Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sınırlı bağlantı veya bağlantı yok

deathshower

Öne çıkan mesajlar

evet modeme bağlı pc de sorun yok dier hub a bağlı pcde bunu sölüyo ağ yöneticisinde sağtuş özellikler onar diyorum yine onarmıyo internete girmiyo format attım alakası warmı diye yok yine aynısı aylarlardada bi sorun yok du modemi kapattım açtım diğer pcde böel bi sorun cıktı yardım pls :([signature][hline]ansızın dönüp bana baktı..
anladınmı dedi anladım dedim anladım ve o günden sonra bir daha hiç ağlamadım..

Sosyal ağlarda paylaş

Ağ bağlantılarına özellikler diyip tcp/ip ye özellikler dedikten sonra kendin ip atamayı dene.

10.0.0.3
255 255 255 0
10.0.0.2

dnslerede :

212.156.4.6
212.156.4.7

yap. 2. makinayada

10.0.0.4
255 255 255 0
10.0.0.2

dnslerede :

212.156.4.6
212.156.4.7

yaz dene birde.[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de bu sorun var. Okuldaki kablosuz neti kullanıyordum, bir gün bu hatayı verdi, ve ne yaparsam yapayım çözemiyorum. sağ altta bağlantımın oldugunu gösteriyor ama aynı zamanda böyle diyor, ve hiç bir yere bağlanamıyorum. Birden bire oldu işin garibi, dns ayarlarıyla ilgili bir sorun mu demek?[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Sosyal ağlarda paylaş

huntercik dostum.

2 pc ye ip wererek sorunu düzeltim ama bu seferde veri gelip gitiyo net yok yine ama hata kalktı ama net yok s... 2 gündür beynim döndü bişiler daha yapıyorum konu üzerinde yarın sabah yine görüşecez[signature][hline]ansızın dönüp bana baktı..
anladınmı dedi anladım dedim anladım ve o günden sonra bir daha hiç ağlamadım..

Sosyal ağlarda paylaş

Sorun DHCP server'ın ip atamamasından kaynaklanıyor. Genelde laptop'larda daha sık görülüyor.

IP verirken DNS Sunucusu yerine arkadaşın verdiği ip'ler yerine sadece modemin ip'sini yaz. 10.0.0.2 gibi mesela. Sorunun çözülecektir.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deathshower, 21 Aralık 2005 20:36 tarihinde demiş ki:
huntercik dostum.

2 pc ye ip wererek sorunu düzeltim ama bu seferde veri gelip gitiyo net yok yine ama hata kalktı ama net yok s... 2 gündür beynim döndü bişiler daha yapıyorum konu üzerinde yarın sabah yine görüşecez

Dns'leri yazmıyorsan eğer net'e bağlanmaz ama ağa bağlanır. Dns'lerdende kaynaklaniyor olabilir sorun. Verdiğim dnslerin çalışıyor olması lazım ama olmuyor ise "10.0.0.2" yapmayı dene birde düzelmesi lazım.[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

Dns'ler internet bağlantısının sağlanması için. Modemin ipside olabilir son mesajımı okumadın sanırım. Cevap vermeden önce bir yazılanları oku. Verdiğim dns'lerde işini görecektir, modemin ip'side(arada fark yok sonuçta ya dnsler uzaydan gelmiyor değil mi? telekomdan geliyor).[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

hunter otomatik te alsa ellede versen
wireless ağa bağlanırken laptop
dns sunucusu modem olur.
router olur demek daha doğru bu sebeple dns i otomatik alması tabiki istenen şey ama alamıyorsa modemin ip sini ağ geçidi olması gerekli dns sunucusu[signature][hline]Welcome to Linuxland, in silent nights you may hear the windows machines rebooting sound...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...