Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konsantre ve dersi kaldırma

malik

Öne çıkan mesajlar

yapı olarak çalışmayı pek sevmeyen ve çok çalışmaya konsantre olamayan,hemen başı ağrıyan bi tipim.
statik sınavım vardı ingilizce bizde bilen bilio gantep ünideyim ben tekstil mühendisliği.
dersleri ii olan ve çalışan ii bi arkadaşımın yanına yurda çıktım..
çünkü ünimiz hayvani kastırıo ve zor soruo sorularını ve devamlı soru çözen,koca koca kitapları bitiren tiplere ancak dersleri geçme fırsatı tanıo..odtüden kalma bi okul olduğu için sistemide benzer işte.gerçi bana gereksiz zorlanıoruz gibi gelio da neyse.
derdim ve sorum şu.derslere yoğunlaşma ve derslere düzenli gidirp çıkma,inek arkadşaımdan istifade ederek soru çözme,yapamadımız soruları yaparak bol alıştırmayla sınavlara girip dikkat ederek ii alacam yöntem bu..
ama bunun için yapıma çok aykırı olan konsatrasyon,zihin toplama,kısacası bir inek olabilmem her konuda lazım,mesela sıkıldımda dışarıda çok çok az gitmem lazım falan..
bunu ciddi gerçekleştirmeye ihtiyacım var,kümülatifimde sınırda ve 2.sınıf sonunda 1.75e takılırsam en az bi dönem uzuo..
bu konsantrasyon konusunda,yada derslere girmedeki ve dinlemedeki hassasiyetler noktasında özellikle inek patilere ihtiyacım var:)dersi nasıl hayat moduna sokabiliolar.beyinleri nasıl yorulmuo yada nasıl bi modda ders çalışıolar..açık açık yazarlarsa çok memnun olurum,cvplarken sosyal yaşantıyada zaman ayırmak lazım demeyin elbette lazım.yani klasik konuşmalar istemiorum.nası ot olurum tamamen nası zihnim ders manyağı olur.yoksa uzayacak bu .çtımın okulu.
ayrıca geyik yapmazsanız ayrıca memnun olurum.
yardımcı olabilen arkadaşlara çok teşekkürler..[signature][hline]..
içimdeki şeytanın ensesindeyim..
destur deh breh,berduşa name yazma çek git ilerle milim milim..
Sosyal ağlarda paylaş

walla çok inek sayılmam ama yumurta bi yerime dayandığında iyi çalışırım... sanırım yardımcı olabilirim...
birincisi hayatının kontrolünü eline al, ööle ne biliyim şu maçı seyredecektim, şuraya gidecektim gibi isteklerini minimuma indir. sakın sıfırlama yoksa bi b.k çalışamazsın, kendine bazı lüksler belirle; mesela ben sigara, internet ve film üçlüsünü kullanırım. fazlasına gerek yok... bu lüksleri ise belirlediğn hedefleri gerçekleştir. (örnek kısa vadeli hedeflere sigara, orta ve uzun vadeli hedeflere film ve internet koyabilirsin)
ikincisi ders çalışma ortamı... en iyi ortam ders çalışmaktan başka alternatifin olmadığı yerlerdir. yurdun etütleri adam gibiyse orada çalışabilirsin, olmadı okulun kütüphanesinde, hiç hiç olmadı halk kütüphanesinde çalışabilirsin... yaşadığın yerinde derli toplu olması gerekiyor ki diğer zamanlarda da ders çalışabilesin. bunca yıllık öğrencilik hayatımda dağınık bir ortamda hiç hiç ders çalışamadım. bu yüzden düzen çok önemli...
üçüncüsü yanında sağmal bir inek olması... bu sende var bu çok büyük bir avantaj... bu adamı daha çok konuyu baştan anlattırmak yerine can alıcı yerlerde kullanırsan daha faydalı olur.. genellde hep bu tür adamların abandığı yerlerdcen soru gelir, ters köşeye yatmazlar... Defterleri de bayaa sağlam olur bunlardan da faydalan
dördüncü ve son olarak; dersleri can kulağı ile dinlemek çünkü hocalar genelde derste durmadan tekrar ettikleri şeyleri ya da üzerinde durdukları ayrıntılardan sorarlar. gerçi bunun tam aksi de mümkün bu yüzden defter kontrolünü sakın atlama...

