Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Scent of a Woman

InneR_ChaoS

Öne çıkan mesajlar

Şu filmi 7.ciye falan izledim de daha önce hiç hissetmedğim şeyler hissettim..Belki de yeni kaybettiğim şeyler beni bu hale getirdi.Tanıdığım,tanımadığım bütün kızlara karşı hislerim çok değişti.Hikayesi kısaca şöyle:
Ne denli kötümser , aykırı , mutsuz , seçmesi gereken yolu tam olarak bilmesine rağmen gerçeği bir türlü kabullenemeyen , gözleri gördüğü vakit hayattan edinmesi gereken tecrübeleri ziyadesi ile edinmiş, erdemli bir yarbay olmasına rağmen , küçücük bir hatasından dolayı yitirdiği görme uzvunun acısını insanlardan ve hayattan çıkaran, kör olması sonucu yaşantısından bir beklentesi kalmayan bir adamın dramı..
Filmin adından da anlaşılacağı gibi(Kadın kokusu)yarbay Frank Sladenin yıllardır aradığı ve kollarını boynunda hissetmek istediği kadını arayış hikayesi...Yazık ki o kadını kör olduktan ve intihar etmeyi kafaya koyduktan sonra bulması..
Düşündüm de benim de "onu"bulmam için birşeyler kaybetmem mi gerek?Ki şu ana kadar çoğu kez kaybettim..Bir an için kendimi Frank Slade'nin yerine koydum ve anladım ki ondan bir farkım yok.Her şeyin suçunu dışarda aradım,kendi hatalarımın suçunu bile.İlgisiz olduğumdan terkedildiğimin,iğrenç bir üniye zorla gitmek zorunda olmamın vs...Herşeyi bıraktım"Onu"aramaya başladım..Neyi,kimi aradığımı da bilmiyorum.Anlatmak isterdim duygularımı ama..yapamıyorum.Lanet olası kaos bütün benliğimde,onu hem benimsedim,aynı zamanda da ondan ölesiye nefret ediyorum..O kadae çok şey düşünüyorum ama hiçbirini adam gibi anlatamıyorum...
Neyse son olarak filmden bi tirad ekliim:
women ! what can you say ? who made 'em ? god must have been
a fuckin' genius.

the hair, they say the hair is everything, you know. have you ever buried your nose in a mountain of curls...and just wanted to go to sleep forever ?

or lips, and when they touched, yours were like that first swallow of wine after you just crossed the desert.

tits ! whoo-ah !big ones, little ones, nipples staring right out at you iike secret searchlights. mmm.

and legs, i don't care if they're greek columns or secondhand steinways, what's between them, passport to heaven. there's only two syllables in this whole wide world worth hearing:
......
p.s filmin konusunu,tiradı fln bi siteden copy/paste yaptım(üşendim de biraz)[signature][hline]Order Within Chaos....
Sosyal ağlarda paylaş

film mükemmeldir film enasında geçen o ünlü tango da aynı şekilde mükemmeldir (adını unuttum üzgünüm:) ) .
onu bulmak için onu aramayı bırakmalısın. gerçek aşk bana hep aramayı bıraktığımda geldi. bşiler kaybetmelisin evt ama bu sadece arama ihtiyacını kaybetmendir bence:) o seni bulur hiç merak etme.[signature][hline]the white lady of rohan
~wish you were here~
taw$in ve gaplumbaa
Sosyal ağlarda paylaş

Filmin adı Scent Of a Woman..Bundan önceki ilişkilerimde-bence-çok büyük boşluklar vardı..Kendimi veremiyordum bir türlü.Yoksa ben "aşk" duygusuna mı aşığım?Belki..Ama bunu söylediğim için de kendimden iğreniyorum..Çok ama çok bencilce bir şey bu..Belki de "beni"arıyorum,bana benzeyen birini..bencil birini..[signature][hline]Order Within Chaos....
Sosyal ağlarda paylaş

slade:(stands up)out of order? i'll show you out of order! you don't know what out of order is, mr. trask! i'd show you but i'm too old, i'm too tired, and i'm too fucking blind. if i were the man i was five years ago, i'd take a flamethrower to this place! out of order, who the hell do you think you're talking to? i've been around, you know? there was a time i could see, and i have seen, boys like these, younger than these, their arms torn out, their legs ripped off. but there is nothing like the sight of an amputated spirit; there is no prostetic for that. you think you're merely sending this splendid foot soldier back home to oregon with his tail between his legs, but i say that you are executing his soul! and why? because he's not a "baird man". baird man. you hurt this boy, you're gonna be baird bums, the lot of you. and harry, jimmy, trent, wherever you are out there: fuck you too![signature][hline]Order Within Chaos....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...