Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öyle bişey işte,FL ve ben..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
FL yine gündeme gelmeye başlayınca bende bi gaza geldim aklıma bişeyler geldi karalayıverdim,üstünede bass'ı çaldım.Öyle bişeyler oldu saçmasapan,anlamsız aslında fazla bi armoni değişimi yok :) maksat yazmışken koyuyum buraya dedim :)

Tıkı buraya

buraya tıkladıktan sonra,oylebiseyiste.mp3 dosyasına sağ tıklıyoruz ve farklı kaydet diyerek indiriyoruz.

hadi bakalım yorumları alayım :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Mesaj tarihi:
Ben ilgileniorum FL ile =) Çekiorum şimdi.

Çektim, bass olayı güzel olmuş.Ben hayatta o yukarı aşşağı çekmeyi kullanamıyorum bass yaparken FL de.Davul tonunu kendin mi ayarladın?

[signature][hline]İnternete resim yüklemek
Why can't you see that I try;
When every tear I shed, is for you?

[Bu mesaj Sabrina tarafından 24 Kasım 2005 23:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
eheuh sen tetikledin beni zaten FL,FL ortada acaip laf edilince böyle bi gaza geldim bişeyler yapim dedim :) çok baştan savma oldu gerçi miksaj bile yapmadım adamakıllı :D[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
glissando'yu diyosun sanırım.ama bassları fl'den yazmadım :) bass'ı bizzat çaldım :D bakarsın biara geliştiririm bunu.
Unutmadan davulu kendim tonladım,yazdım.
Gerçi sadece 1 atak yaptım çok moktan oldu oda :) davul'un üzerinde extra bi effect yok,sadece altolar'ın pan ayarlarını yaptım,genel balans'ı ayarladım ve bütün davul ekipmanına reverb verdim,reverb seçeneğimde small studio.Bu şekilde güzel bi ton elde ettim bence.Buarada başı biraz ninni gibi dimi sonradan dinleyince öyle geliyo insana :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
ohhh..
elinin altındada mis gibi bassın var tabi
en kalitesinden .
bnm hayalimden hani
=)[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:
rolling on the floor laughing my ass off with jenna jameson's tits up my ass and screaming in pain because tits don't belong up my ass

Its Stiflers Time, Baby!

Mesaj tarihi:
said:
Sabrina, 24 Kasım 2005 23:26 tarihinde demiş ki:
İlk çalışmam filan deme şimdi =] Bass olayını kavramışın bence.

yok yav ilk çalışmam değil tabi,v3 ten beri fl ile uğraşıyorum eeele yani.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
said:
Stifler, 24 Kasım 2005 23:33 tarihinde demiş ki:
ohhh..
elinin altındada mis gibi bassın var tabi
en kalitesinden .
bnm hayalimden hani
=)

eheueh =) buarada davul girdiğinde bass'ın tonunu değiştirdim.davul girmeden önce kullandığım ton daha bi homojen ve yumuşaktı,sora pişman oldum ama pek uğraşmadım işte neyse.Buarada kayıdı ve miksajı acid 5 ile yaptım.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
takas edelim
bnm washburnxb120 fasonunu
veriyim sana =)[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:
rolling on the floor laughing my ass off with jenna jameson's tits up my ass and screaming in pain because tits don't belong up my ass

Its Stiflers Time, Baby!

Mesaj tarihi:
takas edersek üzerine bi 2200 euro kadar vermen gerek ama :D buarada bende bitane xb 120 bantam series var zaten :D onu perdesiz yapıcam ama biara çok üşeniyorum :-)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
ben aslında elektro calıyorum zaten
bas olayıda meraktan
calıorm sıkılınca
bam bam
sesi sürüklüyo biyerlere =)
bende benimkini perdesiz dusundum baştada..
vazgeçtm once bi normal bass cal sen dedm[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:

Its Stiflers Time, Baby!

Mesaj tarihi:
elektroda iyidir ya,hep wah wah olayını çok sevmişimdir :) bizim gitarcının elektroyu alıp takılıyorum bazen böyle ilginç effectler falan var pedalında çok keyifli oluyo :) bencede perdesizden önce normal bass çalman mantıklı olmuş çünkü perdelere alışmazsan sonrada perdesizi çok sağlıklı çalabileceğini sanmıyorum.Konuyu baya bi dağıttık buarada neyse dönüş yapalım,FL güzeldir güzel :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
hep fl tam fl[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:

Its Stiflers Time, Baby!

Mesaj tarihi:
Ben o davulları piano roll'da yazarken o "pan" olayına hiç bakmam.Düğmeyi biraz çeviririm sadece "tık" diye ses çıkar davuldan =] Gitarda iiyimdir işte, her tür numarasını kullanırım FL nin o konuda.

Msn den konuşalım senle, hatta bana o ayarlanmış davul dosyasısı (.flp) at sen.Ayarlarını kontrol edim ona göre yapim ben de.[signature][hline]İnternete resim yüklemek
Why can't you see that I try;
When every tear I shed, is for you?
Mesaj tarihi:
bende pearl davul sesleri var yalnız.toplam 4 cd :D sana veririm ismini indirirsin sende.dur hatta buraya yaziim.

Drums Battery Kits Wav Samples (Ludwig Pearl Rogers Sonor Tama Yamaha Paiste Zildjian).rar

Unutmadan bunlar hazır sample'lar değil,yani loop değiller.
Davulda pan neden önemlidir,buna gelince,albümlerde dikkatli dinlerseniz bi atak yaptığında davul,trampet hemen hemen ortadan tom 1 soldan biraz daha güçlü tom 2 sağdan biraz daha güçlü flor tom sağdan dahada güçlü gelir bunun sebebi normaldeki dizilime göre orjinal bi hava vermektir.Doğrusuda budur.Tabi isteğe göre bi olay,kimisi yapar kimisi yapmaz bunu.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax

[Bu mesaj Korax tarafından 25 Kasım 2005 00:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Unutmadan,Genelde canlı performanstada davul mikrofonları bu şekilde tonlanır,ayarlanır ama tonmaister'ın bilgisinin yettiği yere kadar tabi bu olay :) yollayım sana flp'sini.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
Fl bilen biri olarak yorumumu yapiim öhömm...
Fena olmamış ama insan daha güzel bi sample koyar.[signature][hline]

Edit : Can sıkıntısından yapıldığı belli oluyo yani :-)

[Bu mesaj Thealon tarafından 25 Kasım 2005 12:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o sample değil kendim yazdım diyorum :D
bilmiyorum acaba böyle bi melodinin altına nasıl bi davul yazardın :D funky olmasını özellikle istedim.pek uğraşmadım zate ama nebilem hani maksat öyle eleştiri olsun diye eleştiri yapmışsın oyüzden biraz gözüme battı :)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
Mesaj tarihi:
İyi de sample hazır birşey değildirki.Sample yazmazsan sample diye birşey olmaz zaten :D

He hazır samplelarda kullanabilirsin ama orjinal birşey istiyosan kendin yazıcaksın zaten...Sabahlara kadar aptal aptal bunlarla uğraştığımı hatırlıyorumda,devamını getirmedikçe boşa harcanan vakit sadece :hmm:[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Hazır bişey olmadığını zaten biliyorum ama "insan daha güzel bi sample koyar" şeklinde söylersen hazır koymuşum gibi düşündüğünü varsayabilirim.Normalde davulları zaten kendim tonlar,kendim yazarım hiçbizaman sample,loop kullanmadım.Kullandığım sesler,pearl'ün kabaca davul sesleri zaten,daha iyisi/kötüsü tonlamaya,volume,balans ayarlarına genel miksaja bakar.Tabi herkesin sevdiği davul tonu kendine :) Normalde pek FL ile uğraşmıyorum zaten,artık işim cubase ile :)

unutmadan "Sabahlara kadar aptal aptal bunlarla uğraştığımı hatırlıyorumda,devamını getirmedikçe boşa harcanan vakit sadece" demişsin,amatör ruhu kaybetmemek lazım,bende 10 senedir bazı şeylerin eğitimini profosyonelce almama rağmen hiçbizaman amatör ruhumu kaybetmedim.Sabahlara kadar bunlarla uğraşmak sana çok aptalca gelebilir,ama insan kendini başka türlü geliştiremez.Bişeyler üretmek,üretebilmek güzeldir,bu ürettiklerinin sana ilerde büyük faydası olur eğer ileriye dönük bi müzik geleceğin olmasını düşünüyosan.Şimdi bile,seneler önce FL ile yaptıklarımın cubase'de olsun başka programlarda olsun büyük faydalarını görüyorum ve diyorumki gecelerim boşa gitmemiş.Bu kafayla devam etmemen dileğiyle..[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax

[Bu mesaj Korax tarafından 25 Kasım 2005 12:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
''Daha güzel bir sample koyabilirsin'' derken başka bir yerden aldığını kastetmemiştim.Tabiki kendin yapıcaksın sample'ı.Aman neysee.

Anlatmak istediğim olay eğer müziği bir meslek olarak algılıyorsan ileride ben sanatçı olmak istiyorum bu işten para kazanmak istiyorum diyorsan,ne ala...Ama sadece hede hödö için yapıp vakit geçireyim diyorsan boşa harcanmış vakittir.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
Sabrinaaaaaa :hrr:

Tmm işte eğlenmek için yapıyorsun.Bu işi profesyonelce yapmak istiyormusun veya yapmak istediğin halde çaba harcamıyorsanda yine hiç birşeyi ifade etmez.Geçici anlık can sıkıntısını geçirmek eğlenmek için yapıyorsun bende öyle yapıyordum...Yaniii boşa harcanan vakit.[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Thealon, 25 Kasım 2005 14:11 tarihinde demiş ki:
Anlatmak istediğim olay eğer müziği bir meslek olarak algılıyorsan ileride ben sanatçı olmak istiyorum bu işten para kazanmak istiyorum diyorsan,ne ala..

Eh elbette meslek olarak algılıyorum,yapıyorum,para kazanıyorum,eğitimini hala görüyorum(konservatuvardayım).Oyüzden boşa harcanan vakit olarak görmüyorum asla :-)[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
  • Yeni Oluştur...