Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik yoklaması ile ilgili

danger

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar 1983 doğumluyum ve liseyi bitirir bitirmez Açıköğretim İşletme fakültesine yazıldım ve şu anda 2. sınıfta 2 kez üst üste kaldım. Kasımın sonlarına doğru yoklama kaçağısınız diye bir kağıt gönderilmiş (fakat kağıt yeni elime geçti postacı yanlış yere atmış) fakat ben okula devam etmek istiyorum ama açıköğretimde 2 kez üst üste aynı sınıfı tekrarlayınca tecil kabul edilmiyor diye biliyorum,bu durumda 1 sene bile olsada tecil ettirmemin bir yolu varmı,ayrıca bu ay yine okulda kaydımı yenileteceğim,eğer tecil şansım yoksa bu durumda beni hemen mi Askere alırlar yoksa 2006 nın ilk celp dönemindemi alırlar hiç olmazsa bir sene daha tecilim olsun istiyorum bu mümkünmü? birde para cezası yada hapis cezasıyla karşılaşırmıyım? pazartesi günü askerlik şubesine gideceğim bu kanuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıköğretim okuyanlar 2 sene üst üste kaldığında bir daha tecil yaptıramazlar. Okula devam edebilirsin ama askerede gidersin. Sınavların falan olduğunda sana izin veriyorlar ogun için gidiosun askerlik yaptığın yerin il merkezine sınavına giriosun geliosun. Sana ders çalışman içinde bazı zamanlar izin veriliyor o kadar.

Biliyorum çünkü askerdeyken böyle askerlik yapan 2 tane eleman vardı karakolda. O yüzden askere gidersin. Açıköğretim okusanda.

He birde şu var askerlik şubesi gittiğinde yoklama yada asker kacağı isen anında alırlar ve eline tutuştururlar sinüsünü. Devre kaybı olarak askere gidersin acemiliğide millet 2.5 ay yaparken sen 3.5 ay yaparsın.
[signature][hline]Söz söylemek için önce duymak, dinlemek gerek.
Sen de söze, dinlemek yolundan gir.
Mevlana

[Bu mesaj SunBird tarafından 10 Aralık 2005 21:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya konu açılmışken bende bır soru sorayım bari.
Ben 1986 aralık dogumluyum.Yoklama kağıdım geldimi gelmedimi bilmiyorumdaha ortada bişey yok yoklamayada gitmedim ayrıca açık öğretim işletmeye yazıldım.1986 lı arkadaşlarımdan bazıları yoklama oldular.Acaba yoklama olmam lazımmı???Bide okuduğum için öğrenci belgesi vb. bişey alıp tecil ettirebilirmiym???(Ama açıköğretim?)[signature][hline]Kimsesizim Hısmımda Yok Hasmımda...
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik Şubelerinde temel kural.

"Bana kağıt gelmedi"
"Ben yoklama olacağımı bilmiodum"
"Postacı kağıdı yanlış yere atmış"
"Yoklama pusulasının zarfını sevgilime attığım mektubu için kullandım"

Gibi sebepler hiçbir zaman kabul edilmez. 19 yaşına gelen her türk genci yoklama olmak zorundadır ve bunu anasının karnından çıktığı gibi öğrenmekle mükelleftir.

Bu nedenle ben yoklama olmadım olmam lazım mı gibi abesten sorularla yada bana kağıt gelmedi ne yapıcam diyerekten hiçbir kaçış yolu üretmezsiniz. Kağıt size gelmediyse siz kağıda gidicesiniz :) Bu kadar basit ve net.

Açıköğretim okuyanlar istedikleri zaman askere gidebilirler. Yani hem açıköğretim okuyup hemde askerlik yapabilirsiniz ama tabi istemiosanız gitmeyebilirsinizde ama 2 sene üstüste kalınca anında alırlar askere.
[signature][hline]Söz söylemek için önce duymak, dinlemek gerek.
Mevlana

[Bu mesaj SunBird tarafından 10 Aralık 2005 22:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İstesende kaçamazsın zaten :) Kaçma konusunda tecrübeliyim yani :) O yüzden kaçmak gibi bi şansınız yok türkiye sınırları dahilinde anında avlıolar. Yeterki yakalamak istesinler.

Zaten ne hikmetse bu polisler, katili hırsızı 10 yılda yakalayamaz ama asker kacaklarını anında enseler :)[signature][hline]Söz söylemek için önce duymak, dinlemek gerek.
Mevlana

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...