kender Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 uzun zamandır manga okumuyordum. boxtorentte indirecek ilginç birşeyler ararken.birden bir mangayı gördüm merak ederek indirdim,ve baya hoşuma gitti.yaklaşık 6 saatlik maratondan sonra mangayı bitirdim. hemen sıcağı sıcağına bu yazıyı yazayım dedim. Mars Mangaka:Fuyumi Soryo Genre: Shoujo/Drama/Romance toplam 15 cilt http://www.tokyopop.com/dbpage.php?propertycode=MAR&categorycode=BMG mangayı indirebileceğiniz adres http://www.boxtorrents.com/details.php?id=128712 evet mangamız bir tam bir shoujo Shoujo-manga (“Genç kız mangası”) Shoujo-manga, genel olarak 6 ile 18 yaşları arasındaki genç kızlara yönelik manga türü olarak tanımlanır. * Kavga-dövüşten çok duyguları vurgular. * Gerçekçi, sıralı anlatım az kullanılır, izlenimciliğe ve kurguya daha çok yer verilir. * Ağır bir anlatım kullanılmadığı sürece “çirkinlik”e seyrek rastlanır. * Giysilerin ayrıntılarına hatırı sayılır bir önem verilir. * Okurları bu tür mangaya daha az bağlı oldukları için az bir kısmı animeye çevrilir. Shoujo-manga okuyucuları arasında shounen-manga’dan sıkılmış erkeklerden oluşan küçük bir kesim de vardır. Eskiden erkeklerin bu tür mangaları okumaları yumuşaklık göstergesi olarak düşünülmüş olsa da, artık Wings, South gibi iki cinse de yönelik dergiler ve CLAMP, Kouga Yun gibi hem kızlara hem erkeklere yönelik çizerlerin artmış olmasıyla bugün durum daha farklıdır. Mangamızın konusuna gelirsek. Kira utangaç bir kızımızdır resime çok yetenekli olup,okulun resim klubude çalışmalar yapmaktadır. Fakat sınıf arkadaşlarından ve özellikle erkeklerden nefret etmektedir. Rei kira ile aynı lisede okuyan okulun haşin delikanlısı olup,muhteşem bir motosiklet yarışçısıdır. okuldaki bütün kızlar rei nin peşindedir.rei de bunu affetmeyen bir zamaparadır:) Rei Kira yı okuldaki bir öğretmenin cinsel tacizinden kurtarır,bunun üzerine rei nin resmini çizmek isteyen kira ona kendisine modellik yapmasını rica eder. Okul bu haber üzerine birden karışır. Artık karekterlerimiz birbirine yaklaştıkça okul arkadaşları ve kendi problemleri ile yüzleşmek zorundadırlar.. gerçekten hoş bir hikayesi var.bir oturuşta hepsini zevkle okudum. artık dünyayı kurtarmaktan bıktıysanız romantik serilerden hoşlanıyorsanız bu mangayı bir deneyin. belki hoşunuza gider.. BU arada manganın tv dizisi bile yapılmış:) 2004 yılında taywanda yayınlanmış..[signature][hline]www.animeturk.net www.kitap.perisi.com www.kitaplarin.efendisi.com türkçe mangalar için http://www.flameriders.com 2000 cdlik ve 100 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız mailim:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kymophobia Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2005 Türünden dolayı sanırım, bana sıradan gelmişti. Ama tam ben diyecekken altta okudum, dizi versiyonu vardı bunun evet. O eğlenceliydi, bizim dizilerimiz ile Dawson's Creek arasında bir gidip gelme gibi. Kira'nın hikayesi eğlenceli, insanı hem güldürüp hem düşündürüyor ama Rei'yi çok abartmışlar...[signature][hline] Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi... Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşivi... 3000 oyunluk PC oyun arşivi... İsteyene itinayla kafa ayarı yapılır... Beyin sahibi olmanız tercih sebebi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar