Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni araba hakkında yardım

osvaldo

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar Hyundai Elentra mı satıp yeni bir araba almayı düşünüyorum. 30 milyarla 35 milyar arasında bi şey düşünüyorum tercihim dizel olması malum benzin fiyatları abartı. Şu an benim aklımda olan Seat Ibiza var 1.4 Dizel fiyatı sanırım 28-29 milyar civarında olması lazım. Bu konuda önerilerinizi söylerseniz sevinirim.[signature][hline] The Hate U Give Lil Infants Fcuk Everybody!
Sosyal ağlarda paylaş

çarşamba günleri hürriyetin ilavesi olan otoyaşam gazetesinin son sayfasında istediin fiyat aralıklarında satılan bütün arabaları gösteriodu ordan bi model seçebilirsin.her hafta böyle bişi yapıolarmı bilmiorum[signature][hline]Seni sevdiğim kdr yaşasaydım,
ölümsüzlüğün adını Beşiktaş koyardım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
prozzak, 08 Aralık 2005 16:56 tarihinde demiş ki:
al benzinli al dizel ne ya :D

abi 2700 olmus benzin fena koyuyo. 130 milyona depo fulleniyo. 3 depo benzin asgari ücretle calısan işçinin maaşından fazla. Dizel alcan bu devirde yada tüp taktırcan :D[signature][hline] [b]The Hate U Give Lil Infants Fcuk Everybody!
Sosyal ağlarda paylaş

35 milyarlara çıkıyorsan öncelikle compact sınıfla başla.
Ford Focus, Opel Astra, MeganeII, 307, C4 bu sınıftaki bu fiyat aralığındaki seçeneklerdendir.

Daha sonra Polo, Corsa, Ibiza, Fabia, Fiesta, Fusion, 206 HDI falan fişman gelir.

Ben Astra kullanıyorum. Satın alırken birçok kriterimiz vardı başta şekil olmak üzere ve bunu tercih ettik.
Senin için performans ön plandaysa Focustan başlayıp C4 ve 307 ye bakmanı tavsiye ederim. 110bg gücünde motora sahip bu araçlar.
Astra 90bg
Megane 80bg.

Focus GHIA seçeneğinde fiyatı 40 milyarı geçtiği için biraz senin aralıktan çıkıyor gibi. Kim ne derse desin, bu orta direk compactlarda sınıfın lideri Focustur. Motor gücü ile Astrayı, Alman malı olması sebebiyle de diğerlerini eziyor. Ancak Cafein gelip Ford odun gibi arabadır diyecek bunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim.

Bunun dışında kalite ve 2. el değeri olarak seni üzmeyecek Astra var. 307 ve C4 ler donanım olarak fena değiller ancak Cafein birazdan gelip 307 almaman gerektiğini açıklayacağı için boşver diyorum.

Yerli malı yurdun malı dersen eğer Megane 1.5 DCI var. Meganeların sanırım mart gibi makyajlanmış kasası çıkacak ve şu anki kasa bir miktar değer kaybedecek. Ayrıyetten 100bg gücünde yeni bir motor seçeneği eklenecek. Herşeye rağmen MeganeII den azcık bahset dersen, 90bg lik Astram binen 3. kişiden itibaren hantallaşma eğilimi gösteriyorsa Megane hiç çekilmez. Buna ilave olarak Megane'ın kapılarının hafifliği, oturma pozisyonu, direksiyonunun hissizliği vs eklenince Megane benim gözümde 5 para etmeyen, sürücüsüne güven vermeyen bir otomobil halini alıyor. Ancak 2. el değeri ve parça fiyatları bakımından mantıklı bir tercih olabilir.

Tam bahsettiğin fiyat aralığında Astra 1.3 CDTI var. Donanım olarak Mp3 playerı fln olan yeterli bir seçenek. Yakıt tüketimi olarak şehir içi trafikte 7.0lt'nin üzerine çıkmıyor. 6 ileri vites sebebiyle uzun yolculuklarda düşük yakıt tüketimi olarak sana geri dönüyor. Konfor olarak sert süspansiyon sistemi sebebiyle biraz sallantılı ancak bu Yol Tutuş konusundaki avantajlı beraberinde getiriyor. Motor performansı olarak Focus kadar iyi olması mümkün olmasada 90bglik motor turbo bandındayken yeterli performans veriyor.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Geldim. Diyorum.

Fordun içi odun gibi. Süslü değil, kullanıcı ikinci planda. Fakat nedir? Doğruya doğru, Vodan'ın dediği gibi o sınıfın teknik konuda en güçlü elemanıdır. Focus kullanan arkadaşlarım çok memnunlar ve hiç Peugeot kullananlar gibi servislerde ağladıklarını görmedim. Fransız araçlarıyla birebir kıyaslarsan, yıkanmadıkları için parfümü keşfeden Fransızların otomobillerinin de iç süsü seni cezbeder. Görünüşe aldanmayalım arkadaşlar. Artı Ford'un servis kolaylığı vs de cabası.

Fransız arabalarını bir zahmet geçelim, defalarca söyledim zaten. Hala kalkıp "Banane 307 alacağım" diyen varsa keyfi bilir, var bizde bir tane vereyim seve seve, kardeşim kullanmadığı için 5000 km görmedi 1 senede :D Ha nedir ama Peugeot fiyat olarak müşterisini cezbediyor, tıkır tıkır satışlarının olayı bu sanırsam. Ekonomik sebepler ve 2. el satış kolaylığı diyorsanız gıkımı çıkartmam. Ama "Efendim ben keyif verecek, güzel bir araba istiyorum" derseniz uzak durun.

C4 de Citroén olarak çok farklı değilmiş diyorlar. Hiç binmedim, kullanmadım, Fransız diye uzak durdum, fikir beyanatım yalan olur, ben bilmem.

Polo, Corsa sınıfına ineceksen, çok sağlam arabalar. Ama Seat'ın modelleri hem VWnin altında gelmeleri hem de donanımlarıyla çok tuttu. Bu bakımdan önce onlara bakmak isteyebilirsin. Farkettiyseniz de Seat patladı, peynir ekmek gibi satıyor ve araba yetiştiremiyorlar. Bunun anlamı bu nesil Seatların 2. elinin kuvvetli olacağı olabilir.

Neticede diyeceğim, üşenme, showroom gez, test sürüşü iste. Seni tatmin edecek arabayı bul. Ben yeni arabamı almadan bin kere fikir değiştirdim, buranın da altını üstüne getirdim. Nihayetinde arabamı inanılmaz seviyorum şu an, acayip memnunum ve 3.5 senelik kız arkadaşım dün bana "Arabayı benden çok seviyorsun" diye tavır aldı, bu da memnuniyetimin boyutlarını gösterebilir :D

Bir de Paramecium'un deyimiyle "nazlı Fransızların" seni cezbetmelerine izin verme. Ateşli İspanyollar çok daha iyidir :D[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BoDrUmLu, 09 Aralık 2005 12:10 tarihinde demiş ki:
Vodan tunm bu arabaları denedin mi ?

Astra zaten kendi arabam. Megane da dayımda var.
Bunların dışında Focus'u övdüm performans olarak. İçini Cafeine pas attım. Aynı şekilde C4 ve 307 içinde performans olarak Focus ile aynı özelliklerdeki motoru kullanması sebebiyle üstün olduğundan bahsettim ardındanda tekrar Cafein'e dandik demesi için pasladım :)
Astra ve Megane dışında denememi gerektirecek bir yorumum olmadı. Bu modeller içinde bkz 1. satır.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Fransizlarin nesi cezbediyorki hehe, alabilecegin o paraya "iyi giden, donanimi fazla, guvenirligi ust sinif arabalarla boy olcusebilecek, ikinci elde deger kaybetmemesi" astra dir. Corsa sinifinda bir araba alicaksan yine corsa olmalidir. Cunku yukarida saydiklarimin hepsi corsadada mevcut seylerdir.[signature][hline]Who can explain?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...