Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sanat nedir?


eldiablo

Öne çıkan mesajlar

şindi bişe yapıyorsun (ne olduğu önemli değil ama yaptığın şeyin "zor" yapılması gerekiyor)... insanların yarısı falan anlamıyor, bazıları da içinde bi anlamlar bulup bissürü anlam yüklüyor felan süper sanat oluyor işte.... veya da olmuyor :)

bence birşey sanatsalsa o sanattır :) mesela paticik çok sanatsal :p[signature][hline]Shomenuchi Kaitennage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanatın idrak edilebilmesi için öncelikli olan kıstas yapılan şeyin ''özgür irade'' ile yapılmasıdır.Eğer sanatçı özgür iradesini kullanmaz ve zorlandırılırsa yaptığı şeye sanat diyemeyiz.

bu nedenle çok ünlü olan Mona Lisa tablosu bir sanat eseri değildir ancak Duchamp'ın Mona Lisa tablosuna baktıgımızda (Mona Lisaya bıyık eklemiştir) rahatlıkla sanat eseri oldugunu söyleyebilir.

Bunun yanında bir estetiği , ünikliği bulunmasıda gerekli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sanat kanıtlanabilirliğini nesnelliğin kısıtladığı hezeyanlar, duygulanımlar ve hatta psikotik maneviyatın, kişisel içgörü ve nesnel dışa vurum marifetiyle izafiyetinin özünden ödün verilmeden şahıslar ve toplum nezdinde meşrulaştırılmasıdır.. Yoksa değil midir? Sanat şüpheci midir? Herşey sanat mıdır? müdür müdür müdür? Ve bahsi geçen müdür niçin küçük yaştaki beyinlere sanatı sevdirmek için el işi kağıdından kedi merdiveni yapılmasını ve beyaz kağıda "okulum ve ben" konulu resim yapılmasını kafi görmüştür..ha? neden sorarım size?.. Yoksa sanat hayatımızın köküne baltayı sapıyla kadar sokan olay "blok flüt" adlı nesneyi dayatan zihniyet midir?. "mandolini" alternatif gösteren zihniyet içten ve samimi bir zihniyet midir? yoksa "blok flüt değil mandolin" cümlesinin karşılığı "bok değil kaka" mıdır? Yoksa müfredatı hazırlayanın sanatın insana ne kattığından habersiz olması, okullarda müzik dersi görmenin manasının çocukcağızlara zorla türkü çaldırmak değil, müziği çocukla tanıştırmak olduğunu anlamaması mıdır ters giden..

Sanat hissiyatı çizmek, çalmak, söylemektir.. Keşke beni sanatla bir ucundan tanıştırmakla yükümlü kalabalığın beni ilerde kesin embesil olayım diye yetiştirme çabaları hakkındaki hissiyatımı çizebilseydim..[signature][hline] Deus Ex Machina
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle demeyin o müdür sayesinde "sabah akşam okulum ve ben içim kurudu be değişikk bir şeyler üreteyim" diyip de sanatçılığa bulaşan var:)(tabi bunlar istisna, çoğunlukla isyanlar bu yönde değilde "elişi kağıdına bir blok flüte iki" şeklinde gelişiyor:))

zaten sanat dediğin olağanla yetinmemek ve yaratıcılığını bir şey yaratmaya kullanmak değil midir bir nevi? bu durumda kural vs şeyleri olmuyor, en fazla aynı özellikleri taşıyan şeyler "bilmemne akımı" falan adı altında toplanıyor o kadar.
gerçi göreceli bir kavramı tanımlamak ne kadar akıl karı o da ayrı bir konu[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...