wanderer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 ustteki posta ek: can egrisi hocalarin hatali sinav yapmalarindan kaynaklanir, ogrencilerden degil. zaten ortalamasi 70 cikan sinavda curve uygulanmaz. bazi seyleri ogrenip de gelin.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 valla şimdiye kadar çan eğrisi uygulayan tek bi hocaya denk geldim ondan da 55 ile a alarak mutlu mesud ayrıldım. bu arada çan eğrisi, herşeyin mükemmel bir şekilde ayarlandığı ve eğitimin mükemmel verildiği düşüncesine göre hesaplanmış birşey. yani örneğin derslere sınıfın yarısı gelmiyorsa çan eğrisi sistemi sapıtır. ya da sınava giren öğrenci sayısı düşük olursa yine sapıtır.(aslında minimum 100 kişidir çan eğrisinin uygunlanması gereken öğrenci sayısı)[signature][hline] Tekel rakısı bu be! Tam kırkbeş derece. İki tek attın mı Doksan oldun demektir, Yani dik açı, Biz akşamları dostlarım Böyle dönüyoruz işte köşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Keyzar Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 wanderer Memleketin başbakanı, yada herhangi başka bir büyüğüne hitaben söylenen sözler, senin de karşındakilere karşı böyle bir üslup kullanma hakkını sana doğruyorsa, aynen devam et hiç bozma!!![signature][hline]Hatalıysam 155 [Bu mesaj Keyzar tarafından 22 Kasım 2005 07:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 gereksiz bi uslup tartismasi icine girmeyelim simdi, konu da sapmasin. sen bildigin uslupla tartis ben kendiminkiyle tartisayim. rahatsiz isen sikayet edersin.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 (konu dışı ikili tartışmayı özelden sürdürün.) çan eğrisi sistemi aslında sostizm in dediği gibi yanlış. bizim unide düzelttiler ama sakarya universitesinde finalden 40 ın altında alırsanız direk kalıyorsunuz. 40 ortalama üstünede çan eğrisi uygulanıyor. kimi hoca sorunun en sonunda ufak bir hata yapınca tüm soruyu çiziyor kimisi soruyu 2 şer puanlık bölümlere ayırıp öyle puanlandırıyor. soruyu komple silen hocanın sınavından geçmek için çan eğrisi olmazsa olmaz. 2 puan vererek okuyanın sınavında ise biraz öğrenen birşeyler yapabilen le bilmeyeni ayırmak ve aynı zamanda herşeyi bileninde hakkını yememek için çan eğrisi de gayet işe yarar. yani aslında tr de çan eğrisi olmadan pekde işler yürümez.[signature][hline]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 neyse soyleyecegimi soyleyeyim bari, bir kere girdik tartismaya :) 100 uzerinden degerlendirilen bir sinavda, beklenen ortalama 70 dir. 50 nin altinda alan da kalir. ama sinavlar cogu zaman ayarsiz yapildigindan, bu olay gerceklesmez. bu sadece TR de universitelerde olan bir olay degil, benim bildigim her universitede oluyor. cok kuvvetle muhtemeldir ki MIT de bile oluyordur. oldugunu bizzat bildigim baska amerikan universiteleri (elektronikte ilk 10 da olan iki okul) de var. kacinilmaz bir sey yani. hocalar da insan, asiriya kacabiliyorlar cogu zaman. ortalama 50 alti cikabiliyor cok rahat bir sekilde, cunku hakikaten ya sure yeterli olmuyor, ya da sorular cok zor oluyor vs vs. ilginctir burda analog sinavinda ortalama 48 cikinca hoca siniftan ozur diledi :) yani bunlar anormal seyler degil. cikip da "bu komplo"ya getirmek anlamsiz diye dusunuyorum.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Kimse ortalama 70 olmalı diye destan yazmasın. Ben mühendislikte okuyorum ve 70in bir mühendislik öğrencisi için ne kadar zor bir not olduğunu biliyorum. Zaten sınav stresi denen şey insana bildiğini de unutturuyor. Size şunu sorayım siz hiç sınavda "düşünce hatası" diye bir terim duydunuz mu? İşte bizdeki bir hocada böyler bir tabir var. Şöyle gerçekleşiyor, eğer sorunun herhangi bir yerinde şaşkınlık-dalgınlık-bilmemek önemli değil, sorunun gidişatına ters birşey yaparsanız, önceki yaptığınız doğru kısımlarda yok sayııyor ve SIFIR alıyorsunuz. Herkese başarılar.