Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

.net olayları

senko

Öne çıkan mesajlar

ya birisi bana anlatabilirmi bu .net neyin nesidir.
her dilin .net'i çıkmış
asp.net
c.net falam noluo bunlar
o gün .net denen şeyi yükleyelim dedik sistem me olduğu için windows bana manyaqmısın napcan sen .net'İ dedi yüklemedi...

bide windows görünümlü bi c derleyicisi biliomusunuz bi aralr vardı bende ama format çekilince gitti tabii...[hline]S.E.N.K.O.: Sucuk Ekmek Ne Kadar Oldu
Sosyal ağlarda paylaş

.NET applicationları .NET Framework altında calısıyorlar.
Frameworku iki çeşit yükleyebilirsin.
1-Redistributable: Bu, .net framework ortamında applicationları calıstırmana yarıyor. 98 ve millennium dahil diger windows işletim sistemlerinin hepsi destekliyor.
2-SDK: bu da .NET framework ortamında application geliştirebilmen için gerekli. Bunun icin 2000+ gerekiyor.

Sen Visual Studio .NET yükliceksen Millenniuma yükleyemezsin yani, cünkü sana SDK sı lazım.

Visual Studio. NET le beraber C++'ın yanında C# ve ASP.NET(C# la yazılıyor) ile de application geliştirme imkanın var.
C++ gene bildigin eski libraryleri kullanıyor yalnız.
Bir de VB.NET var tabi. VB ve VB.NET ile ilgilenmedigimden ne tür bir farklılık var bilemicem. Ancak o da framework altında calısıyor. O yüzden klasik VB den farklı.
Sosyal ağlarda paylaş

pek iyi olduğunu söyliyemiycem sharpdevelopment'ın .NET dillerinde yazılım geliştirmeyi düşünüyorsan tavsiyem kesinlikle Visual Studio.net'i kullanman. Nitekim .NET SDK ile bilirkte gelen dökümanlar ile birlikte istediğin pekçok konuda anında help alabiliyorsun.. Ayrıca pekçok fonksiyonu vs. bilmiyor olacağından yeni başladığında programın kod içerisinde senin için epkçok kısmı tamamlaması veya hataları compile etmeden bulması ve sana bunlar ile ilgili detaylı bilgi vermesi işini baya bir kolaylaştırır..[hline]
IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik.. Love to penguin

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...