Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türk milletini birarada tutan şey islam dinidir (!)

ruby

Öne çıkan mesajlar

said:
Giovanni, 03 Aralık 2005 01:47 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar

İstiklal marşımızda

Rûhumun senden ilahî, şudur ancak emeli:
Değmesin ma' bedimin göğsüne na-mahrem eli!
Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

geçen bu dizeyi herkes bilir. Atatürk bu marşı kabul ederken her yönünü düşündüğüne eminim. Muhtemelen dinin birleştirici etkisiyle alakalıdır bu da.

İstiklâl marşının savaş döneminde askeri morali yüksek tutmak için tasarlanmış, hatta tasarlanmamış bile, yarışma yapılıp katılımcıların iğrenç ötesi şiir yazmasından sonra dönemin en doğucu ve islamiyetçi ancak bir o kadar da usta şairi olan M. A. Ersoy'dan rica edilmiştir.
Aynı savaş döneminde güneş dili teorisi gibi aptal saptal şeyler de ortaya atılmıştır, bunların da altında M. Kemal'in imzası vardır, ancak bu kriz döneminin sonrasında bu teoriler vs. akıllıca bir şey midir, bu tartışılır işte.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca, Tanrı'yla dini farklı kefelerde tartışmanızı öneririm. Dinlere inansanız bile inanmayanlara saygı olarak Tanrı konusunu katmadan siyasi düzeyde tartışın.
Siyasi düzeye indirgersek de islamiyet dini kıçımı bile bir arada tutacak durumda değildir. Bu da tekrar tekrar tekrar ve tekrar tarih boyunca kanıtlanmıştır. Gece bu saatte uğraşamıyorum ancak dediklerimden şüphesi olan varsa söylesin örnekleyerek kanıtlayayım dediğimi.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 03 Aralık 2005 02:00 tarihinde demiş ki:
.... islamiyet dini kıçımı bile bir arada tutacak durumda değildir. Bu da tekrar tekrar tekrar ve tekrar tarih boyunca kanıtlanmıştır. Gece bu saatte uğraşamıyorum ancak dediklerimden şüphesi olan varsa söylesin örnekleyerek kanıtlayayım dediğimi.

ya biraz sakin olun arkadaşlar, düşünmeden yazmayın sora balınıza dert olcak[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world
Sosyal ağlarda paylaş

İslamiyeti tanrısal ve siyasi olarak ikiye ayırıp, sonra siyasi açıdan incelersek... diye cümleyi başlatmamın bir sebebi vardı: insanların inançları hakkında bir laf etmiyordum, siyasi bir statement'da bulunuyordum. Ne kadar komik ki sadece cümlenin başını silmişsin. Sırf olay olsun adam eleştireyim diye laf edecek yer aramayın arkadaşlar.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
PainLover, 03 Aralık 2005 06:26 tarihinde demiş ki:
said:
Stykx, 03 Aralık 2005 06:16 tarihinde demiş ki:
Kim demis 1 arada oldugunu turkiyenin? Sadece 1 kere 1 arada oldu turkiye ondan sonra nasip olmadi bir daha birlesmek..

Baş bakanımız demiş işte ilk mesaja yazıyor konu içerisinde..

Konunun ne oldugunu biliyorum kimin ne dediginide biliyorum benim o msgde anlatmak istdigimi anlamadin sen galiba..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gellidus, 02 Aralık 2005 00:05 tarihinde demiş ki:
Bana islamiyetten daha basarisiz bir din gosterirmisiniz?

bu dinlerin değil, dinleri yanlış yorumlayan toplumların suçudur.

ortaçağ avrupasını sana bunun bir örneği olarak gösterebilirim.

islamda masum tek bir kişiyi öldürenin, dünyadaki herkesi öldürmüş kabul edildiği söylenir.

ama taliban ya da usame müslüman kimliği ile ortada dolaşır.[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum"
Sosyal ağlarda paylaş

topic açılış amacının dışına çıkmış
başlangıçta türk milletini bir arada tutan şeyin ne oldugu tartişilirken sayfalar ilerledikçe islama nasıl saldırırım haline gelmis

lütfen biraz daha dikkat 2 defa duşünüp 1 defa konuşalım[signature][hline]İnsanların umudunu kırma.. Belki de sahip olduğu tek şey odur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Stykx, 03 Aralık 2005 08:23 tarihinde demiş ki:
said:
said:
Kim demis 1 arada oldugunu turkiyenin? Sadece 1 kere 1 arada oldu turkiye ondan sonra nasip olmadi bir daha birlesmek..

Konunun ne oldugunu biliyorum kimin ne dediginide biliyorum benim o msgde anlatmak istdigimi anlamadin sen galiba..

Forumladaki konuların konseptlerini okumadan damdan düşer gibi herkez post atarsa kimse kimsenin ne dediğini anlamaz ...[signature][hline]I can perfect your gothic dreams...
Sosyal ağlarda paylaş

din gerekli bir müessese.
cahil hıyarların kendini tutmasını sağlıyor, vicdanı ve hisleri olmayanlar iyi şeyleri din adına yapıyor(bazı kötü şeyleride). bugün belki dine inanmayan kesim az olsaydı bu ülke yine darbe yemişti.[signature][hline]"bir katilin,bir hırsızın başbakan olduğu bir cumhuriyette,dürüst kişilerin yerinin ya mezar,ya cezaevi olduğunu anlayabilmek zor bir şey olmasa gerek"-Fidel Castro
Sosyal ağlarda paylaş

said:
seren000, 02 Aralık 2005 21:25 tarihinde demiş ki:
Bu konuya karışmak istemiyordum ama artık dayanamıyorum. islam dininin geri kalmışlığından, başarısızlığından bahseden arkadaşlara sesleniyorum. Bir çoğunuzun nüfus kağıdında "müslüman" yazıyor tahminimce. O halde (sizin dediğinizden yola çıkarak söylüyorum) islam dinini başarısızlığa iten nüfus kağıdında müslüman yazan yada müslüman olduğunu sanan herkesdir. Yani islam dinine inanan, müslüman olan hepimiz..
ya oturduğunuz yerden birilerini yargılamak kolay. Yargılamanın sınırlarını aştınız ve islam dinine başarısız deme gafletine düştünüz artık. Dinin başarısızlığı gibi bir durumdan bahsedilemez. Önce bunun ayrımını yapın. İslam dinine inanan ve müslüman olan bireylerin, toplumların başarısızlığı söz konusu olabilir olsa olsa.
Ve tayyibin dediğine gelirsek, Türkiyenin büyük bir çoğunluğunun müslüman olduğunu dikkate alırsak ve Türkün Türke olan bağlılığını görebilirsek Türk milletini bir arada tutan unsurlardan birinin islam dini olduğunu algılayabiliriz. Kabul edilsin veya edilmesin bu yadsınamaz bir gerçektir. Fakat bunun yanı sıra Türk milletini bir arada tutan başka unsurlarda vardır tabi..

sen anlamıyor musun ,okumuyor musun yazılanları ? kaç kere söyledik be islam dini başarısız değildir ama müslüman ülkeler malesef basarısızdır,çünkü dini ayaklar altına alan 360 derece döndüren salaklar , elimizi kıpırdatsak günahtır diyor ve her türlü olayı dine bağlıyorlar, pis iğrenç yobazlar, dinciler,şeriatçilar.
ilk örneğin de kim olduğunu bilirsiniz..

artık bunu tartışmayalım lütfen.[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy
ik hou van je pascal :) jeej
Sosyal ağlarda paylaş

Seren000 ben gerekli cevabi vermistim ama demekki sen kacirmissin.. 1-2 sayfa ileri gidersen gorursun sanirim.

Bana verebilecegin tek cevap sorun dinde degil dinin uygulanis biciminde diyebilirsin baska birseyde diyemezsin ne yazikki..

Benim bahsettim ve deginmek istedigim nokta bambaska. Eger boyle yazicaksan bosuna ugrasma. Cunku zaten cevabini verdim yukarda[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma
Tutarsanda sakın bırakma

a.k.a homoid
Sosyal ağlarda paylaş

said:
PainLover, 03 Aralık 2005 10:21 tarihinde demiş ki:
said:
Stykx, 03 Aralık 2005 08:23 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Forumladaki konuların konseptlerini okumadan damdan düşer gibi herkez post atarsa kimse kimsenin ne dediğini anlamaz ...

Dogru ama aynisey sadece ilk ve son mesajlari okuyan kisiler icinde gecerli belliki sen aradaki msgleri okumamissin okusaydin konuyu bilgidimide bilirdin...
Sosyal ağlarda paylaş

"""o zaman ucu açık cümleler kurma ki ne demek istediğin tam olarak anlaşılabilsin. Sen kendi kendine cevabını vermişsin zaten. Diyecek bir şey yok."""

Arkadaşlar iyi güzel herkez burda birşeyler söylüyor fikirlerini paylaşıyor ama lütfen hassas noktalarda biraz daha duyarlı olmaya çalışalım. İnansakta, inanmasakta, gereksiz bulsakta, bulmasakta bu topraklarda yaşayan çoğunluğun inandığı din islam dinidir. Dine saygı duymuyorsanız bile ona inanan kişilere saygısızlık yapmayın. Lütfen eleştirileriniz hakaret boyutunda olmasın.

Öyle sanıyorum ki birileri amacına ulaşmış. İslam dini hakkında kafalarınızda olumsuz belli bir takım imaj yaratmaya çalışan başka güçler dilediklerine kavuşmuşlar. Fakat inanın ki bu dine hakkıyla inananlar her gün yenilenerek yaşama günaydın diyor. Keşke bilmek istemediğiniz bu dinin görmek istemediğiniz başka yönlerini daha doğrusu güzelliklerini görebilseniz.

Ben daha hiç bir şey yazmayacağım. Bitti..
Sosyal ağlarda paylaş

Bazıları gene dini kafasına göre yorumlamış.Üzgünüm ama gerçek dini yaşayanlar Araplardır.Çünkü yıllar önce herşey onların topraklarında gelişirken , onlar orginal diliyle okuyup dinin içinde yetişirken siz kopyalarını okuduğunuz kuranlarla araplara din ögretemezsin.Bu durumda da çıkıp islam çok başarılı bir dindir ama araplar başarısızdır diyemezsin.İslamın başarısı hakkında karar vericeksek bırakın soyut düşünmeyi , müslüman ülkelerin başarısına bakın.Dünya hristiyani terör diye birşey war mı ?Ama islami terör diye adı çıkmış .Demek ki baya iyi beyin yıkıyor bu islam.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...