Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

linux micizesi

senko

Öne çıkan mesajlar

Tüm o programları $130 vermeden de edinebilir, kurabilir ve kullanabilirsiniz. $130 doların olayı 7/24(???) teknik destek sağlamalarından kaynaklanıyor.. Ek CD lere o fiyat biçilmiyor.. Ayrıca Red Hat "Oh oh bunu da koyalım, en yeni Linux biz olalım, hatta Linux bile olmayalım, adımız artık yepyeni bir işletim sistemi olsun." modunda ilerlediği için, bazı çevrelerce pek sevilmezler.

Gelelim Slackware 'e.. Linux'un L sini bilmezken ben Slackware 3.5 'u kurmuştum kendi çabamla. Tek bildiğim şey ise biraz bilgisayar bilgisi ve İngilizce idi.. Kaç sene önce olduğunu hatırlamıyorum. Son sürümleri ise artık resmen çocuk oyuncağı. Sorunsuz ve temiz bir kurulumu var.. Sistemi kullanmaya gelince.. Evet Slackware belki Linux dağıtımları içinde en Unix based olabilir, fakat diğer Linux'un yaptıklarının aynısını rahatlıkla yapar.

Ha şu bir gerçek ki, Linux'u randımanlı kullanabilmek için orta düzeyin üzerinde Linux/Unix bilgisi değil, genel bilgisayar bilgisi gerekmekte.. Ki son zamanlarda artık neredeyse ona bile gerek kalmadı.. Eskiden ilk başlayan biri bir hayli kasılırdı Linux'a donanımlarını tanıtabilmek için.

Beni dinleyin, Slackware kurun. Sonradan bu adam demişti, aferin adama dersiniz.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Sosyal ağlarda paylaş

Red Hat ile Linux 'un bile aynı cümlede kullanılması bazen beni irrite ediyor. Elbetteki Linux kernelini kullanıyor olabilir, fakat Red Hat'in felsefesi o kadar micro$oftumsu ki.. Neredeyse nefret ettiğim bir Linux distrosu bile denebilir.. Kevgir niyetine, her makarna yapışta kullanasım geliyor.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...