Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[yazilim] C++ ile ilgili sorular

Befounder

Öne çıkan mesajlar

1) programa nasil bir ad verebiliriz? Soyle ki normalde calistirdigimizda isim olarak *****.exe diyor bunu nasil "Benim Cici Programim" yapariz?

2)
said:
ofstream fout;
fout.open("dosya.txt")

Bunu yaptigimizda icine yazmak uzere dosya.txt yaratiliyor ama programi bir daha calistirdigimizda dosya.txt'in icindeki tum bilgiler siliniyor. Kaldigimiz yerden veri nasil gireriz?

3) Diyelim ki bu dosya.txt'nin icinde kocaman bir yazi var. Bizde "ID: 90000" yazan yere gidip ordan sonra yazmak istiyoruz. Belirli bir noktadan baslayip nasil okur veya yazariz?

4) Bu "library"ler (.h dosyalari) muhtemelen nerdedir?

Tesekkurler,
Chosen a.k.a "bebek programci"

[Bu mesaj Befounder tarafından 07 August 2003 22:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1)programın en üst satırına
program hede
yazıyosun sadece

2) ya komut nedir tam bilmiyorum war olan dosyayı okuma komudu ,oku diosun bi deişken aticaksın o deişkene ioresult u attırıcaksın yani dosya açılabildimi açılamadımı (fout.read hede hata=ioresult ; if ioresult<>0 { fout.open hede } gibi ) c++ da ioresult mu acep komut) açıldıysa devam et o dosyaya ekle açılamadıysa yeni dosya yarat gibi
bilmem anlatabildimmi ?

3) bununda komutunu tam bilemiyorum c++ için :)
ama
seek(dosyaadı,label) gibi bişeyler olması lazımdı

4) F3 e basıp aratsaydın
*.h die :)[hline]Emaleth, 23 July 2003 10:09 tarihinde demiş ki:
ben manyak mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

ios::app Write all output to the end of the file (append).
ios::ate Seeks to the end of the original file when file is opened. Enables data to be written anywhere in the file.
ios::trunc Discard the file's contents if it exists (default action for ios::out).

ofstream out;
out.open("hede.txt",ios:app) veya
out.open("hede.txt",ios:ate) kullanabilirsin..

ikinci variable dosyanın acılırkenki flagı.
birden fazla da kullanabilirsin.. flag1|flag2 seklinde..

sen hiçbişi yazmadıgın zaman truncate yapıyor, yukarda yazdıgı gibi..

bunların dısında 3-5 flag daha var.

ios::in Open a file for input only (default for object of class ifstream).
ios::out Open a file for output only (default for object of class ofstream).
ios::nocreate If file does not exist, the open operation fails (default action for ios::in).
ios::noreplace If the file exists, the open operation fails.
ios::binary Opens the file as a binary file (versus the default text mode).

kolay gelsin :)

acıklamalr self-explanatory oldugu için fazla bişi yazmama gerek yok sanırım:)

[Bu mesaj CEDAY tarafından 08 August 2003 02:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@Azmo Dayi:

Microsoft Visual Studio .NET Academic Edition

Tesekkurler beyler (bu arada baaluo hangi compiler abi o?)!
Biliyosunuz 1-2 ay once basladim bu ise, dedim bare babam o kadar para harcadi ustume, ona bi program yaziim :)

Bu arada 1 ve 3. sorularima tam bi cevap alamadim ?)

[Bu mesaj Befounder tarafından 08 August 2003 09:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1-walla console applicationlarda program ismini hiç codedan deiştirmedim şimdiye kadar. proje isminden istedigin gibi yapabilirsin ama :) gerek duymadıgımdan da arastırmadım :)
ama windows applicationlarda properties kısmından değiştirilmesi lazım. ya da pencereyi yaratırken koyuyosun falan.

3-direk olarak surdan basla diyemezsin. illa belirli bir yerden baslamak istiosan ilk önce orayı arayıp bulmalısın..

4-.h fileları da directory kısmında bulunur. eger bi .h fileını kullanmak istiosan ya o header file'ını o folderlardan birine atcaksın. ya da yeni bi directory ekliceksin..tools un altında bi yerde olcaktı. bakarsan bulursun kesin..
Sosyal ağlarda paylaş

c# c++'i yer, c++'da c'i yer. Boylece sen mideme oturmus oluyorsun :)

@CEDAY:
3-direk olarak surdan basla diyemezsin. illa belirli bir yerden baslamak istiosan ilk önce orayı arayıp bulmalısın..

Iste bu arama bulma, ondan sonra baslayip utanmadan yazma eylemi nasil yapilir?

[Bu mesaj Befounder tarafından 08 August 2003 11:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

yok olm C++ en saglamıdır her zaman :)
C# ın .NET ile gelen birtakım kolaylıkları var ama.
Windows application yazarken hiç zorlanmıosun.
Ancak C# ta pointer denen olayı yok etmişler ki, bu dilin en zayıf noktası. Senin elinden birçok esnekligi aldıgı gibi, yazdıgın programların büyük ölçüde performansını da düşürebiliyor.
Bir de memory allocation/deallocationları C# otomatik yapıyor. Garbage collector denen bi olay var. Aslen bu da programın cogu zaman gereginden fazla memory işgal etmesine neden oluyor. Memoryi kendin free hale getiremiosun. Bunları bi şekilde düzeltirlerse hakikaten cok güçlü bir dil olaiblir ama..

Gerçi suan unsafe modeda her ne kadar pointer kullanılabilse de, cok basit anlamda pointerlara izin veriyor. Ben suan MS Visual Studio 7.0 kullanıyorum. NET 2003te tamamen unsafe code serbest bırakılmıs diolar da bilmiyorum. Eger öle bişi varsa, direk bulmak lazım onu :)
Sosyal ağlarda paylaş

C++ daha basit gelse onu kullanırım ama kullanmak için yanımda bir dolu help dosyası saklamak koyuyor bana o fonksiyonunu bil şunu bil bunu bil C öle diil biliyosun abi bişi lazım olursa kendin yazıyosun genelkde az bilgi çok iş gibi bişi. MFC de öle mesela dolu şey bilmen gerekiyor kullanmak için bilirsen ne ala güzel ama bilmessen kıvran dur.[hline]Alma?
Mater?
Sosyal ağlarda paylaş

Ha birde evet bence C++ daha kolay abi ama bilgin olması lazım fonksiyonlarını bilcen.

Mesela daha öcne söyledim sana ahmet:mehmet siz bunu ayrımak için substr() dir ot tur mottur kullanıyonuz ben bunu ayırmak için 8 satırlık sadece bu işi yapan fonksiyon yazdım misal. ismide parcala(...); :)).[hline]Alma?
Mater?
Sosyal ağlarda paylaş

Muhabbetimizi balla kesiyorum ama bu MFC nedir nasil birseydir onu da birisi anlativerse?

Bu arada yuzsuzlugumu bir adim ileri atarak, bildiginiz turkce yazilim/programlama kaynaklarini rica edebilir miyim? Mesela ilki benden:
Programlama

[Bu mesaj Befounder tarafından 08 August 2003 12:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Befounder, 08 August 2003 12:03 tarihinde demiş ki:
diyosun bi while loop'u icinde bir tane string aratsam dosyayi actiktan sonra, buldugum noktadan "out << " diyerek giresebilir miyim?

(feci teknik konusurum :P )

tamada bulduğun yere yazcanı ne biliyorsun :)
bak teknoloji ilerledi artık hayvan gibi memory ler işlemciler var eğer dosya küçükse yane okuyacağın dosya onu ya memory e al yada tmp bir dosyaya yaz sonra ordan okuyp tekrar diğerine yazarken aradığın satıra geldiğinde yazmadan değiştir o satırı sonra yaz.
[hline]Alma?
Mater?

[Bu mesaj Lixad tarafından 08 August 2003 12:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada sana analtcam şeyde C++ olcakki :):

ama biraz kafamı kullanıp az bilineni değerlendircem :)

string allfile,s;

bla bla. okumak için aç dosyayı;
while(getline(out,s))
allfile = allfile + s + 'n';

allfile.find(blabla )
allfile.replace(...)

burdan bulcak sitediğin yeri orayı dğeiştircen sonra

blabla burdada yazmak için
out << allfile;

olduda bitit işte abi kasmnın alemi yok :).[hline]Alma?
Mater?

[Bu mesaj Lixad tarafından 08 August 2003 12:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...