Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Şimdi duvara bir top atıyoruz. topun atıldıgı yerden gideceği duvar arasına 1 birim diyoruz. top > O________________ 1 birim ________________||| < duvar topu atıyoruz ve top yolun 1/2 sini gidiyor diyelim. ____ 1/2 _______ O ______ 1/2 ________||| hadi biraz daha ilerlesin ve kalan yolun yarısını daha gitsin. _________ 3/4 ___________O___ 1/4 ____||| hadi biraz daha ilerlesin ve kalan 1/4 birim yolun yarısını daha gitsin. ... kalan yol 1/8 birim dimi? hadi biraz daha ilerlesin ve kalan 1/8 birim yolun yarısını daha gitsin. kalan yol 1/16 birim dimi? böyle böyle kalan yolun yarısını gide gide ne olur sizce? bi süre sonra 1/65461316465132165465 birim yol kalmaz mı? bir süre sonra 1/3516513213214654165165165 birim yol kalmaz mı? ee bu top duvara değmeyecek mi?[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Ronaldinho vurursa duvara kesin değer.[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 limitle çözülür...[signature][hline]Viva La SémiH irin, 09 Ekim 2005 14:58 tarihinde demiş ki: EVERYTHİNG OUT!LEXİUS İN !! bLackcha0s, 09 Ekim 2005 02:54 tarihinde demiş ki: kaç kişi lexius a yazılıyor ? anlamadım ben bunu herkes aşık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 topun hacmine ve l boyuna bağlı[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Kalan yolun yarısını gidiyor hep. Değmeyecek doğal olarak :)[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Değecek. Çünkü top yuvarlak ve altındaki ufacık yere değen noktaya göre alınan mesafe hesaplanır. Topun yere değen kısmı ile duvar arasında topun yarıçapına eşit mesafe kaldığı anda duvara değer ve hareket durur.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... [Bu mesaj nileppezdel tarafından 23 Kasım 2005 17:50 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 sonsuz küçüklükte bi top tanımlayabilirsen ve bu sonsuz küçüklükte topun duvara temas edeceği çizgiyi sonsuz incelikte tanımlarsan evet o zaman o top duvara hiç bir zaman deymez ancak pratikte böyle bi tanımlama yapmak mümkün değildir.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Yere değen noktasına göre mi hesaplanır? Ayrıca üstteki arkadaşın dediği gibi sonsuz küçüklükte bir top kullanılırsa top duvara hiçbir şekilde değemez.[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz [Bu mesaj dufrasne tarafından 23 Kasım 2005 17:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Merkezine göre olmaz, değecek noktası alınır.[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı.. -İnternete resim yüklemek -by Sabrina- -You dont know what its like to be like me; -Hi, im your nightmare, now please wake up.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 kalan yol O| < buradan ölçülüyor.topun merkezinden değil. ama arkadaşlar burada çözülecek bi işlem yok.sadece niçin matematik bu fiziki olayı sonuçlandıramıyor sorusu...[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Janitschar, 23 Kasım 2005 17:47 tarihinde demiş ki: Ronaldinho vurursa duvara kesin değer. [signature][hline]''You will always be in my heart'' - George Hagi-april,24 2001 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 bunu matematikle çözemessin ki fizik bu ama çözemicem şimdi :D[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için önümüzde sonsuzluk var.. --------------- Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam? Ben haramı helalı karıştırmam: Seninle içilen şarap helaldir, Sensiz içtiğimiz su bile haram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Yol topun duvara değmesi gereken noktadan bile hesaplansa ahız sürekli düşerken bir atomun çapından daha düşük bir mesafe alamaz. Hareket durur. Sonsuz yavaşlayan hareket olmaz. Duvara değmez ama top durduğu için değmez. Harekete devam edip duvara değmemesi gibi fantastik olayları konuşmayın ya.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 çünkü matematik ruhsuz bi bilim dalıdır . en basit örn F=m*a matematiğe göre burada m=0 olursa ivme istediğin değerde olsun bileşke kuvvet 0 olur ancak bunu fizik dalında düşünmek oldukça saçmadır.kütlenin 0 olması sadece ışık hızında mümkündür.Matematikte düşündüğün her işlemi fiziğe aktaramazsın fizikte hisler de işin içine girer.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Fizikle alakası yok matematiktir bu. Ayrıca Fistan demiş topun duvara yakın olan en uç noktasından duvara olan uzaklığını yarısı kadar gidiyor diye. Kesinlikle değemez.[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz [Bu mesaj dufrasne tarafından 23 Kasım 2005 17:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konu dışına bakmıyım bugün, aklım karıştı lan!!![signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 @nileppezdel; sürtünme yok, hız sabit =P matematiğe göre hareketine devam ettirebiliyoruz ama duvara değdirmiyoruz. ne kadar güzel bişi :)[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Matematik bir program gibidir. Bir sürü açığı vardır. Fizik kurallarına ve gerçek hayata uymayan işlem ve kurallar da bunlara örnektir.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 mat çözüye aslında ama hile yapıyor 0,00000000000000000240234234234230423042323423 bir hatayı göze almıyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 O top duvara değmez[signature][hline]PetLine Veteriner Kliniği a.k.a. Joe Tıklama[/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Burdan yetkililere sesleniyorum; Daha topun duvara değmesini kanıtlayamamış, eski ve çağdışı bir öğreti olan Matematik ve türevlerini müfredattan kaldırınız efendim...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 @Fistan: Hız sabit ve sürtünme yoksa bu topun her saniyede kalan yolun yarısını alması için dur kalk yapması lazım.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..." In Rock We Trust K.A.L Forever! Renksiz Pati, Tarafsız Pati Her Şey Paticik İçin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 ben zaman birimi vermedim ki? su surede su kadarını su surede su kadarını gidiyor demedim ki? o top yolun yarısını ala ala gidiyomu gitmiyomu? =)[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 ismini hatirlamiyorum bir soz okumustum ... matematik , bir soruya cevap vermek icin 10 tane daha soru sormak zorunda olmadigi zaman bir bilim olabilir. nobelli falan bir adam bu [Bu mesaj huun tarafından 23 Kasım 2005 18:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 kesirler sonsuzdur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar