Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
burda yasakmı bilmiyorum ama bi şansımı deniim dedim :P
portakal kabuğunu küflendirmek suuretiylen acid yapma tarifleri var nette her tarafta.deneyen varmı bu olayı sakatmıdır?
portakal kabuğunu buzlukta 1 ay civarı küflenmeye bırakıyoruz.iç kısmında oluşan beyaz şey acid oluyomuş.
Mesaj tarihi:
OHA!!!
Bu olay gerçek mi ya?
Eğer öyleyse deniyim hemen.[signature][hline]Unutulduğun Zamanlarda, Arkana Dönüp Bir Bak, Bakalım Neler Göreceksin...?
Msn Spaces

[Bu mesaj Janitschar tarafından 16 Eylül 2005 08:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
MAxen Terazinede e tıkalyımmı[signature][hline]Vatan Icin Kursun Atanda Kursun Yiyende Benim Icin Kahramandir,BU VATAN YA BIZIM'DIR YA KIMSENIN,NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Mesaj tarihi:
said:
portakal kabuğunu buzlukta 1 ay civarı küflenmeye bırakıyoruz.iç kısmında oluşan beyaz şey acid oluyomuş.

yaw pek bi komiksiniz.Hani buzdolabının alt gözlerinin birinde desen anlicamda sen tuttun -5 *dereceye bozulsun die yemek portakal kabuu koydun.Bari önce fişini çek öle koyda bi işe yarasın.Artık 1 ay gündelik yemek yersin.Nede olsa buzlukta portakal Küflenio...

Dip not:Enzim aktivitesi 0 *derecenin altında yoktur.36.5 de optimum etkinlik gösterirler.
0 derecede ise minimum etkinlik gösterirler.

E minimumda olsa bi etkinlik var demein deneyin.elinizde donmuş bir portakaldan ötesi olmyacak.

En dip not:30 kere santigrat* yazmaa üşendim.dereceden önce yazmam gerekio biliosunuz nede olsa....[signature][hline]A light came From behind the veils of realm.
if you ever see it, follow me...
...Till death...Hurry...
Mesaj tarihi:
buzlukta kuf ? hmsszz[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Mesaj tarihi:
pulkas zaten biyolojiyle aram pek iyi olmadığı için sordum buraya ne iş diye :)
bi yöntemde de şey diyodu; bi pet şişeyi kesiyoruz ortadan.içine portakal kabuğunu koyup toprağa gömüyoruz 45 derecelik açıyla.şişenin kesik kısmı dışarda kalıcak.sanırım maksat güneş görmesin ama hava alsın.bu arada belki buzluğa diil direk buz dolabına koyuyoruzdur o kısmı net hatırlamıyorum heh.
Mesaj tarihi:
portakalın kabuğunun iç tarafına sakız yapıştırıyosun.küflenmeye bırakıyosun.küflendikten sonra sakızı çiğniyosun.yada direk sakız falan kasmıyosun, kabuğun iç tarafında oluşan küfü yiyosun hehe.
Mesaj tarihi:
said:
pulkas, 16 Eylül 2005 18:30 tarihinde demiş ki:
Dip not:Enzim aktivitesi 0 *derecenin altında yoktur.36.5 de optimum etkinlik gösterirler.
0 derecede ise minimum etkinlik gösterirler.

sıkış

+50 -50 de yaşayan organizmalar var hatta daha fazlasında küf olayını bakterler yaptığına göre sen onları insan statüsüne sokamazsın

düz mantık gidip su 0da donar ondan enzim çalışmaz dersen saf su 0da donar hücre içerisinde donmuş maddeler ve çalışan mitokondri yada mesozomlar bulunduğu için hücre içi sıcaklığı 0 derece olmayabilirde
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
çöplükten toplayın küflenmiş portakal kabuklarını. Bakın bakalım[signature][hline]Count to Six and Die
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6.

CaNNiBaL_CoRpSe
Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir.
Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur.

• 7 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
eskiden ne kadar az troll varmış lan

hele bu başlıkta hiç olmaması çok garip

şimdi olsa başlığın gidişatı belli direk

silinmemesinin nedeni de adminlerin gizliden merak etmiş olması olabilir :p
  • Yeni Oluştur...