Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kader denen olgu / reankarnasyon hakkında gereksiz bir yazı...

paspatur

Öne çıkan mesajlar

Tamam anladım dediklerini de kafama şu takıldı:Tanrı bizim babamız değil mi?Eğer öyle ise hangi baba çocuğuna sonsuz işkence çektirir?Bu bir,ikincisi:Ben normal ama inançsız biri olarak öleceğim.Kutsal kitapta şöyle demiş:"Her türlü günahı işleyen,cezasını çekip,cennete alınacak ama Tanrı'yı inkar edenler sonsuza kadar cezalandırılacak."Bunun neresinde adalet söyler misin?Katili,tecavüzcüsü vs,yanıp,çıkacak,sırf ben inançsızım diye sonsuza kadar yanacağım.[signature][hline]Order Within Chaos....
Sosyal ağlarda paylaş

bunu kimse bilemez yalnız senden tek istediğim kitabı tamamen okumandır ve Hz. Muhammedin hadislerini ve nedemek istediğini anlamaktır senin sandığın gibi birşey yok kaderi yanlış anlamıştın umarım düzeltebilmişimdir bunuda yanlış anlamışsın kimin yanacağı belli değildir sadece elimizde şöyle sözler vardır peygamber efendimiz miracdan indiğinde demiştirki şirke düşmeyen affedilecektir ve yine allah rasulune isteğini sorduğunda (her peygamberin bir özel isteği kabul edilir) peygamberimiz ümmetim demiştir ve bizde bunun için derizki şefaat ya rasul allah yani bize şefaat et bizide ümmetinden say yani okadar eminizki onun ümmetinden olmanın bizi kurataracağına ama ümmet kim bunuda düşünmek lazımdır peygamber efendimiz müslümanlar kurtulsun diye dua etmemiştir o herzaman kainatın affı için dua etmiştir yani herkesi ümmetinden saymış kimseye kin beslememiştir yalnız bir ayet vardıki o tek bir şahıs için inmiştir o da ebu cehil için inmiştir ve denmiştirki o müslüman olmadan ölecek ve cehennemde karısıyla birlikte yanacak belkide allah hepimizi affedicek belki etmiyecek bunu bilemem ama inanıyorumki herkes affedilsede allah üşenmiyecek ve birtek onun için cehennemi yakacaktır
yani kimin affedileceği kimin affedilmeyeceği kimse bilemez allah bu konuda rasulüne dahi geleceği okumak onun üzerine vazife değildir buyurmuştur yani hırsızı arsızı yanıp kurtulcak ben hep yanıcam demek tamamen yanlıştır belkide sen cennette gezerken ben cehennemde yanıcam[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında olay peygamber, din , iman , kitap olayı diil...(saygımız sonsuz o ayrı)

Konuştuğumuz olay daha global daha dinler üstü bir şey.

Yani kader olayının her dine göre farklılık gösterdiğini söylememiz mümkün olamaz sanırım.[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır
arap atasözü
oldu mu?

Sosyal ağlarda paylaş

kader anlayışı yalnızca allaha inanan dinlerde mevcuttur sanıyorum ?
allah ona inanmayanı banada inanmıyor sayarım diyor ama biz hala onlara allaha inanan dinler diyoruz nekadar doğrudur tabi başka bir konu[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

Hayat adil degil.. biz olmadigimz sürece.. o arabalari kullananlarin sorumusz davranısı kücükbir cocogun hayatini aliyo bu ortak bi kadermi..? hyr sadece bir farkli gerceklik ..Unutmayin Gelecek hep var farkli olasiliklarla olusur ... fakat gecmiss.. böyle birsey olamaz .. bendemedim einstein dedi. :)

ayrica o cocouk geri gelicek evet reankarnasyon gercek.. belkide o yasamasi gereken bii olaydi.. simdi baska bisede.. belki gzl belki kötü[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ...
FEzAGezer:noooooo
Tam bu sıralarda bi ses
O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes maddeden uzaklaşıp anormaliteler üzerine kuramlar kuruyor..

Ruhu şu ana kadar görüntüleyebilen oldu mu?
Enerji denen kavramı şu ana kadar yönetebilen oldu mu?

Ruh veyahut Enerji..Böyle birşey hiç olmadı..Olmayacakta..

İnsanın gizi yine ölümünde değil..Doğumunda yatıyor..Evet bir yaratıcı var ama neden yarattı ne istiyor ki yarattı?Şoven bir anlayışla mı?Yoksa bir başka amac icin mi=?
Bunu şu anda öğrenmek anlamsız ve yararsız..

Önümüze bir menü verildi.Sen erkeksin Sen kız sın bunlar bunlar dır bunlar bunlar olmaz..Bu türevde bir konuda menüye bakmayıp menünün arkasındaki Limited şirketini sorgulamak zaman kaybı...İnsanı var olmayan birşeye inandırmak cok kolaydır..Cunki İnsanın bu varolmayacak şeye ilgisi var olana ilgisinden daha fazla olucaktır.Cunki insan Hayal eden tek varlıktır..

[Bu mesaj Soulbringer tarafından 09 Aralık 2005 10:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

en son gelen bilimsel verilerin ışığında diyebiliriz ki;
tanrı yok.
reenkarnasyon yok.
rövanş yok.
ölümden sonra herhangi bir çeşit varoluş yok.
ayrıca zekası bol gelişmiş bir hayvandan da farkımız yok.

o yüzden güzel yaşamaya ve insanları güzel yaşatmaya çalışın.
kendinizi gerçek olmayanla uyuşturmayın.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 09 Aralık 2005 10:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

10 yaşında çocuk kazada öldüğünde ona çarpan da o çocuğun cennete gittiğini düşünmeyecek, hakim de cennete gittiğini düşünmeyecek, milletvekili de cennete gittiğini düşünmeyecek. ayrıca çarpan camii yaptırıp günahlarım affolmuştur belki diye rahatlayamayacak.
ve belki de arabayla bir yayanın ölümüne sebebiyet vermek -bildiğim kadarıyla- finlandiya'daki gibi müebbet hapis ile sonuçlanacak. güzel fikir mi? bence evet.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 09 Aralık 2005 13:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Rahmetli babaannem melek gibi kadındı,oturduğu mahallede herkes kadına tapardı,köylüydü kendisi,6çocuk büyüttü 3kız 3 erkek,hepsi okudu,biryerlere geldi.Kadın karıncayı bile incitmedi hayatı boyunca.Benide o büyüttü.

Ne oldu.
Bir anda kanser oldu,mide pankreas bağırsak.Son üç ayını cerrahpaşanın ağrı odalarında kafasını duvarlara vurarak geçirdi 70 yaşında.Ağrıdan saçlarını tutup çekiyordu,saçlar eline geliyordu tutam tutam,karnı şişti.Öldü.

Şimdi ben burdan ne sonuç çıkarıcam,"babannemin kaderinde varmış.Allah beni test etti,.isyan edicemmi diye baktı"mı diycem?
Yoksa "allahınada sanada adaletinede kaderinede.." mi diycem.

Neyse sinirim bozuldu,yanlış kelimeler kullandıysam özür diliyorum.
Kadere inanın,dertleriniz azalır,sinirleriniz gevşer,sebep sormanı engeller,rahatlatır,yemeklerden sonra 1er kaşık.

[Bu mesaj Buzx tarafından 09 Aralık 2005 13:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...