Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

formattan sonra bölme işlemi

tipitip

Öne çıkan mesajlar

Formattan önce Fdisk en sağlıklısı.
Ya da Windows kurulduktan sonra Partition Magic kullanıp verilerini kaybetmeden yapabilirsin. Ama ben sağlıklı sisteme dokunmamanı, kurulumdan önce yapmanı öneririm.[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi...
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi...

3000 oyunluk PC oyun arşivi...
İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi...
mail: [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

en sagliklisi...

once gider yoksa bi dvd writer alirsin.
sonra symantec ghost programini alirsin.
en son da symantec partition magic'i alirsin.

ilk once, norton ghost'la harddisk'in image'ini alip dvd'lere yazarsin. boylece en en en kotu ihtimalle, bu dvd'leri kullanarak kaldigin yere geri donebilirsin....

her neyse, ghost'la backup'i hazirladiktan sonra, partition magic'le istedigin gibi bolersin. eger sorun cikmazsa, yine bi backup alirsin o halinden (ghost'la image cikarip yazarsin dvd'lere). eger sorun cikarsa, yukarida dedigim gibi backup cd'lerinden boot edersin. ghost'un sagladigi sey, harddisk'in image'ini almasi. buna partition'lar da dahil. yani parcalara boldukten sonra eski ghost'la image yuklersen, partition'siz haline geri doner...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Ghost bu işin "beceriksiz ve salak kaşarı" esasında...
Bu işi en iyi Acronis True Image yapar...[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

bolme işlemi için partition magic oneririm[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Ama PM kullandıktan sonra problem yaşayan çok kullanıcı var forumlarda. Ben de de PM ile herşeyi ayarlayıp Lilo kurunca üzerine tüm HDD kaybolmuştu.

Eskiden PArtition Star vardı, o güzeldi esasında..
Çok çeliştim şimdi, emin olamadım bak hangisi daha iyidir diye...[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

bence en iisi formattan once f disk ile sadece c: için istegin alanı oluştur. Gerisine dokunma ve kur windowsu. Daga sonra mycomputer'e sagtıkla->manage, disk manager, ordan boş alana tıkla extended yap konpil. Sonra da o extendedi istedigin kadar bol. En güzel ve en saglam cozum. Tabii bu solediklerim win2000 ve sonrası için geçerli.
Sevgiler..[signature][hline]Burakstlin Majere : "Hope is denial of reality"
Burakstlin of FrF (SWG) (Kısaca balık da derler ) , Elenasse of Alaturqua (EQ2) , Burakstlin of Alaturqua (WoW) , Burakstlin of Alaturqua TR (GW), Burakstlin of ? (EQ1). Burakstlin of Ebonlore (D&L)
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı.
windows CD'sinden/DVD'sinden bilgisayarı açıyorsun, Windows kurulum öncesinde sabit diskini gösteriyor sana. O arada "bu bölümü kullan ama şekillendir" diyorsun.
Sonra gelen ekranda belli bir büyüklük verip yaratıyorsun Windows kuracağın bölümü.
Windows kurulup bittikten sonra Bilgisayarıma (My Computer) sağ tıklayıp yönet (Manage) dşyorsun. Orada sürücülerinin olduğu ekrana geçince sabit diskini iki parça göreceksin, bir parça atanmamıştır. Ona tıklayıp "Partition yap" dersin ve onu da kullanmaya başlarsın.
Bence en güzel yöntem bu.[signature][hline]

Sosyal ağlarda paylaş

kavrayamadım tam,sorry. :( şu an bilgisayarlarımdan brinde win2000 ve acaip önmli bi yığın şey var.ama sadece tek sürücü işte.format atmak yemiyo açıkçası.ve dosylarıda alamam,çok fazla çünkü ve hepsini çok sık kullanıorum.işim olduu için ark.a kurdurmuştum ama o da bölmemiş.yani bn kısadan bi çıkış kapısı arıorum...[signature][hline]KızLarDa AnLar Bilgisayardan :) şüPhEniz olmasın!....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kymophobia, 09 Aralık 2005 23:22 tarihinde demiş ki:
Formattan önce Fdisk en sağlıklısı.
Ya da Windows kurulduktan sonra Partition Magic kullanıp verilerini kaybetmeden yapabilirsin. Ama ben sağlıklı sisteme dokunmamanı, kurulumdan önce yapmanı öneririm.

+1[signature][hline]Vampire Hunter Delucian ...
Türküm Doğruyum Calışkanım ...

Türkiye cumhuriyeti kuruldugunda bu vatanın milleti olan kişilere TURK halkı denır ne mutlu TURK um diyene ...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...