montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Şu an evde değilim ancak bu ruhsuz ama iyi eğitimli asker ırkından söz etmek isterim. Nitekim bisürü destanları felan var. Ayrıca pers leri nası bozguna uğrattıkları felan var 300 askerle. Daha sonraları daha detaylı bilgiler verebilirim ama bu konunun başlamasında yarar görüyorum, çünkü atina ile aralarındaki bağ, askeri alanda yeni çağ açmaları vs. bir çok şey başarmışlar[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* PFC. Deolanthe Cleavis 215th Heavy Infantry Hell Raiser's Human - Ranger Imperial Guard ( www.imperial-guard.net ) Star Wars: Galaxies --- Diaboli virtus in umbust est
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 atina demokrasisinin baskin oldugu cagi sona erdirerek helen dunyasini karanlik caga sokmuslardir ayni zamanda.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 Beni daha çok etkileyen kısmı perslerle ilgili olanı. Hani ionia isyanından sonrakiler[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* PFC. Deolanthe Cleavis 215th Heavy Infantry Hell Raiser's Human - Ranger Imperial Guard ( www.imperial-guard.net ) Star Wars: Galaxies --- Diaboli virtus in umbust est
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 ionya isyanindan sonra tum helen dunyasi birlesince onlar da thermopylai gecidinde perslere karsi savunma vererek kendi uzerlerine duseni yaptilar. sonraki donem atina etkinliginin oldugu donemdi. sonra da spartalilar denk getirip karanlik cag baslatti.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Aegean Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 geçen gün bi kanalda vardı spartalılar la ilgili bi belgesel, çok ilginçti valla o 300 kişiyle binlerce adamın geçemediği savaşı anlattı felan, aslında şu da önemli bir etken perslerin çoğu eğitimsiz askerlerdi, gerçi "ölümsüzler" ide gönderdiler yenemediler o ayrı :P[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again...
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 History channeldaydı o, bende izledim. Perslerden 40bin kişiye karşılık 300 spartalı. Normalde geçemiyorlarmış persler geçidi ancak eski kral gizli bir yol söylemiş ve persleri 300 askeri arkadan çevirmiş. Ancak sadece 300 asker göndermenin sırrı şu: Spartalılar eninde sonunda 250000 lik pers ordusunun geçidi geçiceğini biliyordu. O yüzden bu fırsatla şov yapmak istediler ve elit birliklerini yolladılar. Garip bir memleket şu sparta doğrusu. Biraz daha araştırdıktan sonra aslında spartanın o kadar da ilgi çekici olmadığına kanaat getirdim. Ancak adamlar sistemi baya iyi kurmuşlar doğrusu.[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 ana memleketlerinin Isparta olduğu söylenir :-)[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe.
Khirsah Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2003 zaten lise1 tarih kitabında Spartalılar için "Ispartalılar"yazar[hline]Günümüzün dünyasında Hepsi aynı hepsi ala İsa Musa Muhammed Buda Neyin varsa bilmiş senin!
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2003 zaten o tarih kitaplarina gore kizilderililer de turktur[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2003 Etkili bi ordu olduğunu duymuştum sanırım.Bi araştırayım ondan sonra yazarım ben de.[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Ra_d Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2003 ehe:) abi attım ben ya. öle bişi varmı bilmiyorum.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe.
karakedi Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 said: unity100, 08 August 2003 15:16 tarihinde demiş ki: zaten o tarih kitaplarina gore kizilderililer de turktur :)[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... - adriann, aaddddrrriiiiiiaaaannnnnn...
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 said: Ra_d, 11 August 2003 01:55 tarihinde demiş ki: ehe:) abi attım ben ya. öle bişi varmı bilmiyorum.[hline]And Ra'd glorifies and praises Him, and so do the angels because of His Awe. yok yahu ben cook once bi kere lisede oyle seettigini hatirliyorum hocanin ispartalilar diye. belki espri yapiyodu.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
tsubasa Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 en ilginc tarafı savas stratejileriydi.kitabı okuyanlar bilir (belgeseli izlemedim ama soylememiştir heralde) her adam kalkanıyla yanındakini koruyor.bir elinde mızrakla karsındakiyle savas bir elinde kalkanla yanındaki koru.uygulaması oldukca zor olmalı.hangisine konsantre olcan.kim bulmus bu teknigi ve daha ilginci nasıl bu kadar basarılı egitmişler askerlerini nası o kadar efektif olmus.bildigim kadarıyla bu stratejiyi baska kullanan olmamıs.hala inanasım gelmiyor..bir de bu kadar efektifti neden kimse kullanmamıs.[hline]Est solarus oth mithas
Aegean Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2003 belgeselde yaşam biçiminden de bahsetti çocukluktan itibaren asker yetiştiriyolar, küçücük çocuklar acayip soğuk havalarda dağ tepe koşuyolar idman yapıyolar, devlet tamamen askeri bir birlik yani, ilginç olan savaşın çok az olduğu bir yerde kurulmuş olması[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again...
