Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Network - Ağ Kurulum Problemi, Sorularım.

Mavi

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Bu başlığıinceledim ancak aradığımı bulamadım.

Evimde 2 tane win xp sp2 işletim sistemi kurulu makinam var.
2 side ethernet bağlantısı ile internete girebiliyor.
Ancak birbirleri arasında ağ kuramadım.

Şimdi kafama takılan bir iki soru var.
Ben bu makinalardan birini ana makina yapmak zorundamıyım ?
Interneti ben hiç bir makinadan paylaştırmak istemiyorum paylaştırdığım makinanın bağlantısını sömürmek istemiyorum.
Yani ana makina diye bi şey olmayacak.
modem üstünden internet erişimi var zaten ?

O halde ağ kurmak için burda 1. seçeneğimi yoksa 2. seçeneğimi seçicem ?

Bakınız

Yani kısaca 2 makina arası ağ kurulumunu bu sefer beceremedim nasıl yapacağımı anlatabilirmisiniz ?
Daha önce yapmıştım ama format attıktan sonra olmadı.[signature][hline]Fake_Malkavian 3, 12 Ağustos 2005 19:59 tarihinde demiş ki:
ELVEDA ÇÜNKÜ TAVNOÇ GELDİ
Sosyal ağlarda paylaş

tamamdır.
bende ki kablo cross o halde.

şimdi ne yapmalıyım 2 makine arası bağlantıyı nasıl sağlamalıyım ?

2 makinenin de çalışma grubu ismi aynı.[signature][hline]Fake_Malkavian 3, 12 Ağustos 2005 19:59 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Cross kablo kullanıyorsan modemin usb?

Ben tam olarak anlayamadim sorununu. Eğerki ethernetten bağlı ise 2 makinada modeme bu cross kablo değil. Birbirine direk bağlı ise, yani 1. makinadan direk 2. makinaya mı gidiyor kablo? Modemle alakasi olmadan ?

Makinaların birbirini görmesi için Ayni calisma grubu olursa daha rahat olur, zaten bu şekilde yazmişsin. Ağdaki ikinci makinayı görüp/görmediğini çalıştır'a makinaadı yada makinaip şeklinde yazarak anlayabilirsin.[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

Yok halledemedim.
Daha doğrusu halletmek istemedim.

Çünkü benim bilgisayarım üzerinden bağlanılacak ve benim download hızım düşecek performansım yavaşlayacak.
Bu etken olmasaydı sistemi yapıcaktım yardımlarınızla.[signature][hline]Fake_Malkavian 3, 12 Ağustos 2005 19:59 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

Kablonet mi kullanıyorsun adsl mi,
adsl ise modemin tek port lumu 4 portlumu

adsl ve tek port modem kullanıyorsan en kolay yolu
Bir switch al. Modem den gelen baglantıyı switch e ver.Diger bilgisayarlara switch ile cık.(kullandıgın kablolar cross kablo olmucak)

Kablonet kullanıyorsan.
bunda switch ile dagıtamazsın baglantıyı , mutlaka ana bilgisayar olması gerek. Ana bilgisayar uzerinde 2 ethernet kartı takıcaksın.
modem den 1. ethermet kartına
2. ethermet kartından diger bilgisayara ag baglantısı yapıcaksın.(bu cross kablo olcak)
not: Kablonet routerlar var ama pahalı

adsl 4 port modem kullanıyorsan
en kolayı bu.Direk modemin portlarından bilgisayarlara duz kablo (cross olmucak) ile cıkarak yapabilirsin.

Not: Çalısma grupların aynı olcak (Hepsi icin gecerli)[signature][hline]Mz Team: Bahcelievler
Syra - Burning Legion - Rogue
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım Mavi'nin istediği bağlantı sadece local network, herhangi bir internet paylaşımı olmayacak
Bu durumda cross kablo kullanman gerekiyor, belki de senin elinde düz kablo var olduğu için makinalar haberleşemiyordur. Kablonun her iki ucunu eline alıp konnektörlere üstten bak, aynı renk sırası her iki uçta da varsa bu kablo düz kablodur (yani bilgisayar - hub (yada modem) arası kablodan).

Eğer cross kablo ise sadece kabloyu makinaların boş ethernet portlarına takıp workgroup isimlerini aynı yapman yeterli (IP no alımı otomatik kalabilir)[signature][hline]You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...