Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bi mantık sorusuda benden!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu dedigin mantıkla çözemeye çalışırsan çözülmez tabiki, çünkü o mantık yanlış bir mantıktır..Tavşan kaplumbağa paradoksu(!) da bu mantıkla oluşmuştur.ancak burda mantıktaki hata herkesin farkedebilecegi gibi topunm yolun yarısını gitme gibi bir zorunluluğununu olmamasına rağmen o şekilde ilerletmeye çalışmaktır.Top sürekli yarı yol düzeninde giderse evet varamaz ama dünyada yaşayan herkes te bilirki o tppu atarsan duvara da gayet varır.Çünkü bu dünya bilgisayar da yaratılan alternatif kurallara göre çalışmaz..Şu sorunun cevapsız kalışı da ancak o alternatif kurallara göre işleyen bir dünyada gerçekleşir..Yani bu sorunun garip bi tarafı yok cevabı dea verilimmiştir bir çok kez.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
yahu matematik bilim dalı değil, dilidir, aynı mantık gibi. bu hatadan müzdarip olmayınız lütfen. fizik çok yaşa, matematik tü kaka demek abzürd bir durum; zira fizik matematikle vasıtasıyla anlatılır.[signature][hline]ben BombaciMulayim
Mesaj tarihi:
ohaa! siz matematik bilmiosanız matematigin sucu ne bea!

kaç kişi sölemiş işte limitle çözüldügünü..

atıyorum mesafe X=2m olsun..

topun hızı da V=2m/s olsun..

simdi gidilen mesafeleri toplayın:
1+1/2+1/4+1/8+...+1/2^n=2

simdi de zamanları toplayın:
1/2+1/4+1/8+...+1/2^(n+1)=1

zaten normalde de 1 sn sonra değmesi lazımdı..

bazıları da sonsuz zamanda deger anca demiş lol
Mesaj tarihi:
ulan hepiniz salaksınız (: adam demiyo mu hep yolun 1/2 sini gidiyo diye ilk saniyede(ya da zamanda) yolun yarısını diger saniyede de yolun diger yarısını gider euhueh 2 saniyede bitiyo :D (ya da 2 birim zaman herneyse)
Mesaj tarihi:
said:
Lexius, 23 Kasım 2005 17:48 tarihinde demiş ki:
limitle çözülür...

yalanın dık alası tamam lımıtle cozulurde lımıtı nasıl cozucez:P[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları

Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 23 Kasım 2005 18:15 tarihinde demiş ki:
ya mesele topun duvara değip değmemesi değil biz malmıyız değiyor tabi :D
bu işlemle neden değmiyor onu soruyorum.fizik kurallarınla çözmeye çalışan arkadaşlar kasmasın hız mız ivme zaman olayına girmesin.top değiyor biliyoruz :)
bu matematik işlemidir sorun.

...dedi Fistan 3. sayfada, zaten geyiğine açılmış bir konuydu, geyiği yaptık bitti, daha ne kasıyosunuz ki anlamadım :)[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 23 Kasım 2005 17:46 tarihinde demiş ki:
Şimdi duvara bir top atıyoruz.
topun atıldıgı yerden gideceği duvar arasına 1 birim diyoruz.

top > O________________ 1 birim ________________||| < duvar

topu atıyoruz ve top yolun 1/2 sini gidiyor diyelim.

bağağe bağağe
Mesaj tarihi:
said:
corwin, 23 Kasım 2005 23:11 tarihinde demiş ki:
ulan hepiniz salaksınız (: adam demiyo mu hep yolun 1/2 sini gidiyo diye ilk saniyede(ya da zamanda) yolun yarısını diger saniyede de yolun diger yarısını gider euhueh 2 saniyede bitiyo :D (ya da 2 birim zaman herneyse)

hımmm biz salak, sen olmadığına göre ya soruyu okumadın yada dalga geçiyosun bizimle.Önce yarısını sonra diğer yarısını ha? yoksa gerçektenmi salağız...[signature][hline]ShuFuccK, 13 Kasım 2005 13:10 tarihinde demiş ki:
ztn her birine 1000 er dolar verebilen bi erkekse mali durumu iyi demektir.büyük memeliyi seçmesi gayet doğal bence.çok parası olan bi adam paralarını kızın memelerinin arasını saklayabilir.gayet doğru bi seçim:)
Mesaj tarihi:
hepsini okumadım benim fikrim söylenmiş midir bilmiyorum ama, top nokta değil, bulunduğu konumun kaçta kaçı olduğunu hesaplarken topun merkezinin konumunu belirtiyorsun, topun merkezi ile duvar arasında 1/123414... gibi çok az bir mesafe kaldığında topun ucu duvara değmiş oluyor.[signature][hline]Hepsi dansçı !
Hepsi yorumcu !
Hepsi R&B tutkunu !
Hepsi performans sanatçısı !
Hepsi bir ilk !

GRUP HEPSİİİİ !!!

[Bu mesaj ucanadam tarafından 24 Kasım 2005 02:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
söylendi ve çürütüldü ucanadam =P
topun ucundan ölçüyoruz merkezinden değil :)
hem merkezinden ölçme gibi bi zorunlulugumuzda yok.ağırlık merkezi almıyoruz burda hehe.tekrar sölüyorum çözülcek bi işlem yok burda.[signature][hline]FİLTHY PLAY
when it rains the ground gets wet!
Mesaj tarihi:

top 1 birimi tamamlayabilmek için merkezinin duvarın hizasında olması gerekmez mi yani topun duvarın içine girmesi gerekir giremeyeeği için de mesafe daha fazla azalmadan çarpmış olmaz mı :-?

aslında hepimiz hayatın duvarlarına çarpmaya çalışan birer top değil miyiz :P:P:P:P[signature][hline]Hepsi dansçı !
Hepsi yorumcu !
Hepsi R&B tutkunu !
Hepsi performans sanatçısı !
Hepsi bir ilk !

GRUP HEPSİİİİ !!!

Mesaj tarihi:
Bırakın beyler uğraşmayın Fistanla
Kendi biliyo cevabı
Topiği hit alsın diye kafa karıştırıyo böyle arada bi laf atıp :P[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
said:
dufrasne, 23 Kasım 2005 17:48 tarihinde demiş ki:
Kalan yolun yarısını gidiyor hep. Değmeyecek doğal olarak :)

şu andas vurdum değdi ve iz çıkardı

*!eyvah annem...*[signature][hline]-Ahh evladım yaşadıklarımı patiye yazsam çokerdi bea...

-Dede fake misin?
  • Yeni Oluştur...