmaz.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de onu kimse -donanım olarak- inkâr edemez.
PS2 ile Xbox arasında 2 yaş var.
Teknolojide 2 yaş demek Dünya'nın ters çevrilmesi demek yani. Grafikleri aynı olsa idi, MS'in bir daha adını duymazdık.

Bunun yanında Xbox bir mini PC'dir biliyorsunuz ki. Yani PC parçaları ile oluşturulabilen bir alet. Hatta sitenin biri zamanında Asus ekran kartı ve MSI anakart ile göstermişti adım adım böyle bir çalışmayı. Şimdi 2 sene önce çıkmış bir konsol düşünelim, sonra da bugün buluştuğumuz bir donanım. O konsol gömülecektir.[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
O aletlerin oyunlarını oynayabilmek için milyar döküp sonra yüz milyonlar harcamak lazım. Ama onun yerine şimdi PS2 alıp 1 2 sene içinde her yerde yaygınlaşınca biriktirdiği parayı değerlendirebilir.[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

1-2 sene icinde o aletler pclerin gerisinde kalcak

BENCE en cok zevk alincak donem ilk 6 ayidir konsollarin
evet daha pahalilar ama yuksek teknolojiyi erken elde etmis oluyosun ve pcdende ucuza gelmis oluyo

usb keyboardlar da sanirim artik destekleniyo xbox360 tarafindan bide mouse calisirsa rts ve fps ninde tadina varilmaz
ben acikcasi bekliyorum, duruma gore yazin alabilirim yada hic almayabilirim

ps2 ve xbox beni hic heyecanlandirmiyo acikcasi, ev arkadasimin xboxiyla ayda bir belki oynuyoruz oda wining eleven klasik[signature][hline] sdf
Sosyal ağlarda paylaş

ps3 1-2 yilda pcnin gerisinde falan kalmayacak..

zaten ben bu yorumu sevmiyorum da soyle aciklayalim

ps ve ps2 cikarildiginda sony'nin stratejisi konsollari 5 yil boyunca ayakta tutabilmekti. ps ile bunu basardilar ama ps2 tahmin ettiklerinden daha kisa surede -donanim acisindan- pclerin gerisinde kaldi.

ps3 icin yapilan aciklama bu piyasa ömrünün 10 seneye cikarilma cabasi oldugu yonunde.. yani sonuc olarak görücez tabii ama 10 sene cok iddiali bence..[signature][hline] Sex Machine
MZ: Istanbul Tomahawks AFC / The Paticik Cup =o= II
Sosyal ağlarda paylaş

of ps2 mı sattım ama cok ozledım konsolda oyun oynamayı napsam dıye yakınıyorum sımdı

sizce psp de aradgımı bulurmuyum ? bide deger mı o kadar para ona

daha ps3 un korsan seylerının vcıktıktan sonra yaygınlasması uzun sure alcak ne yapsam ?[signature][hline]
a$k bir sabunsa
köpürt beni pakize
mz: haspa fc

Sosyal ağlarda paylaş

@Mumu

simdi 10 sene komik cunku 10 sene sonra piyasanin ne durumda olcagini kimse bilmiyo, birakin karsilastirma yapmayi.yani konsol ve pc gibi sistemler karismista olabilir bilimum olasilik var o tarihe kadar.

ancak oyunlarin performanslarini belirleyen en onemli nokta grafik kartlaridir, simdi sen bana nvidianin ps3 icin simdiden tasarlamis oldugu grafik kartinin yine ayni firma tarafindan 1.5 sene icinde gecilemiyecegini mi soyluyosun?
yada hadi biraktim belki isteyerek daha ust modelini cikarmazlar ps3den iyi geliyorsa para. peki burumdada Ati'ninde mi daha iyi bi model cikaramiyacagini dusunuyosun? mumkun diil...

bu mantikla dusunursen en gec 2 seneye kadar pclerin konsollari gececegi dusunulebilir(ama pcler bu donemde cok daha pahali olur tabii ki)

tabi benim burda yaptigim(ki seninde yapmis oldugun) tamamen spekulasyon cunku ps3 diye bi alet henuz yok ortada ama benim yaptigim degerlendirme eski gozlemlere ve mantik uzerine dayali. sony veya microsoftun genelde kolpa cikan aciklamalarina gore diil :).[signature][hline] sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Bence ATI'nin ürettiği 48 pipeline'lı, çılgıncasına düşük mikron teknolojili, aman tanrım süratindeki kartı seri üretime geçirmesi 5 seneyi bulur...
X1xxx serisi en az 1 sene gidecek.. Onun XT/XL/GT/GTO sürümleri derken 2 3 sene olur o...

O arada çok çekirdekli işlemcileri uyarlarlar. DDR4 duyuruldu zaten falan... Bu teknoloji 5 sene erişemez ekran kartı bazında X ve PS3'e bence. Ama bizim PC sistemleri o kadar düzgün ki konsollara göre aslında, ekran kartı düşük kalsa bile daha iyi grafikleri göreceğimize eminim önümüzdeki sene =)[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

Anlatamıyorum galiba?
Konsolun seri üretim bandı nere, PC'nin bandı nere?
Sen neyi neyle karşılaştırıyorsun afedersin?[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

anlatamiyosun hakkaten

firmalarin uretim kapasitelerini nerden biliyim? ve bu konuyla ne alakasi var? soylemek istedigin oysa eger
ben tamamen teknolojik acidan mantik yurutuyorum neyse
kesiyorum burda soyliycegimi soyledim.
konu daha dagilmasin cunku anlamsiz yerlere gidiyo, gayet acik yukarda soylediklerim.

[signature][hline] sdf

[Bu mesaj green_martian tarafından 24 Aralık 2005 15:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...