Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 herkese Hebölö ve saygılar. şu anda C programlama dili dersimiz var ve daha 6 ders gördük.ama henüz hoca tam detaylı komutlara geçmedi.daha önce QB ve VB çalışmıştım ama bu tamamen yeni bi dil yapısı. şimdi bidahaki derse kadar kafamda cevaplanmayı bekleyen sorular var ve onları halledemeden kendim çalışamıyorum. birinci sorum,programa başlarken #include ibaresi altında,programda kullanılacak işlemlere göre kitaplıklar (mesela I/O , matematik hesapları) var.bu library lerin tamamı ve amaçları nelerdir? farklı bir işlem yaptırmaya çalışıyorum olmuyo belki de bundan. return 0; tam olarak ne işe yarar :P getchar() komutunu spesifik bir tuşa atayabilir miyiz? mesela getchar (A) (a tuşuna basın) şimdilik bunlar.C hakkında ekstra bilgiye ve ipuçlarına hayır demem. teşekkürler ve bonzai.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 dostum daha iyi bir yardim icin; www.csharpnedir.com http://www.programlama.com/ buralar umarim yardimci olur[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 c/c++ a tamamiyle farklı diye bakma qb ve vb de öğrendiğin bir çok şeyi kullanmaya devam edeceksin. #include dan sonra gelenler header dosya isimleri bunlardan sen de yapabilirsin (ki yapacaksın) bi başkası da. sınırsız sayıda farklı header olabilir. c/c++ standardında olanlar sınırlı tabiki ama yine de burda anlatabileceğimden fazladır. derslerde kullandığınız headerlara göz atman gerek. return bir fonksyonda değer döndürmene yarar, 0 onun parametresidir. printf ("%f",sin(x)); veya cout << sin(x); gibi bi kodda ekrana yazılan değer sin fonksyonu içerisinde çalışan bir return ün parametresidir. getchar la tam olarak ne yapmak istediğini anlatırsan cevap verebilirim yoksa şu haliyle bişi anlamadım. C hakkında ekstra bilgi; göründüğünden kolaydır uğraşırsan yaparsın.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 14 Ekim 2005 01:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 specific bi tuşa atanıyormu hatırlamıyorum ama gelen karakteri a mı diye kontrol ettirirsin . aşağıdakiler c++ liblaryleri #include //input , output işlemleri için #include //matematik fonksiyonlar (sin,tan falan) #include //stringlerle işlem yapmak için bunlar örnek ti , daha bir sürü liblary var :) zamanla alışırsın :D kullancağın şeyleri eklemen lazım mesela #include using std::cout;//burda cout fonksiyonnu iostream liblarsinden eklemiş oluyorsun mesela #include using std::cout;//yazarsan hata verir , çünkü cmath de o fonksiyon yok[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 ooooo harbiden gralsınız eyvallah. anında pırıl pırıl cevaplar geldi :) www.programlama.com için de saol dostum. :tup:[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 bu arada çok yakında .... www.kodlayalim.com[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tipitip Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2005 ooooo... tamam ya aldık biz diplomayı şimdiden :)[signature][hline]Düşmanını yenmen için, onu detaylıca tanımak en büyük silahındırrrrrr... severken kararlı sevilirken yeterli ol her ikisini de kaybettiginde sabırlı ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 libraryler kullanacağın fonksiyonları içeren dosyalardır.. yani sen her programında kullanacağın bir fonksiyonu her sefer tanımlamak zorun kalmıyorsun, lib dosyasından kullanıyorsun. tabi belki de yazamayacağın derecede karışık kodları kullanmana yarıyor. örneğin bir openGL için kendin fonksiyon yazamazsın, hazır libi alır hazor fonksiyonlarını kullanırsın. bu arada bana ekrandan okuma için bir fonksiyon lazım; fakat entere basılmadan işlemi almalı. yani ben bir tuşa bastığımda o basılan tuşu bir char a atamalı. var mı böyle bir şey ansi standart liblerde? linuxta yazıyorum da programı, windowsa özel libleri kullanamam..[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 var ncurves[signature][hline]Home Page Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 @Sailor getch(char); // cahr kısmına inputu karşılayacak şeyi yazıcan bildiğim kadarıyla iostream den kullanılıyor[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 bugün de hoca kod içerisinde geçen işlemlere göre bikaç library çeşidi gösterdi de,aklıma şu geldi eğer program,kullanılmayan library ler hakkında hata vermiyorsa,ben o compiler'daki bütün library'lerin listesini çıkartır onları bi yere yazarım.programa başlamadan da hepsini kopyalayıp oraya yapıştırır ve include ederim.hiç uğraşmam :-)[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 o zaman 500 kb lık porgramaın 5 mb olur ;) sence kullanışlımı :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj zgrw tarafından 14 Ekim 2005 19:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Hmm öyle sanıyorum ki lib.i olduğu gibi derlemiyor. Sadece kullanılan fonksiyonları alıyor. Bir denemek lazım aslında. Arkadaşın dediği yapılabilir ve yine küçük bi boyut elde edilebilir. Kesin olarak bilmiyorum ama deneyin işte biriniz. Derleyici kurdurmayın şimdi bana. Elimde yok zaten : )[signature][hline]Image Resizer | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben... direct-link Fikir Yurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 @Hakiki_Portnoy: Öyle birşeyin yapılması pek mümkün değil canım :D :D :D *.lib'ler = Library'ler demek çoğu zaman doğru değildir. Bu *.lib senin "executable" dosyanın bir başka "executable" dosyadaki bir alt fonksiyonun adresinin öğrenilmesini sağlacak key'i içeriyor olabilir. Senin programındaki "import table"'in oluşmasını sağlar. Bu tip bir durumda senin "include" ettiğin dosya sadece calling convertion tipini belirler. bu cümle çok b*ktan oldu. bende kabul ediyorum. En iyisi sen bir google yapıp PE File format'ı arat ;)[signature][hline]Home Page Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide. [Bu mesaj Maleboge tarafından 14 Ekim 2005 19:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 hmm anladım.neyse ezberleriz artık hangi library hangi hedeye yarıyo.(bu arada .lib ne ya .h değil mi) bi de bi arkadaşla sabahtan beri uğraşıyoruz,bizi fıtık eden bişey var. bakınız.ödev olarak evde Diskriminant formülünü hesaplayan bir formül yazmamız istendi. eve geldik,işte stdio.h ve math.h librarylerini eklemekle başladık.neyse efem,biliyorsunuz bazı windows tabanlı compiler'lar programı dos penceresinde açıyor,sonra hesabı yaptıktan sonra çatanak diye kapanıyor,siz sonucu göremeden. burda yine getchar() komutu devreye giriyor ben buraya printf("herangi bi tusa bas lan"); getchar(); yazsam,işlemleri yaptıktan sonra bu notu yazsa ve beklese. ama ne yaptım ne ettiysem bu diskriminant hesaplama programımda bu aptal pencerenin açık kalmasını ve kullanıcının bir tuşa basmasını beklemesini beceremedim.diğer örneklerle aynı yolu izlediğim halde. bakınız Delta işlemi ile kök hesaplama programı:(kusura bakmayın satır düzeni yok)#include #include main() { float a,b,c; float x1,x2,d; printf ("Lutfen ax2 + bx +c sekline getirilmis denklemin"); printf (" a,b,c degerlerini sirasina gore yazinizn"); printf("a degerini girinizn"); scanf ("%f" , &a ); printf("b degerini girinizn"); scanf("%f", &b); printf("c degerini girinizn"); scanf ("%f" , &c ); d = (b*b)-(4*a*c); if (d printf ("Gercek kok yok (Delta sifirdan kucuk)"); else { x1=(-b+sqrt(d))/2*a; x2=(-b-sqrt(d))/2*a; printf(" x1 = %f n x2 = %f n",x1,x2); } getchar(); return 0; } mecburen komut isteminde çalıştırıyorum.baktım çalışıyor.ama Dev-C++ 4.0 da execute ediyorum değerleri girdikten sonra löp diye kapanıyor. bi de şu örnek var: Açıların Sinüs değerlerini ondalık şekilde yazan program: (Aslında internette buldum ama getchar() komutunu denemek amacıyla sonuna ekledim,oldu.)#include #include int main() { int angle_degree; double angle_radian, pi, value; printf ("n Sinus fonksiyonlari nn"); pi = 4.0*atan(1.0); printf ( " Pi Degeri = %f nn", pi ); printf ( " aci Sin n" ); angle_degree=0; while ( angle_degree { angle_radian = pi * angle_degree/180.0 ; value = sin(angle_radian); printf ( " %3d %f n ", angle_degree, value ); angle_degree = angle_degree + 10; } printf ("nEnter'a Bas Lan"); getchar(); return 0; } onda ise "press any key" fonksiyonu çalışıyo.bakınız: nedir abi bu?bana açıklayacak olan var mı?