Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarihte Türkün yönetebilme kabiliyeti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ehe, bana mi diyorsun Kokturk anitlarini incele diye ?
Imzamda yazar zaten ne kadar inceleyip incelemedigim. Eger orda yazani okuyabiliyorsan sende incelemishsindir yeterince.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Mesaj tarihi:
ben foruma aralık 15 te katıldım.bence türkler kendi kendini yıkmadı.sadece türk geleneğine göre türk hükümdar ölürken ülkeyi oğulları arasında paylaştırdı(hepsi).bu da oğullar arasında rekabete neden oldu.sonucu da malumunuz...[signature][hline]türk milleti var oldukça dünya medeniyet dengesi bozulmaz!!!!
Mesaj tarihi:
osmanliyi diger turk devletlerinden ayiranda buydu .

yerlesik duzene sahip olmayan bir halka sahip devletler orta asyanin duzluklerinde mecburen babadan sonra ogullar arasinda bolunuyordu sinirlar belli bir buyuklugu gecince .

simdi osmanliyi neden savundun diye bidi bidi etmeyin ama .

ben burda turklerin devlet gelenegine sahip olmadigini dusunenlerle ayni fikirde degilim .

farkli zamanlarda farkli cografyalarda devlet kurabilmeyi basarmis bir millettir turkler . dunya tarihinde gidip baska halklarla!!! devlet kuran kac millet var baska ? memlukleri de mi okumadiniz ?

ed devlet-ül türkiye ? arapca diye bizim degil mi ?
Mesaj tarihi:
said:
huun, 15 Aralık 2005 20:47 tarihinde demiş ki:
a-
ben burda turklerin devlet gelenegine sahip olmadigini dusunenlerle ayni fikirde degilim .
b-
ed devlet-ül türkiye ? arapca diye bizim degil mi ?

a-
Kimse bunu dushunemez. Devlet gelenegi yoktur demek abes kacar. Benim sadece dedigim sey Ordu devlet olmasi. Ordunun devletin yonetiminde rol sahibi olmasi. Politikadan daha cok ugras yapilmasi.

b-
Islamiyette Irkcilik yasaktir. Tanri Turk`u Korusun genelde irkci bir soylem oldugu icin yada Irkcilar tarafindan kullanildigi icin ve sonuna `Amin` eklendigi icin bu sekilde bir ek ekledim. Fetva verecek halim ve durumum yok ama bir muslumanin `Tanri Turk`u Korusun` demesi ile sonuna `Amin` demesi tamamiyle bir tezat durum.
Musluman Irkci gordunuz mu hic?
Olamaz ? Olursa ya musluman yada irkci degildir.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
  • Yeni Oluştur...