Tornavida Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 [spo1=Tam Hikaye =P]İlk olarak hepinize selamlar. Benim bilgisayar, internet ve web tasarımına olan ilgim ve aileme göre yatkınlık ve yeteneğim sonucu sağolsun annem babam da desteklerini esirgemiyorlar. Simdiye kadar küçük/basit çalışmalarım oldu web tasarımı konusunda bununla birlikte sunuculara karşı da birşeyler öğrenme isteğim var. Sonuç olarak aileme söyledim ve 1-2 ay önce spry.com dan bir Plesk VPS (RedHat Fedora 2) kiraladım ancak aldığımdan beri bir sunucudan cok hosting gibi kullanıyordum. Sonra bir php script kurdum ve bazi hatalarla karşılaştım. Sonra araştırdım script'in anasayfasından falan ve database olarak en dusuk MySQL 4 küsür gerekiyormuş. Benim VPSde de MySQL 3.23.58 yüklü. Neyse işte idare eder derecede olan ingilizcem ile spry.com'a mail attim bu MySQL i nasil yükseltebilirim diye ve bana gelen cevap da bu islemi SSH ile baglanarak ve rpm komutu ile yapacagimi soylediler ayrica ayrintili bilgi icin http://www.redhat.com/docs/manuals/linux/ gibi birsey yaziyordu. O site de biraz kasirik geldi pek anlayamadim. Bundan once birkac foruma da yazdim boyle ama cevap alamadim. Bu islemi bana acik bir sekilde adim adim anlatabilecek bir yardimsever varmi acaba burda? :-D[/spo] Yazı biraz uzun olduğu için şöyle birşey yapayım da isteyen okusun uzun yazıyı. Bu arada çok güzel bir özellikmis bu spo komutu. :) Buraya özet geceyim. Linux (RedHat Fedora 2)'li bir Virtual Private Server'da bulunan MySQL versiyonunu, sunucuya SSH ile bağlanarak, 3.23.58'den 4.1'e yükseltebilirim.(Yada nasıl herhangi bir software kurabilirim?)Şimdiden yardım edeceklere saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum! :-) [Bu mesaj Tornavida tarafından 27 Kasım 2005 17:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 nasıl yükleyeceğini ben yazamam da mysql 5.0 çıktı, yapmışken onu kur :)[signature][hline]oasis.gen.tr Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar