Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TİKİ DİLİ ve EDEBİYATI

oper

Öne çıkan mesajlar

hakaret olmasın diye andavalı seçtim ama gerzek laf hakaretten sayılıyormuş. (az önce hukukçu arkadaşa danıştım)
hakaret etmenin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığını bittabi ki biliyorum.

insanları yargıladığım falan da yok ben yargıç değilim savcı değilim, yapılan yanlış geliyor saçma geliyor, ve bunu belirtiyorum, eleştiriyorum. ve rahatlıkla söyleyebilirim ki bi biraya 40 lira vermek 40 lirayla yapılabilecek en saçma işlerden biridir. bunu yapan insana da zerre değer vermem.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
enema, 11 Aralık 2005 16:06 tarihinde demiş ki:
dasaa tum mesajlari okuyupta konusursan iyi olcak, rahan insanlari para harcamalarina gore yargilayarak andaval diyor sonra bunuda ifade ozgurlugu olarak savunuyor. e benim yaptigiminda bi farki olmasa gerek?

Heheh dur bak laf sokasım yoktu ama hadi hayırlısı, azmettirici sebepten sayılsın bu sefer..
öncelikle önceki sayfaların hepsini okudum.. ve konuşmuyorum yazıyorum..
daha sonrasında ise, muğlak ifade var orada yani rahan diyor ki,
" kaç ülkede bi biraya 40 lira vercek bu kadar andavalı bi arada bulursunuz ¿"
bu biraya 40ytl vericek andavallar kimler? kaç kişiler? Adları neler? neciler, ne iş yaparlar? bunların hepsi tikky mi? Değilse yüzde kaçı tiki?

yani yazılan bunlara cevap veriyor mu? Hayır! Kısaca muğlak bir ifade var. Tikkyler organize olmuş bir çatı altında toplanmış bir örgüt veya kurum mu? Hayır! devam edelim o zaman, peki bu rahan'ın yazmış olduğu yazıda eski TCK 312/2 ve yeni TCK 216 maddeleri uyarınca halkı bir sınıf, ırki din mezhep ve/veya bölge farklılığı göstererek açıkça tahrik edecek ve düşmanlığa itecek ve suç kapsamına girecek kadar yoğun mudur? Hayır! Çünkü yapılan yorum muğlak bir ifade içerir daha da önemlisi, doğrudan şiddet içermez ve halkı infiale sürükleyecek nitelikte değildir.

Bir de senin yazına bakalım..
"madem oyle al sana ifade ozgurlugu, rahan sen bir andavalsin."
doğrudan kişiye, kati bir hakaret..

Arada bulunan farkı anlamışsındır umarım..

Ayrıca, demişsin ki;"dasaa tum mesajlari okuyupta konusursan iyi olcak"

yahu, kuzum, canım ciğerim, bir tanem.. bir şey biliyoruz da yazıyoruz di mi? Yoksa niye yazalım di mi? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasak diyorum.. Saygı diyorum, kişiye doğrudan hakaret diyorum..

Yok vazgeçtim ayar falan vermiyeceğim.. Ayıp! Sadece dikkat edelim yazdıklarımıza hakaret falan etmeyelim birbirimize e mi?[signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 11 Aralık 2005 17:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

tckda ne yazdigi beni ilgilendirmiyor. rahan orda bir kitleye hakaret etmis ve bu yanlis. kimse kimseye harcadigi para yuzunden hakaret edemez. ister bi biraya 5lira versin isterse 40lira, parasi fazlaysa verir yani size ne? ha sonra bunu ifade ozgurlugum var diyerek savundugu icin bende oyle birsey dedim. ayrica dasaa burda kimse kimseye ayar vermeye calismiyor, bu hevesini baska yerlerde giderirsen sevinirim.[signature][hline]fol lol the doh fol the day
Sosyal ağlarda paylaş

+1 bugün dershanede tanık oldum camdan atlıcaktım

"bakarvmısınız hat çaklıt(sıcak çukalata) birde ete brawneeee..."[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea...

-Dede fake misin?

[Bu mesaj SeaGle tarafından 11 Aralık 2005 20:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende öyle insanım çevremdekilerde entel olmayan, aykırı davranarak birşeyler yaptını sananlar gibi olmayan, boş olmayan, bol giyinmeyen, adam gibi adamlar..Yine tekrar ediyorum sizin deyiminizle TIKKY ler..Burda yazanalar gibi ne konuşuyorum nede konuşuyor arkadaşlarım ki emin ol oldukça fazla arkadaşım var...[signature][hline]Jabba

Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
enema, 11 Aralık 2005 19:48 tarihinde demiş ki:
tckda ne yazdigi beni ilgilendirmiyor. rahan orda bir kitleye hakaret etmis ve bu yanlis. kimse kimseye harcadigi para yuzunden hakaret edemez. ister bi biraya 5lira versin isterse 40lira, parasi fazlaysa verir yani size ne? ha sonra bunu ifade ozgurlugum var diyerek savundugu icin bende oyle birsey dedim. ayrica dasaa burda kimse kimseye ayar vermeye calismiyor, bu hevesini baska yerlerde giderirsen sevinirim.

neden türkiye sınırları içinde yaşamıyor musun? nasıl kabul etmeyebilirsin tck?

bence o hakaret olayını "dasaaa" çok güzel bir şekilde açıklamış ama konunun içinde artı bir alt parantez olmuş. geriye dönelim ve üst parantezlerden devam edelim.[signature][hline]Arian Elwing
!?Papyrus!*

[Bu mesaj arian tarafından 11 Aralık 2005 20:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...