Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

html sorusu sanırım..

Ceday

Öne çıkan mesajlar

Algılayamadım.

3 textbox var ( yani )... 3 tane de buton var..

Yüksek ihtimalle

A
B
C
D
E
F

şeklinde dizililer.. Adam A yı girerken Enter'a basarsa B ile submit edilsin, C den Enter'a basarsa D ile submit edilsin, E den basarsa da F ile mi submit edilsin istiyorsun ?

Hayatımda ilk defa "enter'a basılınca fire etsin." 'i duyuyorum. Bu ateşlesin anlamında mı ? Yoksa boşversin anlamında mı ? Teknik konuşacağım diye kendi anlattığınız şeyin daha zor anlaşılmasını sağlamayın.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, eğer benim dediğim şekilde anlatmaya çalışmışsa Ceday, çözümü öyle.

Ha ama zaten dediğin gibiyse ( dom 'un dediği gibi ), o zaman ne demeye çalışıyor, gerçekten merak ettim.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Sosyal ağlarda paylaş

yaf aslen html deil de asp.net ile calısıyorum suan. ama bunların genelde mantıkları aynıdır. ki zaten, suan html code'u yazıyorum.
daha acıklayıcı olursam,
textbox1=isim, textbox2=soyad, textbox3=sicil no
bu girilen verilere göre ben bi search yapıyorum. (button1)
button2 ise bunlarla tamamen alakasız, yeni kayıt acan bir tuş..
bu yukardaki 3 textboxında doldurulması zorunlu deil, adam herhangi birini doldurup enterladıgı zaman button1 deki eventlerin calısması gerekiyor.

dom un söledigi gibi iki form yapıyım dedim. sadece bir tane server-side form kullanabilirsiniz die hata verdi.

html codunda button2 button1 den önce geliyormus. yerini deiştirince halloldu sorun..
Sosyal ağlarda paylaş

aslında sorunun cogu hallolmus :)
isim ve soyad textboxtu onlarda calısıyor..
digeri bi tür custombox, sadece number kabul ediyor (sicil no)
sicil no da iken enterlayınca hiçbişi yapmıyor, neyse digerinden iidir yine de :)

sharky, bu arada alısmısım cogu seyi ingilizce yazmaya, aklıma geldigi gibi yazıyorum. event fire die bişi var benim bildigim. yani normalde bir buttona bastıgınızda auto olarak onun "onclick" eventı fire oluyor. (çalışmaya baslıyor)
ben bunu enterla yaptırmak istedim o kadar :)
Sosyal ağlarda paylaş

İyi hoş güzel.

Event fire'ı yine ilk defa duyguğumu söylemeliyim. ASP.net 'in uydurduğu bir şey olsa gerek. Tam da emin değilim aslında.

Bu arada merak ettiğim bir konu var.. ASP.net' te tek sayfada 2-3 form kullanamıyor musun yani ? Nasıl bir hatadır o ? Client-side form mu var ?[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Sosyal ağlarda paylaş

asp.nete özgü bişi deil, googleda event fire C++ yaz, herkes heryerde kullanmadıgı için görmemiş olabilirsin :)

form olayı da sanırım benden kaynaklanmıs. direk form tagını c/p ettim ve sadece id sini deiştirdim de..
runat="server" denen bişi var. server-sided calısıyor bu.
değişkenleri felan direk "session" denilen bişeye atmana saglıyor ve bölece sayfalar arasında kolayca değişkenleri tasıyabiliyorsun..sanırım php de falan kırk saat ugrasılması gerekiyormus..

direk c/p edince iki tane server-sided form oldu tabi. denemedim ama ordaki attritibute'u silersek sorun cıkmaz sanırım ama suanki devam eden sorun zaten 3.verinin textbox olmayısından kaynaklı..
Sosyal ağlarda paylaş

PHP de uğraşman gerekmiyor.
Tek yapman gereken
session_start();

sonra da session_register($variable);

bu kadar.

Istediğin veriyi de $_SESSION[variable] şeklinde çekebiliyorsun.

Eh eğer bu uğraşmaysa, yine lanet okuyacağım mouse ile programlamaya..[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Sosyal ağlarda paylaş

lol, yok asp.net te de böle bişi :)
Session.Add("hede",variable);
string str=(string) Session[hede];

sanırım server-sided olması birtakım güvenlik unsurları için yapılmıs bişi..
ya da mesela diger dillerde var mı bilmiyorum ama DataGrid falan da kullanılabiliyor asp.nette. (windows applicationlardan bilebilirsiniz DG yi)..mesela adam sql serverından bircok bilgi cekiyor ama bunun hepsini clienta göstermek istemiyor, sadece birtakım işlemlerde kullanmak istiyor. sanırım bunun gibi şeylerde yardımcı oluyor o server-sided olayı..

ben de tam emin deilim ama böle bişey işte :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ceday bildigim kadari ile ASP.Net in bir problemi sayfanin neresinde olursan ol, Enter a basinca default olan button i fire ediyor. Bu da sayfadaki ilk button demek. Bunun cozumunu bilmiyorum ama sayfayi kullanan kisilerin yanlis buttonlara tiklamasini onlemek icin enter tusunu iptal edebilirsin, boylelikle kullanicilar event yerine button a tiklayacaklarindan sorunun da kalmaz. Gerekli olan kod ise su, head in icine koyman yeterli.

Daha sonra functionin adini onkeydown attribute u olarak istedigin control un icine koy.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...