Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Proxy Nedir


No_FeaR

Öne çıkan mesajlar

şimcik cok kabacana proxy internetle senin aranda olan bişedir. bu proxyler sayesinde filtre uygulanabilir.. gelişmiş cache yönetii vardır .. daha önce bir sayfa başka biri tarafından o proxy kullanılarak gezilmişse proxy bunu cacheler ve içerik değişmemişse başka biri istediğinde direk cachesindekileri gönderir.

proxynin cinsine göre karşı taraf senin ip ni görebilir veya göremeyebilir .. göremezse güvenlik açısından iyi olur. (transparent proxy, anonymous proxy)

proxyler karşı sunucular için iyi bişeydir çünkü üstlerindeki yük azalır. Senin için şöyle iyi olabilir mesela amerikadaki pingi yüksek bir serverdan sayfayı çağırcana ping i düşük bir proxyden çağırırsan kısmen daha hızlı gelir. (çok farkedilir bişe olmaz.) Zaten galiba telekom tüm yurtçıkısının önüne bitane transparent proxy koydu yakın bi zamanda.

bi diğer avantajı mesela 20 tane bilg var ağda .. hepsinde xp kurulu bu amcalar teker teker update yapsa 70*20 mega update i var service pack haric.. onun yerine gerekli ayar yapılmıs bir proxy serverleri olsa sadece bir kere indirirler ..

falan filan..[hline]:hrr: GoDFather Of SpeeD :hrr:

Icq=101549659
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anonymous Proxy : Public olarak herkesin kullanabildiği proxy.

Transparent Proxy : Belirli bir networkün çıkışına kurulan ve minik bir firewall rule 'u ile 80. porta gelen isteklerin bu proxy 'e yönlendirdikleri proxy.

Farkı : Anonymous'u browserınızdan ayar yaparak kullanabilirsiniz, transparent'i ise ayar yapmadan.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben şöle bişi istiorum
nette gezinirken ip mi falan bulmasınlar die proxy ile gezmek istiyorum hep böle bşi var mı. proxy fln kuruosun dedi biri makinana bilmiorum ben bu konuda bişi biri aydınlatsın. bi yere ulasırken aramda bi makine daha olsun istiyom yani proxy :D sadece icq da değil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O zaman hack ile ilgili sitelere bir bak ip spoofing için kullanabileceğin proxy'ler bu sitelerde bulunabilir.. Ama sonuçta dikkat etmen gereken nokta bir proxy kullanarak internet ortamında ters birşeyler yapacaksan bunun her zaman back trace ile sana geri dönebileceğini unutma.. Sonuçta proxy'ler üzerinde yaptığın tüm geçişlerin loglanması gibi şeyler vardır.. Karşı tarafa saldıranın ip adresi olarak proxy'nin ip adresi gider fakat bir mail yardımı ile proxy'nin bağlı olduğu şirketten o saat o dakikada işlemi yapanın gerçek ip'si rahatlıkla alınabilir bu da doğal olarak sana döner.. Yani pis işler için kullanacaksan önce biraz araştırma yapmanı öneririm..
Hatta pis işler yapacaksan yapmamanı öneririm ki eksik bilgi ile yapacağın her şeyde eline gözüne bulaştırman söz konusu ;) akşam kapında polisleri görmek istemiyorsan tabii[hline]
IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...