tashmoo Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 yönetimini ve prodüktörlügünü kendisi yapan ve kendi plak sirketine sahip olan, ödül sahibi "eklektik kelt" sarkici/söz yazari loreena mckennitt, bugüne dek dünya çapinda yaklasik on milyon plak satti. on bes yili asmis bulunan kayit tarihi içerisinde alti adet stüdyo albümü ve iki-albümlü bir konser kaydi yer almaktadir. kanada'da manitoba'ya bagli küçük bir kirsal yerlesim olan morden'de dogup büyüyen mckennitt, 1978'de dumaurier yetenek taramasini kazandi, ülkesini ayni yil unesco'nun paris merkezinde ve yeniden 1985'te japonya'daki expo'da temsil etti. 1980'lerde kanada'nin ünlü shakespeare festivaline ev sahipligi yapan stratford'a (ontario) tasindi, ve "the tempest" (1982) ve "the two gentlemen of verona" (1984) dahil, çesitli festival prodüksiyonlarinda oyuncu, sarkici ve besteci olarak yer aldi. 2001 ilkbaharinda festivale richard monette'in "the merchant of venice" prodüksiyonunun bestecisi olarak döndü. 1985'te loreena, "elemental" adli ilk albümünü kaydederek çiftlik evinin önünden geçen köy yolunun adini tasiyan, çiçegi burnunda "quinland road" etiketi ile piyasaya sürdü. 1987 ve 1989'daki iki yeni albüm ve basarili canli performanslari artan bir ilgi çekerek 1991'de warner music canada ile yeni bir baslangiç olusturan nitelikte bir dagitim anlasmasi imzaladi. bunun ilk meyvesi olan "the visit", uluslararasi bir basari kazanarak altin ve platin ödülleri listesinde onu ancak 1994'te "the mask and mirror" ve hatta daha da ötesi, dünya çapinda hit olan "the book of secrets" geçebildi. peter gabriel'in wiltshire'daki real world stüdyolarinda kaydedilen "the book of secrets" billboard top 20 single olurken mtv video hiti "the mummers' dance" gerek abd radyosunda gerek dünya çapinda büyük bir basari kazandi. albüm dünya çapinda dört milyonu askin satis yapti. ondan önceki iki albüm gibi billboard world music listelerini tirmanarak listenin simdiye dek en basarili "crossover" albümü oldu. ayrica yunanistan ve türkiye'nin albüm listelerine ilk kez girip 1 numaraya yerlesirken kanada'da 3 numara olmanin yani sira, italya, yeni zelanda ve almanya listelerinde ilk 10, abd, ispanya ve fransa listelerinde ise ilk 20 arasina girdi. mckennitt, kanada müzik endüstrisinin yillik ödülü olan juno'yu iki kez kazandi. ayrica kendisine 1997'de billboard'un uluslararasi basari ödülü verildi. bugüne dek abd, kanada, avustralya, yeni zelanda, brezilya, fransa, ispanya, italya, yunanistan ve türkiye'de altin, platin ve çoklu platin sertifikalari elde etti. çesitli filmler için müzik besteledi ve sarkilari yer aldi. bunlar arasinda "jade", "highlander iii", "the holy man", "soldier" ve "the santa clause" gibi hollywood prodüksiyonlarinin yani sira kanada ulusal film kurulunun "women and spirituality" dizisi ve jean-claude lauzon'un léolo filmi yer almaktadir. bir süre önce, 2001 yilinda gösterime girmesi planlanan bir kanada/venezüela ortak yapimi olan "a house with a view of the sea" filminde kullanilmak üzere "dante's prayer" parçasinin ispanyolca versiyonunu kaydetti. eserleri ayrica "northern exposure", "due south", "legacy", "ez streets", "boston public", "big kevin little kevin" ve "strange luck" gibi çok çesitli televizyon dizilerinde de yer aldi. loreena mckennitt ve müzigi hakkinda 1997 yilinda yapilan 30-dakikalik bir belgesel olan "no journey's end" gerek abd gerekse diger ülkelerin televizyonlarinda yaygin biçimde gösterildi. 1999'da loreena mckennitt, son kaydi olan ve grubu ile birlikte salle pleyel ve massey hall'de kaydedilen "live in paris and toronto" isimli iki cd'li seti çikardi. hayir amaçli bir proje olan bu albüm, 1998'de georgia körfezindeki bir deniz kazasinda yasamlarini yitiren üç adam için loreena mckennitt'in ronald ve richard rees ile greg cook'un aileleriyle birlikte kanada'da kurdugu "the cook-rees memorial fund for water search and safety" adli kurulusa gelir saglamaktadir homepage'inde türkçe giriş yazısıda var. homepage adresi http://www.quinlanroad.com/
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 evet teşekkürler.pek severiz. stiki yapayım : )[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k.
elvyn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 daha once bu kadınla ilgili topic acılmıstı ama search penceresi çalışmadıgı icin internetimdeki problemlerden dolayı link koyamıyorum.
toggie Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 vaayy bee... diyesim geldi. helal olsun.[signature][hline]Holigan Team The Paticik Cup =o= II
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 hmm öncelikle isim "Loreena McKennitt" olacak ancak daha önemlisi ise tashmoo'nun huron olma ihtimali ya da huron olmama ihtimali.. Efendim şöyle ki; "ben bu yazıyı okumuştum lan önceden" dedim az önce! "Evet evet okumuşum da yazarı başkaydı bunun galiba! Nerde okudum? Nerde!!" Ekşi Sözlükte olmasın sakın! Yaa yaa... evet evet... her neyse, bilgi paylaşmak suç değildir elbette ve özveri ister. Ancak bilgi paylaşırken mümkün mertebe kaynak göstermek gerekir di mi a dostlar? Yoksa bize "niye intihal yapıyorsun be kardeş?" demezler mi... di mi? Paylaşılmış bilgiler için teşekkür ederken kaynağın (huron, 09.11.2002 18:22 ~ 18:29) olduğunu da arz ederim...[signature][hline]MONO(b)LOG
Shakkil Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 torpil var kardeşim... niye bu teyzemiz sticky yapılıyo :-)[signature][hline]ewq
Lethious Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 waybeee[signature][hline]emrkck.blogspot.com
ReBeL Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 tashmoo = huron gibi bi durum warsa yüzyılın kapağı olabilir. ama yinede kaynak gosterilmesi taraftariyim tabi ki :D[signature][hline]A METAL HEART IS HARD TO TEAR APART
December_Flower Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2005 said: Shakkil, 06 Aralık 2005 17:44 tarihinde demiş ki: torpil var kardeşim... niye bu teyzemiz sticky yapılıyo :-) ben de bunu soracaktım.[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity
HellHound Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 said: Shakkil, 06 Aralık 2005 17:44 tarihinde demiş ki: torpil var kardeşim... niye bu teyzemiz sticky yapılıyo :-) ben de bunu soracaktim... :P stickylikten cikariyorum, Muzik okuluna eklemediyseniz ekleyin[signature][hline]"The fact that we live at the bottom of a deep gravity well, on the surface of a gas covered planet going around a nuclear fireball 90 million miles away and think this to be normal is obviously some indication of how skewed our perspective tends to be..." - [b]Douglas Adams[b]
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2005 2 haftalığınaydı zaten çıkacaktı yakında :p[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k.
Öne çıkan mesajlar