Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evet, Atatürk Sucludur! - A. Taner Kislali

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
pop-up, 20 Kasım 2005 06:08 tarihinde demiş ki:
ote yandan so what demede laf etmissin ee yani yazcagıma so what yazmısım nedir burda genciligin icler acısı hali ingilizce bilmesi yoksa turkceyi cok kotu kullanması o an ole yazdım cok buyuk bi sorun diil bence ...

Türkçeyi senin kadar kötü kullanan birini daha görmemiştim, belirtmek istedim.

bir de capitalist değil kapitalist,
kominist değil komünist.

bir de kimse kimseye ingilizce bildiği için laf etmez Türkiye'de, Türkçeyi katlettiği için laf eder. laf edenin de TDK'da çalışmasına gerek yoktur.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?

[Bu mesaj metboy tarafından 20 Kasım 2005 11:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
aklıma takılan bir nokta var
ben Türk'üm diye bağırdığımız bir ortamda adamın ben de Kürt'üm diye ortaya çıkması sizce gerçekten garip mi ?

üniter yapıya inanamadım gitti birisi beni ikna etsin.
Mesaj tarihi:
said:
Giovanni, 20 Kasım 2005 13:08 tarihinde demiş ki:
ben Türk'üm diye bağırdığımız bir ortamda adamın ben de Kürt'üm diye ortaya çıkması sizce gerçekten garip mi ?

bana da garip gelirdi ama artık gelmiyo..sonuçta türk kürt ermeni rum alevi laz diye ayırmaya kalksak TÜRKİYE kalırmı sence ortada?Türkiye Türklerindir...Bu lafı hep duyuyoruz ama burda bahsedilen ''Türk'' etnik köken değil Türkiyelidirr...bugünkü olaylar ise etnik kökenn bazı kişiler tarafından ülkemizi bölmek için ortaya çıkarılmasından başka birşey değil...şimdi kürtler yakında da lazlar çıkarsa hiç şaşırmam açıkçası..Artık türk kavramı değil de Türkiyeli kavramınu öne çıkarmaya çalışmamız lazım ben türküm değil de Türkiyelim dememiz lazım aksi takdirde bu sorunlardan kurtulmamız imkansız..Bu oyuna gelen yanlızca kürtler değil biziz de çünkü onlar ben kürtüm lan diyince bizde ben de türküm kardeşim bu ülke benim git yaşama burda diyoruz onlar da dağa çıkıyo sonra kürtlerden nefret ediyoruz oluyo..Tek çözüm var o da herkesin ben Türkiyeliyim diyebilmesi..[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you
Mesaj tarihi:
said:
pop-up, 20 Kasım 2005 04:47 tarihinde demiş ki:
so what??-objectif diil ful kemalist -capitalistsen

bu nedir? allah aşkına biri söylesin, bu nedir? ne ingilizceyi düzgün kullanıyor ne türkçeyi. kendine, sadece kendi anlayacagı bir dil üretmiş resmen.

said:
pop-up, 20 Kasım 2005 05:15 tarihinde demiş ki:

dogru aslında ama ne biliim ben bole kemalistiz cok yasa Ataturk senin izinden gidicez triplerinden cok hoslanmıorum o yuzden oyle gelmiste olabilir,

ne tribi? Kemalizm ve Atatürkçülük ne zamandan beri metalcilikle aynı kefeye kondu ve uyuşturucu sonrası kullanılan argo terimlerle aynı cümle içerisinde kullanılmaya başlandı?[signature][hline]unholy ownz u
*dont throw rocks when u r living in a house of glass.
Mesaj tarihi:
Su anda ulkenın bulundugu ortamda basbakan bıle caktırmadan Atatürk'e hakarette bulunuyor.
Chpnın koku kısırdır...
Chp zıhnıyetının dıkılı bırtane agacı yoktur...
Boyle bır ortamda sen cıkar bozuk turkçenle Ataturk'ün fikirleri eskidi yenilerini bulalım dersen kimse seni iyi niyetli bulmaz.
Birde Atatürk'ün hangi ilkeleri/fikirleri eskidi buna bir açıklama getirmelisin.Anladığım kadarıyla emparysalistlerle savas yerine onların yanında saf tutmamızı onerıyorsunki bu en hafif tabiriyle etik deyil.Bunun dışında hangi ilke eskidi?Halkçılık mı?Devletçilik mi?[signature][hline]Nietsche is dead...
God!!!
Mesaj tarihi:
pop-up aslında kullandığın dile bakıp cevap yazmamaya karar vermiştim ama;

kemalizm içinde bulunduğu inkilapçılık ilkesiyle zaten kendi içinde de ve Türkiye'de de zamana ayak uydurmayı, yani yeniliği barındırır. o yüzden bıdı bıdı yapmaya gerek yok.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
said:
so what?? yani yazmıssında neyi tartıscaz burda bunların hepsi bilinen seyler ayrıca cok eski bi yazı. bilinen seyler olmasına ragmende bazı yerlerinin dogrulunun tartısılabilcegi yazı cok taraflı bence objectif diil ful kemalist bakıs acısıyla yazılmıs. demiorum ki adam haksız ama cok tek taraflı yazılmıs haklı oldugu cok yan ama abartmıs ...

zaten cok bilindigi biz gençler, bizim ana babalarımız bunları bildigi içinmi suan bu durumdayız... eger bunlar bilinene anan babalarımızı nbizim bildigiiz şeyler olsak suan bu durumda basımızda dinci bi başbakan bi kaç yüz milyar dolar ve eşek gibi bi cari açıkla oturmazdık.
Mesaj tarihi:
said:
Giovanni, 20 Kasım 2005 13:08 tarihinde demiş ki:

Türk milleti Türkleri, Kürtleri, Lazları, Çerkezleri... ve Türkiye'de yaşayan herkesi içine alan bir kavram. yani etnik kökenle, dinle binmemneyle ilgilenmiyor. biz Türküz dediğimiz gibi onlar da Kürtüz diyebilir bunda. ama üniter yapı olması için tek bir millet altında toplanmamız gerekir.

yoksa federasyon olur. federasyon mu mantıklı geliyor sana?[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
said:
Viktor, 20 Kasım 2005 05:39 tarihinde demiş ki:
said:
so what?? yani yazmıssında neyi tartıscaz burda bunların hepsi bilinen seyler ayrıca cok eski bi yazı. bilinen seyler olmasına ragmende bazı yerlerinin dogrulunun tartısılabilcegi yazı cok taraflı bence objectif diil ful kemalist bakıs acısıyla yazılmıs. demiorum ki adam haksız ama cok tek taraflı yazılmıs haklı oldugu cok yan ama abartmıs ...

burdan bıle bellı oluyor genclıgın ıcleracısı halı

so whatt ??

bız turk devrımını ve yenı turk dılını gunun bırınde kultur emperyalızmı tarafından boyle mahfetmek ıcın yapmısız ne yazıkkı

su ıkı kelıme bıle genclıgın halını ozetlıyor

so whatt??

Ahmet taner kışlalı da sayısız kemalıst gıbı kemalıst oldugu ıcın hunharca öldürüldü ve kemalistlere özel bir statu olan "faili mechul " unvanını aldı
bu ulkede sadece ataturkculerın faılı mechul kalıyor faili bal gıbı ortada faıller mınarelerı sungu camıelrı kısla kubbelerı mıghfer ve mumınelrı asker oalrak kullanıyor cok uzakta degıl o faıller hemen tepemızdeler

kafam gırsın hepsıne 5-10 yıl sonra kemalıst oldugum ıcın benıde temızler faılım mechul kalır bakar mazı yaparsınız kımınız ıse zıl takıp oynar

bunun üstüne so what demiş midir arkadaş acaba..[signature][hline]BoDrUmLu, 27 Ekim 2005 10:13 tarihinde demiş ki:
bu forum dahaa onceden cook acılmıstı.
Mesaj tarihi:
Hasmez e katiliyorum sacma sapan birsey yazmis arkadas kendinide hem turkicenin yaninda ingilizce biliyor olarak tanimlamis ikisindende haberi yok onu anladik..

ve Kemalist dusuncesine karsi gelemezsin ne yazikki. Eger Turkiyede yasiyorsun Deden Turkse Annen Baban Turkse Kemalist dusunce tarzini benimsiyor olmak zorundasin..

Haa milleti elestiriyorsan sen gereklerini ogrenirsin nasil kemalist olunur diye ona gore yasar ona gore ogretirsin millete en azindan bir faydan dokunur..

A. Taner Kislali da gercek vede tehlikeli bir kemalist oldugu icin olduruldu vede yine digerleri gibi faili-mechul kaldi..

Bunlarin sonu ne zaman gelicek cok yakinda gelicek ama boyle konusurken su 10 yil sonrayi hayal ediyorum boyle arkadaslar cikicak belki soz sahibi olucak belki otorite olucaklar korkutuyor bu beni..
Mesaj tarihi:
buldunuz bi samaroglani "vurun kahpeye" yapiyosunuz.

insanlara laf soylemeden once o asiri derecede bagli oldugunuz kemalizme ne kadar uyuyosunuz onu bi dusunun... sonra kaciniz gelisecez ayaklarina AB'ye girelim diyo bunlari dusunun.

adam cok dogru soylemis ki Ataturk bu donem yasasaydi ne yapacagini kimse bilemezdi. yani dusunce tarzi peki iyi guzel ama amac turk toplumunu ileriye goturmekse, bunu dogru bicimde (etik degerlere uyarak) yapmaksa, nerde sizin kemalizminiz? niye bu ulkede sadece McDonald's protesto ediliyoda sabanci, koc elestirilmiyo? o zaman sizin hicbi sey yiyip icmemeniz gerekiyo cunku buyuk sirketler gida sektorunu ellerine almis durumdalar.

adamin soyledigini tekrar tekrar okuyun; anlamiyosaniz yorum yapmayin, zira soyledikleri "sekilci olmaktansa ustume oyle tabela koymadan dogru bicimde yasamayi tercih ederim"e geliyo.

ayrica adam orda 3 paragraf yazmis, "so what"a takiyosaniz bence once bi aynaya bakin.[signature][hline]Tulahr
Mesaj tarihi:
@riglous sen nerden vardın böyle bi yargıya bizim nasıl yaşadığımızı kimi protesto edip etmediğimizi nerden biliyosun? saçma yorum yapcaksan hiç yapma olmayan bi düşmana saldırıyosun gbi geldi bana git iç hesaplaşmanı başka yerde yaşa.[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you
Mesaj tarihi:
said:
bizsiziarariz, 20 Kasım 2005 18:17 tarihinde demiş ki:
@riglous sen nerden vardın böyle bi yargıya bizim nasıl yaşadığımızı kimi protesto edip etmediğimizi nerden biliyosun? saçma yorum yapcaksan hiç yapma olmayan bi düşmana saldırıyosun gbi geldi bana git iç hesaplaşmanı başka yerde yaşa.
adamin soylediklerine bakmayip, igneyle benim ic catismami cikariyosan, helal olsun. harbi helal olsun ama yanlis bi tespit o da ayri konu. bi de nerde benim ic catismam? eger protesto vs. bolumunden bahsediyosan, o anti-emperyalist'lereydi.

Ataturkculuk anti-emperyalizm olamaz. Cunku bu noktada fabrikalasmanin sonunun boyle olacagi kesindir ki sanayilesmeyi bizzat desteklemistir. ancak o zamanda durum bu kadar ilerlememis oldugu icin, bu anki durumda ne yapacagini bilemeyiz. bu durumda kemalizm, anti emperyalizm olamaz.

demis ki koru korune inanmaktansa dusunerek yasamak lazim. diyosunuz ki kemalizme karsi olamazsin. sonra diyo ki mantik cercevesinde hareket ediyorum, sonra ortaya cikiyo ki cocuk zaten fikir yapisi olarak "kemalist" ve bunu zaten benliginde benimsemis. tam tartisma noktalanmisken, birisi cikip "so what"ini elestiriyo.
[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 20 Kasım 2005 18:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
mcdonalds ı eleştıren bır tane kemalıst goster bana durum ayran alıcam sana

urkıyede gercegının 10 katı fılan sahte kemalıst oldugu ıcın ınsanalkr artık karıstırıyorlar gercek kemalsıt kım dıye

su anda baraj dışı kalan partıelrın yuzde 90 ı kemalıstım dıyo zaten lol[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
anti-emperyalist/kemalistlerin hepsi McD.'yi elestirir. Taksimdeki komunistlerin cogu Ataturkcu'dur, Kemalistim der...

var mi baska durum ayran ismarlayacak..? :)[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 20 Kasım 2005 18:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ya bi butun mesajları okuyun ole cevap atın biri so what a takılmıs bi capitalist yazmama gecin bunları adam bana kendi capınca dil yaratmıs demiş ya bi kac imla hatası ve ingilizce kelime yuzunden yazdıklarımı anlamıosan sorunu kendi de ara bana bok atma... biride demişki zaten bilindigi icin bu yazılanlar bugun bu durumdayız dimi sanki bu yazıyı okuyunca yeni öğrendi bu olayları... biri kemalizmin acıklamasının yapıldığı bir link koymus ordaki çoğu fikir de bana saçma gelio nedeni sayfalarca yazı yazarak acıkladım... siz hala karizma peşinde bi msj gorup so what so what yazmıs die msk atıosunuz... okuyan kafası calısan adam benle aynı fikirde olmasa bile duzgun cvp atıo bkz: bizsiziararız, Asteroth
Mesaj tarihi:
sen kemalizmi saçma buluyorsan sorun sendedir demiş burdaki çoğu kişi de sana.

sen çağa ayak uydurmak vs. diye birşeyler söylemişsin, dilini çözemediğim için fazla anlayamadım. ben de yazdım ki; kemalizmdeki inkilapçılık (veya devrimcilik ne dersen) ilkesi zaten kendi içinde ve ülke içinde yeniliği gerektirir, bu yüzden kemalizm despot bir düşünce deyip geçemezsin.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
senin bahsettiğin gibi o şekilde sözde atatürkçü olmayan yüzlerce insanın da hakkını yemiş oluyorsun bu tripleri sevmiyorum vs. diyerek. zaten tayyipin başlattığı bi akım var 10 kasım öncesinden beri, törenler de yapılmasın akımı. işine gelen herkes sözde atatürkçülük bu yaptığınız bütün yıl savunmuosunuz halbuki vb. sözlerin arkasına saklanıyorlar. atatürkçü olduklarını sanan bazı dalkavuklar da bu dallamaların laflarına kanıp aa evet bu törenler bad? so what??? gibisinden cool ama kafasız tepkiler veriyorlar. adamımsın ayrıca yo.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
Oldukça hoş bir yazı tarihsel gerçekler hoş bi şekilde burnumuza sokulmuş.

Tavsiyem bari bu konuda tüm pati birlik olsun tartışılcak bi konu yok ortada boşu boşuna sızlatmayın Atanın kemiklerini.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
  • Yeni Oluştur...