MaUWw Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 ama bu durum kötü di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 bizi hayatta tutan önyargılarımızdır...[signature][hline]I want your blood I want your brain I want your Soul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 said: AzureSlayer, 07 Aralık 2005 20:28 tarihinde demiş ki: bizi hayatta tutan önyargılarımızdır... her zmn diil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 baklava çalanın içeri girmesinin nedeni baklava çalması değil, kilitli kapıyı kırmasıydı. tabii ki girecek, bir de şöyle düşünün evinizin kapısını kırıp içeri girse ve baklava çalsa ceza almasın mı?[signature][hline]Messor, 04 Aralık 2005 18:13 tarihinde demiş ki: ben bu ülkede cami kadar kilise de görmek istiyorum. bıktım minarelerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 öyle...[signature][hline]I want your blood I want your brain I want your Soul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Eğer sen orta direk bir ailenin yeşil gözlü kızıysan annen ve baban sana iyi bir insan olmayı öğütler. Dilini öğretir. Senin için -tabirin kabalığına takılmayın lütfen- kıçlarını yırtarlar. Senin okuyup adam olman için didinir dururlar. Çünkü orta direk ailelerin çocuklarına bırakacak fazla bir şeyleri yoktur. Öyle yüce, büyük bir mirası falan boşver sana kurulu bir düzen dahi bırakamayacaklarını bilirler. Onun için yırtınır dururlar. Üniversite sınavlarına elbette sen girersin. Ama bu doğru yoldan gitmeni onlar sana öğütlemişlerdir... Eğer sen Doğu veya Güneydoğu kökenli bir ailenin 6 çocuğundan ortanca olanı isen. Annen ve baban zaten size değer vermemiştir. Köpekler bir batımda 6yavru doğurur, Türkiye'nin bazı bölümlerinde doğum kontrolden bi haber ve içinde insan sevgisi olmayan (çünkü George Bush gibi bir idiot bile "kazanılan para, çocuğa giden para ve çocuğun ihtiyacı olan sevgi, emek" gibi basit parametrelere dayalı denklemi çözebilir. Bunun için ne eğitim, ne de üniversite okumak gerekir) acayip insanlar ne karısına değer verir ne çocuklarına ve köpek gibi çiftleşirler, çocuk yaparlar (yine tabirin kabalığına takılmayın, keza böyle iğrenç bir eylemi meşru kılacak sebep de yok, benzetecek insani bir sıfat da yok. Napalm? Böyle oldu işte) Dahası "ekmek parası" adı altında "kolay para" içerikli kaçakçılık yaparlar, her türlü kaçak işe girerler ve devletin hizmetlerini kaçak kullanırlar (elektrik, su ve hatta petrol hattı) ve bunları hep "ezik olmalarına ve cahilliklerine" bağlarlar. Amma ve lakin bu hepsi "ezik ve cahil" olan toplum içerisinden çalışan, tuttuğunu koparan fakir aile çocukları da çıkar! İşte şaşırtıcı olan budur. Yoksa değil midir? Elbette değildir =) Çünkü bu kesimde de üstte yazdığımız gibi çocukları adam olsun diye kıçını yırtan, deli gibi çalışan anneler ve babalar vardır... Kısacası aile farkıdır efendim, aile... Konu hakkında denilebilecek tek şey demagojiden ibaret laf salatası olduğudur. Diğer yandan yeşil gözlü sarışın kızın ailesi vergilerini öder, kaçak elektrik kullanırsa falan devlet tepesine biner babasının. Orta direk gelir grubundan babasının maaşından vergiler düşülür... Hani şu baklava çalan ailenin kaçak elektrik kullanıdığı ve vergi falan ödememesinden doğan açığı kapatmak için alınması gelen para varya.. İşte o da bu orta direk babadan alınır... İşe çift yönlü bakmak gerek. Ha bulundukları kulvarda devam ederlerse gelecekte olacakları durum olan; kleptoman şımarık kız ile kapkaççı+gasp zanlısı+bali manyağı arasında mevcut olan dağlar kadar farka hiç girmiyorum.. dasaaa için doğrusu nedir peki? 3 büyük suç=Ömür boyu ceza... [edit:]bir iki tashih yaptım.. [signature][hline]MONO(b)LOG [Bu mesaj dasaaa tarafından 07 Aralık 2005 20:48 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 valla dasaa resmen beğenerek okuyorum yazdığın postları... +1[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 omrumde okudugum en sacma yazı olmus sarısın yesılgozlu hebele bıraz realıst olun ya su kızı ornek verene kada bu ulkede serbest dolasan ne tarıhı eser kacakcıları ne banka hortumcuları var meclsıe bakın yarısının hakkında yolsuzluk davası var burunmusler dokunulmazlık zırhına bız masumuz dıyorlar hadı onuda gecelım kasıtla adnan hoca namı dıger harun yahya yı zaman asımı hedesınden bılerek ve kasıtla tahlıye ettıler ve o adnan hocanın murıtlerı hıkayedekı sarı saclı yesıl gozulu kız ıle elı yuzu duzgun butun cocukalrın beynını yıkamak ıcın ortada fınk atıyorlar bana polat alemdar,cakır,harun yahya laz zıya ve benzerı nıckler ıle OM den tehdır atıcak olan tıplere sımdıden de soyluyorum bosu bosuna atmayın sızın kım ve ne mal oldugunuzu herkes bılıyor[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 efet adalet sistemi sacma sapan bisi. mesela siyasi suclular silah tasima ruhsati alamiyo ama katiller alabiliyo buna bari muhalefet olmasin nolur. kadini olduruyosun x yil ceza aliyosun, oldurdukten sona bide tecavuz ediosun x/2 yil ceza aliyosun. hani adalet bu ne sacma sey ya saka mi bu ne bu yaaa? vede en sacma sapan sey af cikio katiller arsizlar cikio disari sona ayni hafta suc isleyip disari cikiolar vede af oluo gene cikiolar sona tekrar giriolar. yani hadi af tan akillananlar warda yada sucsuz yere girenler... tekrar girenler bari onlari nie cikariosunuz yaa apo gibi bi adii serefsiz imralida dunyada kendine ait adasi olan sayili insanlardan biri olarak hatta aralarinda en guvende yasayani olarak hayatina zevk ve sefa icinde dewam edip hatta ordan bazi isleri yurutuyo. bole adaletin ta a.q Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 simdi farkettim bi tek ilk yaziyi yarim okuyup atmistim adalet sistemine laf atilio diye sonadan okudumki olay farkli yerlere cekilmis olsun yinede icime sıkıntı olmus demekkı :d okuyun elestırın :d Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Olayin pek ozunu kavrayamamissiniz gibi.. Burda arkadasin demek istedigi hukugun turkiyede farkli kesimlere nasil degisik bicimlerde uygulandigidir. Ama sanirim arkadas biranlik tiki dusmanligi ile ornek olarak sarisin yesil gozlu akmerkez genc kizimizi ornek verdi bunun yerine.. Galeri basan arkadasini bicaklayan herifi olduren ama sonucunda karakola bile gitmeyen adami verseydi sanirim herkes hak verecekti gereksiz tartismalar cikmayacakti..[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma Tutarsanda sakın bırakma a.k.a homoid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 said: drama_queen_, 07 Aralık 2005 23:45 tarihinde demiş ki: anlayan anlamayan veriyo veriştiriyo.. allah sonunu hayır etsin.. drama hastan oldum.. şu ana kadar gördüğüm en doğru cümleleri eden ilk balonlusun. söylediğin herşeyin altına imzamı koyuyorum..[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elvyn Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Bu ayrımcılık degil referansların getirdigi birşey. kızın referansları guzel olması, en azından akmerkezi bilecek kadar gelirleri olması, ailesinin kendisiyle ilgili olması. cocugun referansları ise kısa boylu yanık tenli yaralı yuzlu olması, 6 cocuklu bir ailenin ortanca oglu, babasından surekli dayak yiyor, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorlar, annesi okuma bilmiyor. bunların hepsi referans arkadaşlar. o kızın bir daha boyle bir suç işlemeyecegine inanabilirsin ama oglanın boyle birşey yapmayacagına inanmak daha zor. insanların dış gorunuşune bakmayın olayı da dunyanın en buyuk yalanıdır zaten. dış gorunum her zaman referans oluşturur ve onemlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 -Babanın parası varsa kimi cezalardan yırtarsın. -Neden? -O adam o kadar parayı bu maddiyatçı dünyada boşuna kazanmamıştır. Yani kişi boşuna zengin değildir. -Doğru mudur? -Değildir.. Ama küçük balık büyük balık tarafından yenilir. Kural böyle.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2005 Bir üstteki postum paralı eğitime hayır diye bağırarak sosyalleşmeye çalışan çığırtkanlara da başucu eseri olsun.. Bu para--> özel eğitim fonksiyonunu da açıklar.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Hiç Fark etmez Hırsızlığın Küçüğü Büyüğü Olmaz.../[signature][hline][b]Sagopa .../ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 suçun belirlenmesinde değilde cezanın verilmesinde sanığın yaşam tarzına suçun ilk suçumu olduğuna falan bakılır yani referanslarına ona göre suç aynı olsa bile cezayı hakim re'sen verir. bu iki örnekte cezaların farklı olmasının nedenide bu. ama türkiyede zaten hukuk kalmadı böyle şeyleri hatta çok daha büyüklerini hergün medyada görüyoruz[signature][hline]"zamanı gelmiş bir düşünceyi durdurabilecek hiçbir ordu tanımıyorum" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 tokanın çalındığı dükkanın sahibi şikayetçi olur dava açarsa, o kız da mahkemeye çıkar, ceza alabilir. dasaaa nın diğer yazdıkları gibin süfer mesajına +1 bu arada, insanlar bazı yerlerde birey/aile olmanın bilincinde olduğu ve kabileler halinde yaşamadıkları için bir insanın yaşamının ne olduğunu bildiği, anasının babasının ona nasıl bakacağını ve eğitimini vereceğini bildiği için birbirlerine güvenir ve şikayetçi olmazlar. (bazı yerlerin aksine..) [signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 08 Aralık 2005 17:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar