zarek Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Bu soruların cevaplarını bilen varsa bi el atsın yardım gerek. 1-) İbni Sinanın Kanun eserini kim Türkçe'ye çevirdi ? a-Şerefeddin Sabuncuoğlu b-Tokatlı Mustafa c-Mustafa Behçet d-Ömer Şifai e-Ali Münşi 2-) Şanizade Mehmet Ataullah için hangisi doğrudur ? a-İlk Türkçe Tıp kitabını yazdı b-İlk fizyoloji eserini yazdı c-İlk cerrahi eserini yazdı d- İlk anatomi kitabını yazdı e-Astronomdur 3-) Prehistorik tıbbın kaynakları nelerdir ? a-Çatalhöyük Ana Tanrıçası b-Üç Kardeşler Mağazası c-Günümüz ilkel toplumları d- Hepsi e-Hiçbiri 4-) Hipokrat'ın en önemli özelliğini işaretleyin a-İstanköylüdür b-Eski Yunan Hekimidir c-Tıpta kliniğe önem vermiştir d-Akılcı tıbbın kurucusudur e-Tıp etiğinin esaslarını belirlemiştir 5-)Şerefeddin Sabuncuoğlu'nun en tanınmış eseri hangisidir ? a-Yadigar b-Müntehab-i Şifa c-Teshil d-Cerrahiyetül Haniyye e-Lügat-ı Tıb[signature][hline]Messor, 04 Aralık 2005 18:13 tarihinde demiş ki: ben bu ülkede cami kadar kilise de görmek istiyorum. bıktım minarelerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar