Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tama StarClassic Maple

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bende Starclassic Maple yok Swingstar var.
abicim şöyle söyliyim,Tamanın şüphe götürmeyecek şekilde en yüksek modelidir.Türkiyede bulunması çok zordur ama Ankara Kıvılcım müzik' e getireceklerine dair efsaneler dolaşıyordu.orası Tama yetkili bayii.ben de ordan aldıydım.ankaradaysan onlarla bi konuş bakalım.istersen,alcaksan getirirler.ama ben söyliyim çoook d..şaklı baba veya dede veya vs olması lazım. :P yanlış hatırlamıyosam 2600-3000 dolar arası bir fiyatı var.İnternette ararsan daha ucuza bulursun da o da alengirli iş.shipping falan.
illa alcam diyosan bence starclassic maple değil de superstar almalısın.benden söylemesi.Starclassic Maple hakkaten olacak şey deği bence fantazi ürünü bişey bizler için :-) para boksa bilemem tabi bastır getirt.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.

[Bu mesaj -tnG-Portnoy tarafından 03 Ekim 2005 22:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=perc/search/detail/base_pid/441454/
bak bakalım sadece 5 parça (sadece davullar.harware,zil sehpaları,zil yok.bulabileceğin en ucuz fiyat.) bence akıl karı bi iş değil ama neyse ben bilgiyi veriyim :)

not:sitede gezinirsen individual drums (tek tek tüm davullar) ve fiyatları hakkında bilgi toplayabilirsin.tabi www.tama.com dan da detaylı teknik bilgiye ulaşabilirsin.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D

[Bu mesaj -tnG-Portnoy tarafından 03 Ekim 2005 22:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
pardon 4 parçaymış bu..yani trampet yok.SCm trampetleri çok fazla seçenek olarak geldiği için onu hususi olarak gidip alıyosun demek.ama 4 parçanın fiyatının 2000 dolar olması beni dumur etti.zannettiğimden de pahalıymış SCm seti kurmak.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Mesaj tarihi:
eet çok pahalı bi set ya. Yurtdışı fiyatı bu 2100$ buraya gelinde 3000i gecer. Ayrıca o sete 700-800$ lık bi trampet gider :)

Twin desen 500$ Ziller desen 600$ (ki sana kalmış) Aksam lar tutar 400$

Yani kaba bir hesap ve sonuuuç: 5000$[signature][hline]Isso The Drummer ----> MSN
Mesaj tarihi:
Söliyim bende almaya kasıyorum yıl sonunda geliyo işallah :) Hayatta yapıcan en güzel hareket onu almak olur. Tamanın en iyi standart baterisidir. Kıvılcım türkiyeye getiriyor. Yaklasık 5000$ tabi sadece 6 parca hali ama tabi içinde soundrings , ve kutudan starcast sistemiyle çıktını düşüncek olursak tamamda bundan güzel bateri varmıdır? :)
Mesaj tarihi:
ben söyliyim yoktur.dünyadaki tartışmasız en iyi ve kaliteli davuldur.
kardeş gel senle birleştirelim davulları,bi arkadaş daha gelsin onda da tama rockstar var,portnoy'un siamese monster'dan yapalım uhhuehehe.3 bass'lı.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Mesaj tarihi:
:)

İnsanlar başkalarının Davullarını oluşturmamalı...

Kendi Davulunuzu Kendiniz Ortaya Çıkarın...

Böylece Kendi Sound unuzuda ortaya çıkarmış olursunuz davulcu gençlik... :)

[Bu mesaj RedallHoor tarafından 05 Ekim 2005 18:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Benim gibi yapabilirsiniz yada Burak Gürpınar Gibi.....

Marangoza Gidip Davul Oluşturun Demiyorum...

Ama Aman Mike Portnoyunki gibi olsun aman bu olsun la ilerliyemezsiniz...

Belli bir yaşdan sonra anlarsınız Davul çalmak sadece çalıp şarkıları bitirmek olmadıgını İşin Tekniğine inerseniz dahada ilerlersiniz adımlarınız büyük ve hızlı olur..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..

[Bu mesaj RedallHoor tarafından 05 Ekim 2005 18:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ohoo hacı yanlış anladın ama doğru Oruç un verdiği Endoplazmik sorunlardan dolayı yazdım :)[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
Hea bu arada yazdıklarımın bi yanlışlıgı yok tekrar baktımda bunlar doğru...

Ne diyeyim bu gune kadar hiç bir davulcuya özenmedim kendi tarzım oluştu... Bence sizde kendi tarzınızı yaratın ..

Yani isminin sonunda Portnoy var ve ona hayransın tanıdıgım birçok kişi O adam gibi çalmak istiyor sürekli ona özeniyor sende bunlardansın demiyorum ama bunlardan olmayın yani insanın ritm duygusu o kadar farklıdırki... kimisi çok iyi jazz çalar kimiside çok iyi Rock..

Demek istediğim belki bir jazz davulcusu belkide bir rock davulcusunuz...

Ama kendinizi bi ölçün... Ders vermiyorum... Önerilerim..

Nie yazıyorum..

Kadıköyde hergün gördüğüm kız tavlamak için Bagetlerini Ellerinde taşıyan Gitar Kılıfına Gazete doldurup gezen tipler gördükten sonra insanların Enstürman seçimi yada seçtikleri enstürmanları başkalarına özenerek çalmalarından dolayı yazıyorum Konuyu dağıttım ama içim rahatladı..[signature][hline]Bir Arnavut Ciğerinden Daha Fazla Sevdiğim Birşey Varsa Oda 2 Arnavut Ciğeridir..
Mesaj tarihi:
evet o yazdıklarında çok haklısın.
özenmek doğaldır ama özentiyi abartmak insanı sığ yapar.atıyorum bi tane dennis chambers varken çıkıp bi tane adam da "bakın ben aynı bunun gibi çalıoyorum" dese ilgi görmez."biz seni napalım ki yani zaten bi tane dennis chambers var" derler.kendi tarzını ve tekniğini yaratmanın da o kişinin davulundan almayla ilgisi yoktur ama bence.ama yine de Siamese veya Purple monster almak istemek resmen fantazidir.
o ortada bagetle dolaşan tiplere zaten yapılacak tek şey acımaktır.yemeklerine şap atmaktır.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
biraz konuyla alakasız gibi olucak ama kusura bakmayın.. tama starclassic trampet almayı düşünüorum. 14x5" boyutlarında fiyatları yurtdışında 350$ gibi, türkiyede sanırım 450$ bulur tabii =).. bunun tonlarını merak ediyorum acaba tam olarak nasıl? şimdiden ön bilgi alayım dedim. elinde sesleri olan var mı yada bulabileceğim bir site adresi verebilecek? almadan önce mutlaka deneyeceğim ama genede bir ön bilgim olsun diyorum.

gene herkesin kendi zevkidir ama böyle güzel bir genel trampet önerebilecek olan var mı?[signature][hline]Arian Elwing
!?Papyrus!*
Mesaj tarihi:
http://www.tamadrum.co.jp/world/distributors/frame_4c.html adresinden de her trampet için detaylı bilgi alabilirsin.

Çeşit çeşit trampet ve onların yaklaşık fiyatları için (bu sitede Türkiye fiyatından biraz aşşağıda gözüküyor) şuraya bakabilirsin
http://www.musiciansfriend.com/srs7/g=perc/search?c=4833&c=4834

Bu da eğer trampeti kesin TAMA dan alcaksan bir yolgösterici olabilir.Tonlara göre modeller dağılımı.

Bi de ismini bizim portiş'in kızı Melody Portnoy'dan alan Tama Melody Master Snare serisi var bilen bilir.

Dışı Kanada Akçaağacından(Canadian Maple).Dikkatinizi çekerim,gövde Starclassic Maple dan bile kalındır (8 kat,6.5 mm).Ve gene sıradışı bir özellik,3 ayrı kort gerginliğine (kapalı,zayıf,açık) kolay bir şekilde (mesela çalarken bile) erişmenizi sağlayan "Three-Way Tension Adjustment System" diye bişey icad etmiş bu manyak mayk.Fiyatı 800 dolar.Sağlam bütçesi olanlara,davulu maple olanlara ve keskin ama derin bir ton isteyenlere acımadan ve şiddetle önereceğim bir aygıt.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D
Mesaj tarihi:
said:
RedallHoor, 05 Ekim 2005 18:31 tarihinde demiş ki:
Aman Mike Portnoyunki gibi olsun aman bu olsun la ilerliyemezsiniz...

Belli bir yaşdan sonra anlarsınız Davul çalmak sadece çalıp şarkıları bitirmek olmadıgını İşin Tekniğine inerseniz dahada ilerlersiniz adımlarınız büyük ve hızlı olur..

Çok doğru sözler,kesinlikle arkandayım :) önemli olan pırtnöy'ün davuluyla calmak değil,çaldığın enstürmanın hakkını vermek bence.Yalnız ciddi ciddi gitar kılıfına gazete doldurup dolaşanmı var ya oha :D yuh abi kız tavlamada çığır açmış herifler :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Mesaj tarihi:
*!Müzikevine gider*
*!Abi bi ritter gigbag versene bana*
*!Gigbag'e gazete doldurur ve sorana bass gitar çalıyorum der*

:D moahauahah[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____