Sensible Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Ya arkadaşlar bunun türevi nasıl alınır cos-kare(cotx) yani cosüzeri2 (cotx) Oradaki kare olmasa kolay da böylesinin nasıl yapılacağını bulamadım bi türlü deli oldum :/[signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Free Domain [Bu mesaj Sensible tarafından 27 Kasım 2005 21:39 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 cos^2(x)'yi nasi yapiyosun? u=cos(x) du=sin(x)dx u^2 -> 2u du 2cos(x)sin(x)dx o zaman; z=cot(x) dz=-csc^2(x)dx cos^2(z) u=cos(z) du=sin(z)dz u^2 2cos(z)sin(z)dz -2 cos(cot(x)) sin(cot(x)) csc^2(x) dx olur. sanirim...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Hah buldum! Sen de sağol riglous biraş karışık geldiği yazdığın anlamadım ama olsun :) Böyle açılıyomuş: 2cos(cotx).[cos(cotx)]' sonra 2cos(cotx).[-sin(cotx).(cotx)'] vsvs [signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Free Domain [Bu mesaj Sensible tarafından 27 Kasım 2005 23:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_-_ShadowSong_-_ Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 hazır türev konusunu bulmuşken be3nde bişi soruyim:D pi nin türevi nedir?yine pi midir,sabit olduğu için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 3'le pi'nin herhangi bi farki yok ki yani soyledigin f(x)=3'un turevini almaktan farksiz... sabit olan bi fonksiyonun degisimi de 0'dir. haliyle f(x)=pi de 0 olur.[signature][hline]Tulahr [Bu mesaj riglous tarafından 28 Kasım 2005 01:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 neyse bulduguna sevindim ama bulmakla olmuyo haliyle.. anlaman daha iyi olur diye dusundum.. diyorum ki simdi ilk olarak z=cot(x) diyoruz. bu durumda her iki tarafin da turevini alirsak dz=-csc^2(x)dx cikar. (cot(x)'in turevi -csc^2(x)'tir). bu durumda bizim fonksiyonumuz su sekilde olur f(z)=cos^2(z). yani cot(x) yerine z koydum. yine ayni sekilde cos(z) yerine u dedik. u=cos(z). bu durumda du=sin(z)dz oldu her iki tarafin da turevini alinca. sonucta bizim fonksiyonumuz f(u)=u^2 oldu. senden istenen f'(u). bunu yapmak kolay, f'(u)=2u du simdi tek tek yerlerine koyuyoruz. demistik ki u=cos(z) ve du=sin(z)dz. bu durumda f'(z)=2cos(z)sin(z)dz olur. bundan sonra da z ve dz'nin degerlerini yerlestiriyoruz. z=cot(x) dz=-csc^2(x)dx f'(x)=-2 cos(cot(x)) sin(cot(x)) csc^2(x) dx oluyor.[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 yaw bunun kuralı önce açının türevi(yani cotx in) sonra kendinin türevi.. bundan kolay yol gormedim ben daha :)[signature][hline]cuytherock bir zamanlar burdaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 said: _-_ShadowSong_-_, 27 Kasım 2005 23:43 tarihinde demiş ki: hazır türev konusunu bulmuşken be3nde bişi soruyim:D pi nin türevi nedir?yine pi midir,sabit olduğu için? F(x)=Pi=3.14... F'(x)=0 pi sabit bi sayı değeridir sabitin türevini almaktan hiç bi farkı yok.Sabitin türevi 0 dir.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 Chain rule tamamen tek tek alıcaksın en dıştan en içe kdr.[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 içten dışa değil miydi ya ?[signature][hline]That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 evet içten dışa olması lazım.. aslında becerebilirsen,yani kafan karışmassa dıştan içe de gidebilirsin..ama o zaman karışıyo genelde...[signature][hline]cuytherock bir zamanlar burdaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 İçten git.[signature][hline]I gladly obey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar