Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dilbilgisi

Drigeolf

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
benim edebiyatım iyidir,fakat dilbilgisi kısmını pek yapamıyorum.
Konu anlama,paragraf yorumu...gibi konularda en ufak bir sorunum olmadığı gibi,gayette iyiyim.
Fakat dilbilgisi konusunda hiç bir şey bilmiyorum.(temelin de temeli kavramlar hariç,isim,sıfat,fiil gibi).
ÖSS sınavınada hazırlanıyorum ve Fen alanında okuyorum.Yani zaten edebiyat konularını yapmayacağım.
Haliyle dilbilgisi için ne yapmam gerektiğini merak ediyorum. Benimle aynı sorunları yaşamış olanlarınız var ise ,ne yaptınız? nasıl sorununuzu yendiniz?[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba...

Bence bu konuda konu anlatımlı bir test kitabı alarak işe başlamalısın.Ardından her dershanede bulabileceğin bir genel tarama testi edinip bu testi uygula.Yanlışlarını bul ve bu yanlışların çoğunlukla hangi konulardan kaynaklandığını tespit et.
Son adımda ise bu konuları sil baştan çalışman gerekiyor.Biliyorum sayısal öğrencisi olarak bu sana biraz sıkıcı gelecektir(dershanedeki öğrencilerimden yola çıkarak söylüyorum) ama bu işi sevimli hale getirirsen dilbilgisi amaç olmaktan çıkıp,kariyerin için sana yardımcı olan bir araç halini alır:)

Not:Bu arada Edebiyat konuları ezber ve mantık gerektirirken ,dilbilgisi pek ezberi sevmez.Bu nedenle eksiklerini giderinceye kadar bol test çözmeni öneririm.Bu alanda başka sorun olursa burdayım.İyi çalışmalar![signature][hline]"Çamur mu sürmek istiyorsun başkalarının duygularına?Önce senin ellerin kirlenecek..
Suyla mı gidiyorsun bir başkasının yanan yüreğine ? Bu yürekte hep yerin olacak..."
Sosyal ağlarda paylaş

çok teşekkür ederim,dediğiniz gibi dilbilgisi çalışmak bana çok sıkıcı geliyor,ama çalışacağız artık,el mahkum :D[signature][hline]"Eğer insanları gerçek değerlerinden satın alıp, onları,onların kendilerine biçtiği değerden satabilseydim dünyanın en zengin insanı olurdum."
-Oscar Wilde
Sosyal ağlarda paylaş

bnm de paragraf anlama soruların da bi sorunum yok..bunun yanı sıra dilbilgisini sıkıcı bulmuorm. sanırım temelim iiydi bu yüzden hiç zorlanmadım...arkadaşın dediği gbi test kitaparı, yani konu anlatımlı olanlar, eğer tek başına çalışıcaksan işe yarıyabilir....[signature][hline]kişisel bi şey diil bu! yaşamak zor buralarda..! kimdendi bu yara diye kalbine sorduğunda..bilirim geri gelmezler aMa en gsl güneriydi onlar hayatımınN..
Sosyal ağlarda paylaş

dilbilgisinde öğrencinin gözünü çok korkutuyorlar. temel kavramları bilen herhangi bir öğrenci sağlıklı düşünerek öss de çok rahat yapar tüm dilbilgisi sorularını...
çok takmayın derim ben, hiç bi zaman denemelerdeki kadar zor dilbilgisi çıkmaz...[signature][hline] | ALT+S İşte Hayat |
Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:
Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.
Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;
Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...