şimdilik bu kadar aklıma başka bişi gelirse yazarım[signature][hline] | ALT+S İşte Hayat |
Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:
Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.
Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;
Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Dayak yiyeceğimi biliyorum ama içimde kalacak konsantrayonu kast ediyorsunuz sanırım...
İkincisi konsantrasyon konusu hakikaten bütün çalışmamı götürüyor.Ölçtüm bir dersi evde sadece 15dk çalışabiliyorum ve aynı dersi 2 saat geçmeden çalışamıyorum...
Sonuç Lgs faciası.....Şimdi ÖSS var önümde ama derslerim ingilizce.Hay ......4sene ingilizce bir sene türkçe okuyacağım sonum hayrola...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola...
Bunlar da noktalar...
"Sonbahar-kış arası,
Patide depresif havası
Benim gibi eski motorları
Felaket yaktı..."
Dipnot:LF1Hatun for kalp badge
Sosyal ağlarda paylaş

bak kardeş lgs facia oldu die hiç üzülme hatta sevin kına yak vb.
benim süper geçti soorada hayatım kaydı...[signature][hline] | ALT+S İşte Hayat |
Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz:
Kuklacı Felek usta, kuklalar da biz.
Oyuna çıkıyoruz birer, ikişer ikişer;
Bitti mi oyun, sandıktayız hepimiz.
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi aziz nesin'in nutuk makinasi diye bi kitabi vardir, orda anlatiyodu... "calisan inek, isini tam yapan inek, yardim eden inek... kisacasi isimize gelmeyen herkes inek oglu inek..."

ikincisi dersleri dinlemen yeterli. onu somuremezsin, bosuna kasma, ikiniz de kotu olursunuz. yapman gereken onu belli zamanlarda kullanmak. yani sen odanda calisacaksin, sonra haftanin bi gunu birlikte oturup calisacaksiniz. o gun eksiklerini gidereceksin iste. haftanin geri kalaninda yan gelip yatayim, sonra da onun gibi not olayim muhabbetine hic girmeyelim, dedigin gibi geyige doner, sen bana ben sana kufrederim. onun icin dedigime gel, derslerin hepsine girmeye sartla kendini ve surekli tahtadakileri gecir. moda sokar bu seni.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

@turambarturin:üşenmeyip yazmışsın.çok teşekkürler gerçekten.
bi arkadaşta ineği sömürme cart cut demiş.şunları sölim.bir ben oineği sömürdüğüm falan yok,benimde ona yararım onunda bana yararı var.
klasik bi arkadaşlıkj ilişkisi ve eminim seninde çıkara dayalı arkadaşlıkların kesin vardır,çıkarsız bi arkadaşlık düşünüosan bi kez geçtim seni..
turambarturin,abi internet maniasıyım tam anlamıyla.ne olursa olsun takılıorum bu konuda.çok zaman ve para gidio internete,ev ortamım dolayısıyla bi adsl ortamım yok ve mal gibi alışkanlık haline gelmiş sanki.insalar bi sigara alışkanlığıdır sürer gider benimde internett alışkanlığı.
bu konuyu minumuma indiremedim vede ailemin güveni çık kırıldığından bu konuda maddi anlamda az destek çıkıolar bana,kaç kez oturulup konuşuldu bu konular ailemle.çözüm yok gibi işte.haklılarda bence.sorun ben de çünkü.
neden gidiorum internete bu kadar sık,belli işte sebebi yapcak bi şeler bulamama vede can sıkıntısını böle atma.

dersleri konsantreli bi şekilde dinlerim sanırım eet bunu yaparım.ama işte internet vede çok para harcama alışkanlığıma son vermem ve az şeyden mutlu olabilmem lazım.
vede össde benim güvenim çok kırıldı vede adaptasyon sorunum yukardaki msjımda belirttiğim üzere üstüne binince bu hale geldim.bu konuda sarsıntılarıma sınavlarıda yapamamam binince(ders çalışabildiğim kadar çalışıpta) harbi koyuyo..dersleri daha ii dinlemem vede biraz daha günlük çalışma nası mümkün olur?hala bilmiorum.ders çalışma ortamı kurulabilir mesela beni devamlı derse alacak biri.ama şu an bu ortamda öle bi ortam çok zor.anlatabiliorumdur umarım..
çözüm sunabliecek arkadaşlardan hala çözümlerini beklemekteyim.[signature][hline]..
içimdeki şeytanın ensesindeyim..
destur deh breh,berduşa name yazma çek git ilerle milim milim..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...