[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu Her Zaman Arkanda... ---ASSASSIN--- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ancalagan Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 dövün! O_o[signature][hline]Davut Vedaoglu says in episode 3: Fezagezer join me beKaos Ay em yor fathır ... FEzAGezer:noooooo Tam bu sıralarda bi ses O Bİ Vanlİ: Yuguz Dı Fors look Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Ben 40-50 alsam göbek atıyom ne 70 allasen :D[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 said: sostizm, 21 Kasım 2005 19:13 tarihinde demiş ki: Ben de bir öğretim görevlisiyim ve ÇAN EĞRİSİNE İNANMIYORUM. Ortalamanın üstünde öğrenen kişi yeterince öğrenmiş SAYILAMAZ!. Bir mühendis, bir doktor bilmesi gerekenin %40'ını biliyorsa ve başarı kriteri diğerlerinden fazla biliyor olmasıysa O DERSİ GEÇEMEZ! GEÇMEMELİ! Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR. tıpta var mı öyle bişi sanmıyorum =) bizde 70i geçicen paşa paşa sınıf atlamak için (9eylul tıp) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eamer Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 cerrahpaşda 50 barajı ve çan eğrisi var:)Çan eğrisinden kalan pek olmuyor.Sözlüler bazen çok kolay yada çok zor olabiliyor ama kalan çoğunlukla sözlüden kalıyor.O yüzden merak etmeyin hiç bişey bilmeyen ya da kopya çekeni sözlüde indiriyorlar.[signature][hline]The Dark Side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hyde Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 can egrısı bos ıs bencede misal deveye sormuslar boynun neden egrı nerem dogrukı demıs[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları msn:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tamirci Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 biraz daha eğrilse...[signature][hline]Bundan böyle herşey daha güzel olacak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 unıde kalma olmasa =))[signature][hline]no signature... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 siz gelin bi compiler sınavına girin sonra ben çan egrisini sacma buluyorum diyin..hadi ordan :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: sostizm, 21 Kasım 2005 19:13 tarihinde demiş ki: Ben de bir öğretim görevlisiyim ve ÇAN EĞRİSİNE İNANMIYORUM. Ortalamanın üstünde öğrenen kişi yeterince öğrenmiş SAYILAMAZ!. Bir mühendis, bir doktor bilmesi gerekenin %40'ını biliyorsa ve başarı kriteri diğerlerinden fazla biliyor olmasıysa O DERSİ GEÇEMEZ! GEÇMEMELİ! Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR. İyi de neden böyle horozlandın.. Hayırdır.. Bende karşıyım okuldaki tüm inekler bizim sınıfa düşmüş sen düşün 60-70 alıyosun kalıyosun.. Bir otarafı var ama birde diğer tarafı var işin.. İşinize gelen taraftan bakmayın..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 ortalama gayet de 70 olmali. ben de muhendislik ogrencisiyim bu arada. ortalamanin 70 ciktigi sinav da gordum, 82 ciktigi da, 38 ciktigi da. universiteden mezun olana kadar suruyle ders alinir, gayet normaldir ki ortalama spektrumu da gayet genistir. pratikte ortalama 70 cikmiyor ise bu hocanin hatasidir, bu hata da curve ile telafi edilir. edit: uslubu yumusattim [signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? [Bu mesaj wanderer tarafından 23 Kasım 2005 03:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wanderer Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 bu arada JSH temelde ayni seyi soyluyoruz farkinda misin? :) yazimda olmasi gerekeni belirttim once, sonra pratikte olani yazdim. gerisini okumadin sanirim.[signature][hline]hold the line does anybody want to take it anymore? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: sostizm, 21 Kasım 2005 19:13 tarihinde demiş ki: Ben de bir öğretim görevlisiyim ve ÇAN EĞRİSİNE İNANMIYORUM. Ortalamanın üstünde öğrenen kişi yeterince öğrenmiş SAYILAMAZ!. Bir mühendis, bir doktor bilmesi gerekenin %40'ını biliyorsa ve başarı kriteri diğerlerinden fazla biliyor olmasıysa O DERSİ GEÇEMEZ! GEÇMEMELİ! Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR. bu sorulan sorulara gore degisir. can egrisi yapacak hoca duzgun sekilde dagilimini yapmissa sorularin gayet de can egrisi yapilir ve onemli olan da sinifin ne kadarinin ogrendigini gormektir. sacma bi sekilde ogrencilerin notunu dusurmek degil...