Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FaTaL'dan FaTaL makarna yapımı {hemide resimli}


_FaTaL_

Öne çıkan mesajlar

Evde yiyecek bir şey yok ve acıktınız? Hızlı ve doyurucu bir yöntem arıyorsonuz? Burdan buyurun

Öncelikle makarnamızın başında beklerken sıkılmamak için müzik açıyoruz ben bilgisayarımdan açmayı tercih ediyorum isterseniz başka yerlerdende açabilirsiniz ben rapten hoşlandığım için silahsız kuvvet'i açıyorum.



Makarna için malzemelerimiz:

Ayçiçek ya da mısırözü yağı (annem zeytin yağı veya margarinde olur diyor)
Çatal ( arada tadına bakmak için)
Yemek kaşığı(tepelemee 1yemek kaşığı tuz için)
Büyük/tahta kaşık (En önemli malzememiz. Karıştırmak için.)
Makarnamız (pişirmek için)
Tuz (koymak için)
Tencere



Üstüne konulacak kaşar peyniri için malzemeler(ben kaşar peynirli seviyorum isterseniz beyaz beyni yada ketçap kullanabilirsiniz.):

Rende cihazı (peyniri rendelemek için)
Orta büyük bir tabak
Bıçak (okula götürmeyin kızarlar)
Kaşar peynir



Süzmek için malzemeler:(değşik süzme yöntemleri oalbilir ben böyle süzüyorum)

bunların isimelri endir bilmiom resimdekiler işte normalde süzgeç kullanıyorum ama o kirliydi.



Malzeme bölümümüz bitti şimdi Yapılışı:

Önce su ıstıcımıza alabildiği kadar su konur. (böylece daha çabuk kaynatmış oluruz.



Suyumuz ısıtılırken biz diğer işleri yaparız öncelikle aspiratörü 1. kademeye alırızki koku olmasın.



Kaynayan suyumuzu tenceremize boşaltıyoruz.



Su yencerede tam kaynasın bu arada kaşar rendelliyelim.





Bu arada suyumuz kaynamaya başladı.



makarnamızın paketini açıp suya koyuyoruz. (normalde makarnaları koymadan önce tuz ve bir miktar yap koymak tavsiyemdir ama ben koymayı unuttum sonradan aklıma geldi :))









Makarnamızı arada sırada karıştırıyoruz.

Belli bir süre geçtikten sonra yeteri kadar piştiğinden emin olmak için çatalımızı sokup bir tane makarna alıp soğutuyoruz. Ve yiyoruz. Kıvamını ayarlıyoruz.



hmm yeteri kadar pişmiş. Makarnamızı alıp süzüyoruz. Önce aspiratörü kapatalım kafamızı ütülemesin.



Süzme aşamasını çekemedim kusura bakmayın. Resimleri çekerken süzmek zor oluyordu.

Makarnamızın altını kapattıktan sonra tenceremizi alır süzgeçten döker ve süzeriz. Ve tekrar tencere koyarız. Sonra tenceremizden tabağımıza makarna koyarız.







Üdtüne kaşar peynirimizi döküyoruz. İsteyen ketçapda dökebilir.





AFİYET OLSUN! :)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...