Zopik Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2005 Aşağıdaki sorular bir arkadaşımın dönem ödevi soruları. Benim şu sıralar kendime bile faydam olmadığından araştıramıyorum. Belki konuya hakim kişiler en azından kaynak belirtirlerse bir faydası olur. said: ÖDEVLER : 1. Ağ üzerinden boot etme (Boot on LAN) (120 Puan) - Bir bilgisayarın kendi işletim sistemini kullanmadan Ağ üzerindeki bir Server kullanılarak açılması. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için gerekli konfigürasyonların ve yapılması gereken ayarların araştırılması. 2. Bir Mesajlaşma programı (100 Puan) - İlk aşamada basit text mesajların iki bilgisayar arasında gönderilmesinin sağlanması, - İkiden fazla bilgisayarın (Konferans şeklinde) birbirleri arasında mesajlaşmasının sağlanması, - Bilgisayarların birbirlerine resim veya herhangi bir dosya göndermesinin sağlanması. 3. Referans modellerinde bir paketin yürütülmesinin simule edilmesi (70 Puan) - OSI referans modelinde bir paketin Uygulama katmanından başlayarak Fiziksel katmana gelene kadar ne gibi aşamalardan geçtiğini gösteren görsel bir program tasarlanması, - Gönderilen bir paketin karşı tarafta Fiziksel katmandan Uygulama katmanına kadar hangi aşamalardan geçtiğini gösterilmesi, 4. Verilecek bir fonksiyonun başka bilgisayarlara görev bölümlendirmesi yaparak çözme. (130 Puan) - SrvFonk ve CltFonk diye iki uygulama olmalı, - Üzerinde SrvFonk programı çalıştırılan Server bilgisayar tarafından daha önce kendi üzerinde tanımlanmış ve CltFonk programı yüklenmiş bilgisayarlara verilecek bir problemin görev dağılımının yapılması, - Fonksiyon, SrvFonk programında belirtilecek ve görevler client sayısına göre eşit yüklerle dağıtılarak problemin çözülmesinin sağlanması 5. Verilen bir kare dalga sinyalin modülasyonlarının şekil olarak yapılması (50 Puan) - Kullanıcı tarafından verilen bit dizisinin frekans, faz ve güç modülasyonlarının grafiksel olarak gösterilmesi 6. Dışarıdan verilecek herhangi bir veri dizisine bit ve byte framing işleminin yapılması (30 Puan) - Kullanıcı tarafından verilen bir bit veya byte dizisinin bit veya byte framing işlemlerinin yapılması 7. Tek bit Kaydırmalı Pencere Protokolünün simule edilmesi (50 Puan) - Kullanıcı tarafından verilecek veri dizisinin A makinesinden B makinesine gönderilmesinin simüle edilmesi, - Alıcı tarafında yani B makinesinde Tek Bit Kaydırmalı Pencere Kullanıldığı düşünülmeli. - Simülasyon Programının doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için kullanıcı hangi paketlerin hatalı gideceği belirtebilmeli. 8. N adım geriye protokolünün simule edilmesi (60 Puan) - Kullanıcı tarafından verilecek veri dizisinin A makinesinden B makinesine gönderilmesi simüle edilmesi - Alıcı tarafında yani B makinesinde N Adım Geriye Protokolü Kullanıldığı düşünülmeli. - Simülasyon Programının doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için kullanıcı hangi paketlerin hatalı gideceği belirtebilmeli. 9. Network yönlendirme Algoritmalarından bir tanesinin gerçekleştirilmesi. (100 Puan) - Aşağıdaki Algoritmalardan herhangi bir tanesi simule edilmesi, - Protokol uygulanmadan önce bir bilgisayarın diğer bilgisayarlarla olan bağlantıları graf yapısında kaydedilmesi gereklidir. - The Optimality Principle - Shortest Path Routing - Flooding - Distance Vector Routing - Link State Routing - Hierarchical Routing - Broadcast Routing - Multicast Routing - Routing for Mobile Hosts - Routing in Ad Hoc Networks 10. Hamming Kodlamanın gerçekleştirilmesi. (50 Puan) - Kullanıcı tarafından verilecek bir veri dizisinin üretici polinomları kullanarak hamming kodlamasının yapılması [signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu [Bu mesaj Zopik tarafından 22 Aralık 2005 18:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 programlama icin hangi dili kullanicaksin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anason Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 bu arada 1. soru icin sunu diyebilirim. -bi adet Bootp destekli dhcp sunucusu, -nfs server -tftpboot paketi (h. peter anvin isimli birisi yaziyor bunlari syslinux un yazari) -eger linux kullanicaksan bunun icin ozel derlenmis cekirdek (bu biraz daha komplike digerlerine nazaran) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Dil olarak delphi kullanıyorlar. Sanırım yine delphi isterler.[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar