Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evet, Atatürk Sucludur! - A. Taner Kislali

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

said:
pop-up, 20 Kasım 2005 19:08 tarihinde demiş ki:
ya cidden butun attıgımmesajları okudunmu sen?? okuduysaan da sadece zamana ayak uyduraramakla ilgili mi buldun ??
ben bütün yazılarını okudum çağa uymak var değerleri hiçe sayıp kimlik kaybetmek var Atatükün dediklerini tabii ki çağa uyarlarsın ama bunlar demode b@b şeklinde değil..Şapka olayını söylüyorum tekrar anlamadın sanırım şapka mı giycez şapka devrimi yapıldı diye? tabii ki hayır onun ana düşüncesi modern giyinmektir bu devrim demode mi sence? ya da laiklik devletçilik vs. bunlar coool gelmiyomu sana?[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you
Sosyal ağlarda paylaş

nie b@b the kenk oldugumu anlamadım ama neyse ...
nese hala sapka giymicez tabiki bnm bahsettigim seyler bunlar diil ilk sayfada biri kemalizm nedir die bi link atmıstı orda Ataturk culuk anti-emperyalizm dir Ataturk culuk onun fikir ve ideolijilerini yasatmaktır yazıo ... banada bunlar sacma gelio...
ote yandan laiklik cOOl gelse de bugunun sartlarında devletcilik sUcKs bence...
Sosyal ağlarda paylaş

fazlasına gerek yok yanlış mı bu;
Devletçilik, salt anamalcı ve salt Marksist model dışında bir ekonomik kalkınma yöntemi aramanın ve bunun gereğine inanmanın ürünüdür 1929 yılından başlayarak bir yandan anamalcı dünyanın en derin bunalımlarından birini yaşaması, öte yandan Sovyet modeli'nin ulusallığı yadsıması halkçılık ilkesine ters düşmesi, aşırı yeğinlik yöntemine başvurması Türkiye'yi, bu dönemde devletçilik, ilkesi yoluyla kendi ulusal ekonomik kalkınma modelini oluşturma çabasına itmiştir. Bu kalkınma modelinin oluşumuna Kadro dergisinin düşünürleri katkıda bulunmak, Atatürkçülük (Kemalizm) ideolojisini daha sistemleştirerek bir altyapı devrimini de bütün boyutlarıyla sağlayabilecek bir İçeriğe kavuşturmak için çalışmalar yapmış, yazılar yazmış, çaba göstermişlerdir. Kadrocular Türkiye'nin bağımsız toplum ekonomisini yaratarak sömürgecilikten kurtuluş savaşımı veren tüm uluslar için, Sovyet ve anamalcı modeller dışında, bir somut kalkınma örneği oluşturmasını amaçlamışlardır
(Suna Kili'nin Devrim Tarihi adlı kitabından alıntıdır.)[signature][hline]Ex Malruthion...
I know it's you

[Bu mesaj bizsiziarariz tarafından 20 Kasım 2005 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

emperyalizmle kapitalizm aynı şey değildir bu arada. ek bilgi geçeyim.

devletçilik politikasına karşı çıktığını baştan söyleseydin keşke de onu tartışsaydık hehe. özel sermaye tabi ki olucak ama bazı sektörlerin devlet kontrolünde devam etmesi şu an için iyi bence.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 20 Kasım 2005 18:44 tarihinde demiş ki:
paticik penthin propaganda alanı oldu
Ne propogandasi? Burada kime propoganda yapicam allaskina, forgiver gibi adamlar Atatürk'ü anlasa ne olur, anlamasa ne olur.
Vefat eden bir Cumhuriyet yazarinin cok güzel bir yazisidir bu, bu sebeple paylasmak istedim.Icinde gecen tek propoganda Atatürk karsitlarina karsi olandir ve 11 yil sonra güncel olmasi cok dikkatimi cektigi icin buraya da yazdim.
Ayrica, bu Atatürk karsiti hareketlere karsi propoganda yapmak da her Türk evladinin görevi olmalidir bence, ki bu eser benim degil A. Taner Kislali'nin.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

@metboy
capitalism le emperyalism i hic bi yerde aynı manada kullanmadım ki

@bizsiziararız
farkındaysan 1929 dio alıntı yaptığın o zmn satları altında kimsenin cebinde 5 kuruş super bi sistem ben bugun gecersiz diorum... zamanındada kotu fikirmis demedimki bugun sartları altında gecerliliğini yitiren bi fikir... ozellikle kayırmaçılığın hat safhada oldugu bir ulkede devlet kontrol u altında calısan bi yerden tam randıman almak imkansız...
Sosyal ağlarda paylaş

iki şey merak ediyorum.

emperyalist olmamak saçma demişsin, emperyalist olup ne yapmak istiyorsun? tam olarak hedefin ne, kültür emperyalizmi mi yoksa direk amerikanın uyguladığı model mi? bunun getirisi götürüsü nedir?

bir de emperyalism nedir? Türkçe de değil İngilizce de değil anlayamıyorum, Türkilizceyi icad ettin.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?

[Bu mesaj metboy tarafından 20 Kasım 2005 19:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın ben de özelleştirmeden yanayım mesela telekom..eminim çok daha randımanlı bi kurum olcaktır ama %51 satarak değil %49 satarak özelleştirmeden yanayım bütün güçler devletin elinden alınırsa devlet ne işe yarar?ne otoritesi kalır? yeri geldiğinde tabii ki yapılcak ama tam randımanla çalışan erdemiri bile satıyosa bu adamlar ben orda dur derim bunun amacı nedir elde avuçta ne varsa satarak süper güç mü olucaz?
Bide kemalizmi anlamayanlar üşenmesin şunu indirip okusun lütfen.
Kemalizm[signature][hline]Ex Malruthion...
I know it's you
Sosyal ağlarda paylaş

emperyalizm bir milleti baksa bir milleti ve ya milletleri siyasal ve ekonomik açıdan kendi himayesi altına almaktır. bu sekilde yayılmasıdır.

simdi ben demiorum ki america gibi saga sola saldıralım her yeri yakıp yıkalım america su an tıkandığı için boyle bir politika izliyor... ama baska devletleri bize bağlı sekle getirebiliriz buda bilgi ve tekneloji uretmekle olur ancak (para eden seyler uretmekle) haa sırf o zmn bunları uretip satalım Turkiye ye giren para artsın boyle mutlu olalım... olabilir fakat ve zengin bir durmda iken baskaları kontrol altına alarak konumunu saglamlastırmak ve daha zengin daha guclu daha soz sahibi olabilmek varken nie sadece bunla yetinelim... belki de Atatukculuk teki anti-emperyalist tavır Turkiye'nin baska ulkelerin esiri olmasına karsıdır (tabi iki boyle de) baska ulkelerin Turkiye'nin kopegi olmasına karsı diildir yani... getirileri sunlar herkesin cebine para giricek daha ii bir refah saevyyesine ulaslak... ote yandan daha yukarda america halkının salak olmasından bahsettik; evet salaklar adamlar sadece etrafındaki ve kendi eyaletlerinden haberdarlar bush'un naptıından haberi olmayanlar bile haberi olanlarında cogunun umrunda diil... adamlar okulda eyalet nası bizi emliyet kemeri takmaya mecbur eder bu bnm kendi secimim olmalı tipinde seyler tartısıolar hemde 1 sene boyunca bu kadar salaklar adam herbirinin cebine ayda en az 4000 dolar girio(istatisel bir bilgi diil sadece benim gordugum kesim) insanlar 2 yıllık uni. bitirio ve cıktıklarında 5000 dolar maaşlı işleri hazır oluyo... ve aptallar (kime gore neye gore) ama adamlar mutlular, sora oturup dusunmeye baslıosun acaba dogrusu bu mu die ....
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim anlamadığım olay , atatürkçülük ile müslümanlık kavramlarını neden iki farklı , birbiriyle bağlaşmaz , iki rakip görüş gibi düşünüp , insalnarıda bu şekilde yönlendirdiğimiz.. atatürkçü olunca ateist mi olmalı insan? islamın gereklerini yerine getirince atatürk karşıtı ve cumhuriyet düşmanı mı olunur?

atatürkçülüğü kendilerine siper ederek fikir beyanında bulunan çoğu kişi , atatürk bugünde hayatta olsa onunla aynı fikirlerimi paylaşır çok merak ediyorum...

ayrıca ... din kaka değildir ...[signature][hline]My Space
Sosyal ağlarda paylaş

dela , din karşıtlığı ilede şov ve siyset yapılıyor.. türban takmayı laikliğe karşı bir davranış olarak görmekte bence şov yapmak...

fransa işi çok güzel bir şekilde ayarladı.. dışardan bakıldığında tercih ettiği dini belli edicek "herhangi" şeyi üstünde barındırmak yasaklandı.. bugün ben okula takke ile gitsem olmaz , ama arkadaşım (ismini bilmiyorum) yahudilerin taktığı takke ile okula gelince herhangi bir yasak yok. veya hristiyan arkadaşlarım boyunlarına haç taktığı zaman herhangi bir yasakla karşılaşmıyorlar. halbuki laiklik "din" ve devlet işlerinin ayrılması. yani türban giyince devlet işlerine karışılıyorda , haç takınca karışılmıyor mu? (göndermeyi anlamışsınızdır umarım)[signature][hline]My Space
Sosyal ağlarda paylaş

onlar da ayni sekilde laiklige ters simgeler, tanri ile kul arasina herhangi bir isim veya amac icin girmeye hakki yok kimsenin. ayni sekilde insanlar arasi ayrim icin bu kriterin kullanilmasi da yanlis.

turban karsitligi din karsitligi degildir, cokca tartisildi bunlar. turban takmak, carsaf giymek ataturk'un kiyafet devrimine karsi baslatilmis gerici bir harekettir.

cogunluk musluman oldugu icin turban soz konusu oluyor, yoksa koca haclar da yahudilerin kahve filtresi seklindeki sapkalari da soz konusu olurdu.[signature][hline]agostos 2005

Hit Single'im
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dela, 20 Kasım 2005 20:52 tarihinde demiş ki:
onlar da ayni sekilde laiklige ters simgeler, tanri ile kul arasina herhangi bir isim veya amac icin girmeye hakki yok kimsenin. ayni sekilde insanlar arasi ayrim icin bu kriterin kullanilmasi da yanlis.

her dinine inanıp dininin simgesini taşıyan insanı laiklik karşıtı diye yorumluyorsun da yanlış birşey dela.

ayrıca üniversitelere giren öğrenciler devleti oluşturan organlardan sayılmadığı için türbanla veya başörtüsüyle girmesi laikliğe aykırı değildir bence.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/view.php?id=130744

burda acık ve net ataturk ve din konusunu yazdım vaktı zamanında asıl son paragrafı kopyalıycam buraya

"Temeli çok sağlam bir dinimiz var. Malzemesi iyi, fakat bina yüzyıllardır ihmal edilmiştir. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayı takviye lüzumu hissedilmemiştir. Aksine olarak birçok yabancı unsur ve yorumlar, boş inançlar binayı daha fazla hırpalamıştır."
demiş Ataturk

Ataturk varkende turban sorunu vardı o zaman eger turban dının geregıyse pekı Ataturk zamanında nıye hıc konu edılmedı turban?
Ataturk acık acık develtın ısı dın tartısmak degıldır derdı ve konuyu kapardı bır dahada acmaya kımse curet edemezdı

o zaman da okullara turbanlılar alınmıyordu ama pek cok kadın egıtım ve aydınlanma atesının askıyla turbanalrını cıkarıp pasa pasa okullara gıttıler ogrendıler cehaletle savastılar
kımse turbansız okula gırmem demedı cunkı onlar okula ogretım gormek ıcın hevesle gıdıyorlardı ve okul onlar ıcın bır nımettı kımse okula gıtmıs olmak ıcın okula gıtmıyordu o donem

o yuzden turbanda sorun olmuyordu onbınelrce kısı okul okumak ıcın kapıda beklerken kımse kaprıs yapamıyordu turbansız gırmem dıye[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca en guzelı ıse

Atatürk'ün din ile ilgili görüşleri açıktır: "Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır. Softa sınıfın din simsarlığına müsaade edimemelidir. Dinden maddi menfaat temin edenler iğrenç kimselerdir. İşte bu vaziyete karşıyız ve buna izin vermiyoruz. Bu gibi din ticareti yapan insanlar masum halkımızı aldatmışlardır. Bizim ve sizlerin asıl mücadele edeceğimiz ve ettiğimiz bu kimselerdir. Hangi şey ki, akla, mantığa, halkın menfaatine uygundur; biliniz ki, o bizim dinimize de uygundur. Eğer bizim dinimiz aklın, mantığın uyduğu bir din olmasaydı, mükemmel olmazdı, son din olmazdı."

budur noktayı burda koymustur ataturk[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 20 Kasım 2005 21:02 tarihinde demiş ki:
e ama atatürk o devrimi yaptığında türbanla üniversitelere sokmuyormuydu kızlarımızı? yoksa kızlar okula gitsin diye baskı mı yapıyordu anne-babalara?

o zaman türban diye bir olay olduğunu zannetmiyorum. üniversite olması problemi vardı zaten o zaman türbanmış bilmemneymiş üni. ye girmesi boş işler. atatürk zamanında başörtüsü vardı ve kıyafet devrimi vardı. başörtüsü o kadar da önemli birşey değil bence arapların zırvası. inanan kadın takacağı yerde taksın tamam, ama üni. ye öğretime gelirken ille de takması gerekmez, çalışarak yapsın ibadetini. çünkü bir simge haline gelebilecek dışarıdan görünen birşey o. ayrıca estetik değil. insanların kıl olmasının sebebi de genelde bu tip şeylerle uğraşanların gericiler olması.
metboy da savunuyor bence boun da serbest çünkü heh.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

@sly-one: evet boun da serbest ve türbanla ilgili olay boun'da hiç yaşanmıyor mesela, en az olay bounda çıkıyordur bunla ilgili heralde. bir de istanbul üni'ye falan bak.

başka yönlerden de bakmalıyız bence bu konuya.

ayrıca dediğim gibi başörtüsü takmak bana da saçma geliyor ama takan olduğu için saygı göstermek zorundayız.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

bana kalırsa da yasak olmamalı ama. azalır o zaman. ben şahsen başörtülü hiç bir yaşıtımla muhabbete dahi girmiyorum. dışlandıkları anda çıkarırlar. genç kızlarımızın güzel saçlarını görmek istiyorum ben.saç fetişistiyim.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...