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 said: tsubasa, 11 August 2003 16:59 tarihinde demiş ki: en ilginc tarafı savas stratejileriydi.kitabı okuyanlar bilir (belgeseli izlemedim ama soylememiştir heralde) her adam kalkanıyla yanındakini koruyor.bir elinde mızrakla karsındakiyle savas bir elinde kalkanla yanındaki koru.uygulaması oldukca zor olmalı.hangisine konsantre olcan.kim bulmus bu teknigi ve daha ilginci nasıl bu kadar basarılı egitmişler askerlerini nası o kadar efektif olmus.bildigim kadarıyla bu stratejiyi baska kullanan olmamıs.hala inanasım gelmiyor..bir de bu kadar efektifti neden kimse kullanmamıs.[hline]Est solarus oth mithas yok yahu benim bildigim kadariyla cogu yunan sitesinde ve hatta romalilarda kullanilan bi olay sagdakinin soldakini kollamasi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
TheSilver Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 spartalılar diyince aklıma truva savaşı geliyor galiba bu ıspartalılar :) ve yunanalılar arasında geçmiş bir hadiseydi yunanlılar spartalıların kaleyi alamayınca tahtadan kocaman bir at yapıp içine gizlenip bunu spartalılara okadar geldik madem kaleyi alamadık bir hediye verelim bizde adettir diyip veriyordular spartalılarda hemen atlayıp hediyeyi kalenin içine alıyordu tabiki gece yarısı spartalılar sızmışken(zafer kutlaması) atın içinden çıkan yunanlılar deşiyorlardı hepsini evet bu olayın ana fikri yunanlılardan sakın hediye almayın :lol: [Bu mesaj TheSilver tarafından 13 August 2003 22:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Faerdun Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2003 Truva Savaşında Spartalılarla Yunanlılar müttefikti Truvalılar'a karşı savaştılar. İlyada'yı okumanızı tavsiye ederim okumadıysanız :) Daha öncede yazıldıgı giib Kral Leonidas ve 300 Spartalı Thermopylai adı verilen dar geçitte Pers Xerxes ve ordusunu geciktirmek için uzun bir süre ölene kadar direnmiştir. Mezarlarında da "Yolcu,Sparta'ya söyle ki,biz onun yasalarına boyun eğmek için burada öldük" yazmaktadır.[hline]No time for tears No time to run and hide No time to be afraid of fear I keep no time to cry
TheSilver Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 aradan uzun zaman geçti tabi karışa biliyor zaten bende emin deyildim yazarken bir ara okuyabilirim filmi güzeldi :) [Bu mesaj TheSilver tarafından 14 August 2003 12:08 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 bu sefer fena karistirmissin[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
TheSilver Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 başka nezaman karıştırdımki yunanlıların ne halt ettiği hiç ilğimi çekmediği için haklarında pek bir şey okumam okuldan hatırladıklarımı yazıyorum e tabi onlarda biraz karışmış olabilir :)
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Leonidas o savaşta şöyle bi cümle kurmuştu sanırım ve bu da tarih boyunca tekrarlandı: Menon Lade Eh güsel demiş tabe. Bu arada o savaşta 40000 pers i nası öldürmüşler anlamadım Bide 8 sıra felan olayı var. Arkadakiler öndekileri itiyo, persler ne olduğunu anlamadan 2-3 sıra onlara giriyo, güsel bişi[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Romalıların başarılı savaş taktiği kaplumbağa manevrasıydı. Eşşek kadar kalkanlarıyla her tarafı kapatıp uclardan "pilum" larını uzatıp ilerliyolardı. O dönem için iyiydi baya yani. Yandakini kollama durumunu bilemiyorum tabi.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani.
montezaus Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Valla yandakini kollama olayını ben de bilmiyodum. adamların kalkan solda, mızrak sağda itişe kakışa gidiyorlardı. Ancak onları başarılı kılan şey manevra kabiliyetiydi.[hline]*http://www.milliyet.com.tr/2001/02/23/yasam/yas03a.html adresine bakar ve kopar* --- Diaboli virtus in umbust est
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2003 said: horacegoesskiing, 16 August 2003 16:39 tarihinde demiş ki: Romalıların başarılı savaş taktiği kaplumbağa manevrasıydı. Eşşek kadar kalkanlarıyla her tarafı kapatıp uclardan "pilum" larını uzatıp ilerliyolardı. O dönem için iyiydi baya yani. Yandakini kollama durumunu bilemiyorum tabi.[hline]Böyle de kültürlü bi insanım yani. tortage kusatmalarda ve savas arefesinde cok yogun ok atisi altinda kalindigi zaman yapilirdi. meydan savasinda tortage kullanilmazdi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Öne çıkan mesajlar