[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space.[Bu mesaj Hakiki_Portnoy tarafından 14 Ekim 2005 21:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 ikinci ornekte dikkat edersen fonksiyonun adi int main() yani sonunda bi deger dondurmesi gerek ki return 0 bu ise yariyo. ilk ornekte ise sadece main(). yani herhangi bi deger return etmek zorunda degil alet. c'den pek anlamam ama sanirim sorunun cevabi burda.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 hmmm anladım...peki öbüründe main() i int e çevirsem işe yarar mı? denicem de şimdi karışcak hep.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hakiki_Portnoy Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 bi de return 0; ile getchar(); arasındaki bağlantı nedir onu çok merak ediyorum.[signature][hline]Öz Hakiki Portnoy :-D Bu benim için küçük ama hayvanlık içün büyük bir space. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2005 return 0; şle getchar() arasında bi bağ yok :) return 0; mainin geri döbdürmesi gereken değer ve main in sonlanmasını sağlıyor ancak getchar sa sadece input alıyor[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 ne kadar cok c ile ilgilenen varmis ya burda :) sevdiim sevdimm :P[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eloise Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 getchar() / return 0 olayi : getchar(),stdin (standartinput)'in belirttigi yerden bir karakter okur ve karakteri cagirana gonderir.yani bu islev bir karakteri direkt standart girdi'den okur. eger okuma esnasinda bir hata olusursa EOF karakteri gönderir.-cogu C derleyicilerinde EOF karakteri,1 olarak tanimlanmistir- return ifadesinin 2 ayri görevi vardir: biri bir fonksiyondan cikma, digeri de bulundugu fonksiyondan bir deger dondurme. Aslinda, her iki görevi de aynidir cunku return ifadesi bir deger dondurmeden fonksiyondan cikma islemini gerceklestiremez.[signature][hline]- psidø - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 said: psi, 15 Ekim 2005 04:13 tarihinde demiş ki: her iki görevi de aynidir cunku return ifadesi bir deger dondurmeden fonksiyondan cikma islemini gerceklestiremez. hyr gerçekleştirir. return;[signature][hline]Home Page Yitirdiği yola kavuşan,ve o zamana dek boşuna dolaştığını anlayan biri gibi yürüyorduk ıssız vadide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 ayrıca ek bilgi: tüm kodunu while ya da do while blokları arasına alırsan her seferinde tekrar çalıştırman gerekmez while(girilen değer "x" değilken) { şunu yap bunu yap }[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eloise Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 said: Maleboge, 15 Ekim 2005 09:02 tarihinde demiş ki: said: psi, 15 Ekim 2005 04:13 tarihinde demiş ki: her iki görevi de aynidir cunku return ifadesi bir deger dondurmeden fonksiyondan cikma islemini gerceklestiremez. hyr gerçekleştirir. return; burda olumsuz bir anlam yok maleboge. sadece burda "olmazsa olmaz" ifadesi var.[signature][hline]- psidø - Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zgrw Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2005 said: Maleboge, 15 Ekim 2005 09:02 tarihinde demiş ki: said: psi, 15 Ekim 2005 04:13 tarihinde demiş ki: her iki görevi de aynidir cunku return ifadesi bir deger dondurmeden fonksiyondan cikma islemini gerceklestiremez. hyr gerçekleştirir. return; adamın dediği doğru, return edilmeden çıkılamaz, senin yazdığında da return var dikkat edersen ;) ancak özel durumlarda çıkabilirsin, bunlar; -unhandled exception yada -exit(int) fonksiyonudur ;)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim , Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek , Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek , Beni sevdiğini hayal edebilmek için... Gokart [Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar