Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En fazla kaç KM hız yaptınız?

Davion

Öne çıkan mesajlar

said:
matama, 17 Kasım 2005 11:05 tarihinde demiş ki:
cafein turkiye cumhuriyetinde plakaya ceza diye birsey yok(kopru ve otoban kacaklari haric)

plakaya ceza diye bir şey var(dı).kalkacaktı kalktı mı bilmiyorum.fahri müfettişler sence neye ceza kesiyor?park cezaları da kesilip adrese yollanıyor.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada bir doğrulatma aldım. Plakaya ceza varmış. Şu anda da uygulama olarak tartışmalı, yasaya göre belli durumlarda yok. Ama önceden, diyelim kırmızıda basıp geçtiniz ve polis sizi gördü, çat cezayı kesip adrese yolluyormuş. Daha sonraları bu uygulama giderek "hayali suçlara" ceza kesilmeye başlanması ve polis memurlarının bu olayı çarpıtması sonucu gündeme gelmiş ve uygulamadan kaldırılmış, 2002de düzenlemesi ve 2004te değişikliği varmış.

Bununla beraber, suçun tespit edildiği fakat cezanın fiili olarak sürücüye kesilemediği durumlarda plakaya ceza kesilmesi uygulaması devam ediyormuş. Örnekleri matama'nın dediği köprü, OGS, vs geçişleri, benim örneğini verdiğim park cezaları ve hız kameraları. Bu sonuncusu Türkiye'de yok sayılır ama Avrupa'daki gibi radarlı hız kamerası olayına girersek plakaya sıklıkla ceza kesilebilir. Yasak olan uygulama tek bir polis memurunun herhangi bir dayanak olmadan plakaya ceza kesmesi.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Fahri mufettislerin kestigi butun cezalar , Makeme karariyla iptal oldu sayin arkadasim. 1 sene oldu nerdeyse.

said:
rarebee, 17 Kasım 2005 12:52 tarihinde demiş ki:
said:
cafein turkiye cumhuriyetinde plakaya ceza diye birsey yok(kopru ve otoban kacaklari haric)

plakaya ceza diye bir şey var(dı).kalkacaktı kalktı mı bilmiyorum.fahri müfettişler sence neye ceza kesiyor?park cezaları da kesilip adrese yollanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
matama, 17 Kasım 2005 16:31 tarihinde demiş ki:
Fahri mufettislerin kestigi butun cezalar , Makeme karariyla iptal oldu sayin arkadasim. 1 sene oldu nerdeyse.

said:
rarebee, 17 Kasım 2005 12:52 tarihinde demiş ki:
said:

plakaya ceza diye bir şey var(dı).kalkacaktı kalktı mı bilmiyorum.fahri müfettişler sence neye ceza kesiyor?park cezaları da kesilip adrese yollanıyor.

orada gördüysen dı takısı kullandım sayın arkadaşım.ayrıca şu an (daha bugün gördüm)park edilen araçalrı bir memur kamerayla çekiyor plakaya da cezayı yazıyor.[signature][hline]RareBee
Sosyal ağlarda paylaş

BMW 3.20 turbo diesel ile izmir-aydin otobaninda 245 civari bir hiz yapmistim (yokus asagi yolda ancak o kadar yapabilmisti normalde full gaz duz yolda 230 u gecemiyor).

Suzuki GSX-R1000 motorum ilede istanbul-bolu otobaninda 284 km hiz gordum. Bundan birkac gun sonra motor perte cikti zaten :)[signature][hline]Dodo teh Warrior of Praemium Callidus (Magtheridon)

Albert Einstein, bilinmeyen bir tarihte demiş ki:
Technological progress is like an axe in the hands of a pathological criminal.

a.k.a Ogoed[SWG]&[EQ2], Isetra[CoH], Abeir[L2], Soma[WoW], Fizban[UO], Streamer[UO]
Sosyal ağlarda paylaş

Kardeşim kaleidoscopic'în 307si bile bugün işten eve dönerken 170 gördüm, 1. köprü- sabiha gökçen bağlantı yolunda, hafif sağa kıvrılan yolda 4000 devirde gitmek inanılmaz keyifliydi. 306dan sonra da araba gerek düzgünce yola oturması, gerek motor sesinin rahatsız etmemesi ve gerekse sürüş rahatlığı açısından iyi geldi. İbreye bakana kadar hızımı farketmedim bile, inanılmaz keyifliydi ama.

Bakalım yeni araba gelince ne yapacağız, yarın geliyor...[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester: "I eat babies for breakfast and crash cars for fun!"
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...