Queen Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 BİLGİSAYARCI OLABİLME İHTİMALİ Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim bilgisayarcı olmaktan Ve teknik servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran. Ben seninle birgün teknik serviste Yazıcı tamir edebilme ihtimalini sevdim. Lehim ve havya kokan lise yıllarında 6502' li programlamalar yaşanıyordu labaratuarda ve bu programlar öyle uzun sürdü ki adam gibi bilgisayarları özlemeye başladık. Bizim Memik Yanık' ımız vardı Bir de MS-DOS promptuna DIR yazma imkanı Yumurta kokan arkadaşlarla paylaşılan kahverengi sıralarda Programcılık oynamaya başladık.Ben programcı oluyordum, sen analist. Geri kalanlar aptal kullanıcı Komut satırlarına umut harfleriyle komutlar yazılıyordu, Türkçe karakterlere inat bir türkçeyle Abilerimizden öğrendik ALT tuşuyla birlikte rakamlara basarak ASCII karakterler türetmeyi CPU' ların çalışma hızları usul usul artıyordu. Ve fanlarla çalıştırmayı öneriyordu İntel yetkilileri. Oysa disiplin kurulunda tartışılacak bir virüs bulaştırma olayım olmadı benim. labaratuara usul usul yeni bilgisayarlar geliyordu ve belli bir saatten sonra bilgisayar kullandırmıyordu atölye öğretmenleri. Oysa hiç yeni bir bilgisayarım olmadı benim. Ve hiç bir 386sx25' in hard diskinde geçmedi adım. 8086 IBM' lerde sevimli bir QBASIC programıydım sadece. Sana şiirler biriktiriyordum PW' nin DATA dizininde ama, sen yoktun. Ben senin bilgisayarcı olma ihtimalini seviyordum Ben senin benimle bir bilgisayarcıya gidebilme ihtimalini seviyordum. Kasaların keskin kenarları batıyordu, elimin kesilmeye hazır nazır yerlerine Sonra kablolar çekiyordum , kopup duran bağlantıların iyice yavaş olmalarında. Ne yana baksam ethernet ve orman sanıyordum anakartların yalancı yeşilliğini. Networkler kuruyordum, Workgrouplar yapıyordum Dosyalar kopyalıyordum bir bilgisayardan, bir iç bilgisayara Hard Disk' in sesini başına koyuyordum, sevdiğim şarkıların listesinin. sonra çıkıyordum Windowstan Ve MS-DOS' tan UNIX' e giden Ömrümün en hızlı Ömrümün en yavaş Ömrümün en basit Ömrümün en sağlam işletim sistemini çalıştırıyordum. Çünkü sonunda server oluyordun. Master Disk kokuyordun sonunda. Soğuk ve şehirlerarası otobüslerde vazgeçtim bilgisayarcı olmaktan Ve teknik servis çantamda MS-DOS disketleriydi duran Ben seninle birgün IBM' in Ar-Ge departmanında Ben seninle sadece bilmek zorunda olanların bildiği bir son kullanıcı bayisinde. Ben seninle Ağrı Dağının Van Gölüne bakan yüzündeki herhangi bir bilgisayar dükkanında Ben seninle bir anakartın, karmaşık coğrafyasında kaybolabilme ihtimalini sevdim. Ben senin BİLGİSAYARCI olabilme ihtimalini sevdim. Çetin Köylü Yazılım Uzmanı Bunu tanıdığım bir abi yazdı. O yüzden açılmış olma ihtimali yok kimin bi şi.[signature][hline]Quantum Unit Engineered for Exploration and Nullification OkuzumTruck'tım ben aslında. Oha falan olunmaz, oha falan doğulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 güsel çevirmiş abin:))[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noregret Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 ii cevirmis yaw[signature][hline]live free,die well.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MartinLGore Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 haha çok eğlenceli..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko... Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv*********** Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 ehe bende sevdim yaa aldım koydum arşive :)[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar