Udinen Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2003 Evet sonunda KArdes Türküler'in son kasedi Hemâvâz kasetcilerde. Ben cdsini aldim ve albüm muhtesem olmus yine. (Albüm kapağından..) "Hemâvâz" , önceki albümlerde olduğu gibi 'çok-kültürlülük' anlayışıyla hazırlandı. Bu coğrafyanın yapısında bir zenginlik olarak var olan 'farklılıkları' ve iç içe yaşamanın getirdiği kültürel 'ortaklıkları' vurgulamak, Hemâvâz'ın hazırlık ve tasarımında temel hareket noktamız oldu. Şarkı düzenlemelerinde, müziğin 'anlatısal' karakterlerini öne çıkarmaya çalıştık. İki ayrı şarkının birbirine bağlı olarak kurgulanması, bazı eserlerin 'şarkı formu'nun dışına çıkılarak yorumlanması ya da beste ve doğaçlamaların epizodik biçimde tasarlanması, vb. denemelerin nedeni budur. Ağırlıklı olarak 'vokal-perküsyon' üzerinden türettiğimiz efekt kullanımlarında, zamansal-mekansal çağrışımlar ve imgeler üzerinden belirli bir atmosfer oluşturmaya çalıştık. Bu tür imgesel denemelerin, halk şarkılarının yeniden yorumlanmasında verimli ipuçları taşıdığını düşünüyoruz. Kardeş Türküler , İstanbul, Aralık 2002 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DraculaVigorous Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Bir klasiktir bana göre Kardeş Türküler. Eşi benzeri yoktur... Hemavaz da aynı şekilde bir klasiktir...[hline]Dracula Mager[Humanity] Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom] Herşey Moonglow içindi... Nasıl imza seviyoruz?-Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arian Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2003 Ben "Hemavaz"'da en çok "Şukar şukar" ve "Mirkut" şarkılarınısevdim.Kürtçe söylemeleride ayrı bir güzel zaten.[hline]Gilthoniel A Elbereth! A Elbereth Glithoniel o menel palan-diriel le nallon si di'nguruthos! A tiro nin,Fanuilos! Arian Elwing Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar