hayır çünkü çözünürlük farkı var. hdtvler 1920x1080 mi 1920x1440 mı öyle bi çözünürlükte çalışıyorlar.. sadece 100hz olayi degil yani..
hmm dux,
türkiyede sony nin samsungun philipsin hd-tv ready tvleri var.. bazilari yalan direk cok soruşturmak lazım ama bir sürüde gördüm.. bulmak zor diye bişeyde yok aman naaptınız ya.. hd-tv cikali uzun süre oluyor..[signature][hline]Sex Machine
[/b]edit:[/b]
Blu-Ray Diski ve HDV
Bir sonraki kuşak DVD'lerde, geleneksel DVD'lerden çok daha fazla bilgi saklanmasına olanak sağlayan mavi bir lazer (çok daha ince bir noktaya odaklanabilen) kullanılacak. HD-DVD ya da Blu-ray Diski olarak da bilinen bu DVD'ler kaynağının kalitesi yeterli olması koşuluyla, HDTV kalitesinde görüntülerin kaydedilmesini ve oynatılmasına olanak sağlayacak. Ancak bu DVD'ler yalnızca yeni Blue Laser oynatıcılarda oynatılabilecek. HDTV yayınları ve içeriği şu anda yalnızca Japonya'da mevcut. Blu-ray Diskin Avrupa'da çıkması, Avrupa'daki yayıncılara ve HDTV'nin Avrupa'ya girmesine bağlı. Sony, yeni HDV biçimini temel alan yeni bir video kamera çıkartmayı planlıyor. Teknoloji piyasada daha geniş çaplı mevcut olduğunda, yüksek tanımlamalı sistemiyle çekim yapmak ve düzenlemek mümkün olacak ve çok yüksek resim kalitesi sunacak
kaynak:http://www.sony.com.tr
dux kel alaka bi açıklama. ben Türkiye'de hd-tv destekli yayin yapiliyor dedim mi? televizyonlar piyasada ve sony den tutunca samsunga philipse kadar neredeyse tüm markalarin hd-tvlerini bulabilirsiniz.. verdiğin bilgi cok hoş gerçektende konuyla hiç alakası yok. hd-tv Türkiye'de kullanılıyor cok yaygın olmamasının bir sebebi televizyonun insanlar tarafindan don değiştirilir gibi degistirilmemesi mesela.. ama yeni tv alacak insanlarin cogu farkinda bile olmadan hd-tv alacak..
Öne çıkan mesajlar
BlacKDagger
Mumu
hmm dux,
türkiyede sony nin samsungun philipsin hd-tv ready tvleri var.. bazilari yalan direk cok soruşturmak lazım ama bir sürüde gördüm.. bulmak zor diye bişeyde yok aman naaptınız ya.. hd-tv cikali uzun süre oluyor..[signature][hline] Sex Machine
Mumu
dux kel alaka bi açıklama. ben Türkiye'de hd-tv destekli yayin yapiliyor dedim mi? televizyonlar piyasada ve sony den tutunca samsunga philipse kadar neredeyse tüm markalarin hd-tvlerini bulabilirsiniz.. verdiğin bilgi cok hoş gerçektende konuyla hiç alakası yok. hd-tv Türkiye'de kullanılıyor cok yaygın olmamasının bir sebebi televizyonun insanlar tarafindan don değiştirilir gibi degistirilmemesi mesela.. ama yeni tv alacak insanlarin cogu farkinda bile olmadan hd-tv alacak..
böyle yani..[signature][hline] Sex Machine