Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dönem Ödevi Soruları.

Zopik

Öne çıkan mesajlar

Aşağıdaki sorular bir arkadaşımın dönem ödevi soruları. Benim şu sıralar kendime bile faydam olmadığından araştıramıyorum. Belki konuya hakim kişiler en azından kaynak belirtirlerse bir faydası olur.

said:
ÖDEVLER :

1. Ağ üzerinden boot etme (Boot on LAN) (120 Puan)
- Bir bilgisayarın kendi işletim sistemini kullanmadan Ağ üzerindeki bir Server kullanılarak açılması. Bu işlemin gerçekleştirilmesi için gerekli konfigürasyonların ve yapılması gereken ayarların araştırılması.

2. Bir Mesajlaşma programı (100 Puan)
- İlk aşamada basit text mesajların iki bilgisayar arasında gönderilmesinin sağlanması,
- İkiden fazla bilgisayarın (Konferans şeklinde) birbirleri arasında mesajlaşmasının sağlanması,
- Bilgisayarların birbirlerine resim veya herhangi bir dosya göndermesinin sağlanması.

3. Referans modellerinde bir paketin yürütülmesinin simule edilmesi (70 Puan)
- OSI referans modelinde bir paketin Uygulama katmanından başlayarak Fiziksel katmana gelene kadar ne gibi aşamalardan geçtiğini gösteren görsel bir program tasarlanması,
- Gönderilen bir paketin karşı tarafta Fiziksel katmandan Uygulama katmanına kadar hangi aşamalardan geçtiğini gösterilmesi,

4. Verilecek bir fonksiyonun başka bilgisayarlara görev bölümlendirmesi yaparak çözme. (130 Puan)
- SrvFonk ve CltFonk diye iki uygulama olmalı,
- Üzerinde SrvFonk programı çalıştırılan Server bilgisayar tarafından daha önce kendi üzerinde tanımlanmış ve CltFonk programı yüklenmiş bilgisayarlara verilecek bir problemin görev dağılımının yapılması,
- Fonksiyon, SrvFonk programında belirtilecek ve görevler client sayısına göre eşit yüklerle dağıtılarak problemin çözülmesinin sağlanması
5. Verilen bir kare dalga sinyalin modülasyonlarının şekil olarak yapılması (50 Puan)
- Kullanıcı tarafından verilen bit dizisinin frekans, faz ve güç modülasyonlarının grafiksel olarak gösterilmesi

6. Dışarıdan verilecek herhangi bir veri dizisine bit ve byte framing işleminin yapılması (30 Puan)
- Kullanıcı tarafından verilen bir bit veya byte dizisinin bit veya byte framing işlemlerinin yapılması

7. Tek bit Kaydırmalı Pencere Protokolünün simule edilmesi (50 Puan)
- Kullanıcı tarafından verilecek veri dizisinin A makinesinden B makinesine gönderilmesinin simüle edilmesi,
- Alıcı tarafında yani B makinesinde Tek Bit Kaydırmalı Pencere Kullanıldığı düşünülmeli.
- Simülasyon Programının doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için kullanıcı hangi paketlerin hatalı gideceği belirtebilmeli.

8. N adım geriye protokolünün simule edilmesi (60 Puan)
- Kullanıcı tarafından verilecek veri dizisinin A makinesinden B makinesine gönderilmesi simüle edilmesi
- Alıcı tarafında yani B makinesinde N Adım Geriye Protokolü Kullanıldığı düşünülmeli.
- Simülasyon Programının doğru çalışıp çalışmadığını test etmek için kullanıcı hangi paketlerin hatalı gideceği belirtebilmeli.

9. Network yönlendirme Algoritmalarından bir tanesinin gerçekleştirilmesi. (100 Puan)
- Aşağıdaki Algoritmalardan herhangi bir tanesi simule edilmesi,
- Protokol uygulanmadan önce bir bilgisayarın diğer bilgisayarlarla olan bağlantıları graf yapısında kaydedilmesi gereklidir.
- The Optimality Principle
- Shortest Path Routing
- Flooding
- Distance Vector Routing
- Link State Routing
- Hierarchical Routing
- Broadcast Routing
- Multicast Routing
- Routing for Mobile Hosts
- Routing in Ad Hoc Networks

10. Hamming Kodlamanın gerçekleştirilmesi. (50 Puan)
- Kullanıcı tarafından verilecek bir veri dizisinin üretici polinomları kullanarak hamming kodlamasının yapılması
[signature][hline]Image Resizer | direct-link | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
Fikir Yurdu - Siyasi ağırlıklı fikir ve düşünce forumu

[Bu mesaj Zopik tarafından 22 Aralık 2005 18:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...