[signature][hline]Tulahr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Şu çan sistemini hala kafam almıyo ya bi dersten 78 ile FD aldım seçmeli ders herkes 90 100 patlatmış Başka bi dersten 56 ile AA aldım ne melen pis bişiydir...[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 başarınızın etrafınızdakilere bağlı olması gibi bir şey niye kimseye ters gelmiyor? ben oraya bir X (artık burası bölüme göre ünvan) olabilmek için gerek ve yeter şeyleri öğrenmeye gidiyorum, sınıfımdaki birilerini geçmiş olmaya değil ki..[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: Rahan, 23 Kasım 2005 09:34 tarihinde demiş ki: başarınızın etrafınızdakilere bağlı olması gibi bir şey niye kimseye ters gelmiyor? ben oraya bir X (artık burası bölüme göre ünvan) olabilmek için gerek ve yeter şeyleri öğrenmeye gidiyorum, sınıfımdaki birilerini geçmiş olmaya değil ki.. Güzel yorum katılmamak mümkün değil[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 bence tartışmanız gereken sınavlardaki notlardan ziyade derslerin gereki verdiğini kanıtlama yolunun sınav olup olmadığı olması lazım düşük ortalama öğrencinin olduğu kadar öğretmenin de hatasıdır az verip çok istemek olmaz sanırım çan eğrisi bu konuda biraz mantıklı konuya yakın olarak bilmediğim için sadece tartışma yönünde eleştirdim hatam varsa affola[signature][hline]Günün geceye karıştığı noktadaki ışık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 çan eğrisi sadece notları yükselten bişey yani adam geçme notunun altında aldıysa kalır geçme notunu yükseltmek en etkilisi; ama bunu yükseltcek hocanında kalitesi önemli yani adam gibi die öğretim görevlisi lazım iyi anlatsın ki, öğrencilerden iyi not alabilsin. kitaptan, daha önce çıkardığı notlardan tahtaya c/p eden hocaların olması, en az tembel öğrenciler kadar eğitim sistemini etkiliyor[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 said: zydar, 23 Kasım 2005 03:41 tarihinde demiş ki: said: sostizm, 21 Kasım 2005 19:13 tarihinde demiş ki: Ben de bir öğretim görevlisiyim ve ÇAN EĞRİSİNE İNANMIYORUM. Ortalamanın üstünde öğrenen kişi yeterince öğrenmiş SAYILAMAZ!. Bir mühendis, bir doktor bilmesi gerekenin %40'ını biliyorsa ve başarı kriteri diğerlerinden fazla biliyor olmasıysa O DERSİ GEÇEMEZ! GEÇMEMELİ! Çan eğrisi YALANDIR, okulları başarılı göstermek için uydurulmuş bir KANDIRMACADIR. İyi de neden böyle horozlandın.. Hayırdır.. Bende karşıyım okuldaki tüm inekler bizim sınıfa düşmüş sen düşün 60-70 alıyosun kalıyosun.. Bir otarafı var ama birde diğer tarafı var işin.. İşinize gelen taraftan bakmayın.. Tarzın çok çirkin... Ben horozlanmıyorum. Bu benim MESLEĞİM. Ve doğaldır ki bu konuda profesyonel bir görüşüm vardır. Çan sistemini benimseyen okulların (yönetimlerinin) genelde tek bir gerekçeleri olur: Mezunlarımız yabancı üniversitelerde yüksek lisans yapmak isterlerse, ellerinde yüksek ortalama bulunsun. Bir de diğer (rakip) fakültelerden yüksek not ortalamaları bulunsun istenir. Dokuz Eylül Tıp yakın bir geçmişe kadar (7 veya 8 yıl) bağıl sistem uyguluyordu - düzeltip doğru sisteme geçtiler. Ben kendi verdiğim derslerden birinden örnek vereyim. Gemi dengesi ve stabilite dersini EN AZ %80 bilmeyen bir kaptan gemisini içindeki yük ve personelle kırabilir, devirebilir batırabilir. Sınıfın genel bilgisinden fazla bilmek ASLA bir kriter OLAMAZ. Sınıftaki HERKES ama HERKES bu dersi sonuna kadar öğrenene kadar bu dersten geçmemelidir. Riske atılan insan hayatı ve milyonlarca dolarlık gemi ve yüktür - buna benzer çok ders/konu/bölüm vardır. Bu konuda çok tartışma ve toplantıya katıldım. Üst düzey yönetim hariç genel kanı da böyledir. * * * * bağıl sistemin tek elle tutulur yanı, ayni dersi 1'den fazla sınıfa yapıyorsan ayni soruları soramazsın ve kantarın topuzunu kaçırmamak için bir düzenleme gerebilir - sınıflar arası dengeyi kurmak için.[signature][hline]Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary sayı sistemini bilenler ve bilmeyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar