Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evet, Atatürk Sucludur! - A. Taner Kislali

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
/* Aramizdan serefsizce bir terör eylemi sonucu ayrilan A. Taner Kislali'dan, harika bir yazi. */

EVET, ATATÜRK SUÇLUDUR!..
A. Taner KIŞLALI

Biz, asıl suçluyu bir kenara bırakıp suçsuzlarla uğraşıyoruz!
Evet... Bugünkü ortamın tek suçlusu Atatürk'tür!..

Eğer bugün 60 milyon insanımız, Batı Trakya'daki Türkün durumunda değilse, bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'te, kişi başına düşen ulusal geliri 70 dolar olan bir toplum, şimdi 2700 dolara ulaşmışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1929 - 39 yılları arasında, bütün dünyada sanayi üretimi yüzde 19 artarken, Türkiye'de yüzde 96 artmışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer Türk işçisi, Batı'daki gibi, çocuk yaşta yeraltında günde 14 - 16 saat çalıştığı dönemler yaşamamışsa; bir oy hakkı için bile, Fransız işçisi gibi, 59 yıl kanlı bir savaşım vermek zorunda kalmamışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer Türk kadını; yasal olarak erkeğine eşitse; "köle" değilse, seçme ve seçilme hakkını, Fransız kadınından bile önce elde etmişse; kadınlar bugün Türkiye'de vali, bakan, başbakan bile olabiliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'te Darülfünun'daki öğrenci sayısı 2100 olan bir Türkiye'de, bugün yüzbinlerce genç üniversitelerde okuyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer açık havadaki klasik müzik konserlerini onbinlerce genç izliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer şeyhülislamlar "fetva" verip Kuran'ın Türkçe basımını engelleyemiyorsa; ezanlar düşman bayraklarının gölgesinde okunmuyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer bugün, Köy Enstitülü binlerce köylü çocuğu, kültür yaşamımıza damgalarını vurabiliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'lerde Ortaçağ karanlığında yaşayan bir toplum, bugün 21. yüzyılın aydınlığında bir ölçüde yaşayabilmişse; bunun suçlusu elbette ki odur!

* * *

Atatürk'ün suçları saymakla bitmez.

Bir zamanlar kralların, şahların, cumhurbaşkanlarının, başbakanların Ankara'yı ziyaret için kuyruk olmalarının sorumluluğu da Atatürk'e aittir...

Baskı rejimlerinden kaçan yüzbinlerce Batılı bilim adamının bir zamanlar Kemalist Türkiye'yi seçmesinin sorumluluğu da...

Faşit Mussolini'nin bile Türkiye'yi "Avrupalı" saymasının günahı da...

Ama suçlunun suçlarının iyi anlaşılabilmesi için, suçsuzların suçsuzluklarının da unutulmaması gerekir.

Sokaktaki adamın bile "miras hakkı"na dokunulamaz iken... Atatürk'ün vasiyetini çiğneyerek, Türk Dil ve Tarih Kurumlarını devletleştiren, Atatürk'ün miras gelirlerini, devletin aldığı memurlara dağıtan "beş general" suçsuzdur!

"Ben Atatürkçüyüm ve laikim" diyerek, din derslerinin zorunlu olması hükmünü anayasaya koydurtan, Alevi'nin, Hristiyan'ın, Yahudi'nin, "Sünni inancı"nı öğrenmesini zorunlu hale getiren Marmaris'teki emekli adam suçsuzdur!

Köy Enstitülerini kapatırken imam-hatip liseleri açanlar...
Laik liselerde eğitim görenlerin sayısı son 20 yılda 3 kat artarken, imam-hatip okullarını bitirenlerin sayısının 14 kat artmasını sağlayanlar... Menderes'ten, Demirel'e, Özal'dan Yılmaz'a, tüm "Atatürkçü laik" başbakanlar suçsuzdur!

Milli Eğitim Bakanlığı'nı şeriat yanlılarının işgaline terk edenler...
Sağlık ve Tarım Bakanlıklarını şeriatçılara peşkeş çekenler...
İçişleri Bakanlığı'nın yapısını bozup valilerin, kaymakamların, emniyet müdürlerinin şeriatçı olması için kollarını sıvayanlar...

Hepsi, hepsi suçsuzdur!

Asıl suç, Harp Okulu'nu şeriatçılara açmamakta direnen Kemalistlerdir!..
Sokaktaki adama küfreden suçludur; ama Atatürk'e küfreden suçsuzdur!..

* * *

Erbakanlar, Mezarcılar, Dicleler... Holding solcuları, numaracı cumhuriyetçi liboşlar... Şeriatçı, Kürt ırkçıları...

Hepsi de haklılar!

Onların ayaklarının altına halıları kim döşedi?
1950'den beri bu ülkeyi yönetenler değil mi?...

Cumhuriyet, 2 Mart 1994 ( Kemalizm Laiklik ve Demokrasi )[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
so what?? yani yazmıssında neyi tartıscaz burda bunların hepsi bilinen seyler ayrıca cok eski bi yazı. bilinen seyler olmasına ragmende bazı yerlerinin dogrulunun tartısılabilcegi yazı cok taraflı bence objectif diil ful kemalist bakıs acısıyla yazılmıs. demiorum ki adam haksız ama cok tek taraflı yazılmıs haklı oldugu cok yan ama abartmıs ...
Mesaj tarihi:
Yuh yani, şu yazıya da taraflı diyene helal olsun derim.
Adam hiç bir fikir bile katmamış yahu, direk istatiksel gerçekleri madde madde kağıda dökmüş ironik bir şekilde.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Mesaj tarihi:
said:
Antimodes52, 20 Kasım 2005 04:54 tarihinde demiş ki:
Adam hiç bir fikir bile katmamış yahu, direk istatiksel gerçekleri madde madde kağıda dökmüş ironik bir şekilde.

yani[signature][hline]Mademki Türksün,Gösterki ürksün !!!
Mesaj tarihi:
said:
Antimodes52, 20 Kasım 2005 04:54 tarihinde demiş ki:
Adam hiç bir fikir bile katmamış yahu, direk istatiksel gerçekleri madde madde kağıda dökmüş ironik bir şekilde.

dogru aslında ama ne biliim ben bole kemalistiz cok yasa Ataturk senin izinden gidicez triplerinden cok hoslanmıorum o yuzden oyle gelmiste olabilir, ayrıca yukarda bahsettigi olaylardan ve istatiklerin dogrulugandada emin olamayız abartmısta olabilir carpıtmısta olabilir, neticede kaba taslak gercekleri yansıtıyo ama olayların cok daha derin ve cok boyutlu oldugunu unutmamak lzm ... yani bu dogru bu yanlıs bu kaka bu cici bunlar suclu bunlar sucsuz gibi yargılar cok havada kalıo bence .... bunuda dusunmek lzm
Mesaj tarihi:
said:
dogru aslında ama ne biliim ben bole kemalistiz cok yasa Ataturk senin izinden gidicez triplerinden cok hoslanmıorum

Bu bir müzik türü veya film cesidi degil farkettiysen.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
o dusunce tarzından hoslanmıorum demek istedim misal;capitalistsen kominist dusunce tarzından ve ya o tip fikirlerden hoslanmassın mesela ...

yobaz ya da seriatcı diilim kemalizmden hoslanmiom diince bu anlasılmasın... sadece her 10 Kasım aglamaya ya da Ataturk'un ilkelerinin ve fikirlerinin hala gecerli oldugunun sanılıp(hepsini kastetmiorum hala gecerli olan dusunceleri oldugu gibi gecerliligini kaybedende var) illede o yolda yurunmesi gerektigine inanılmasından hoslanmıorum. En kıl oldugum seyde tarih hakkunda 3 gram bilgisi olup kendini cumhuriyetin savunucusu sanıp atam izindeyim demeleri... cok siğı gelio bana bu dusunce tipi o yuzden hoslanmıorum dedim yanlıs anlama anti Ataturk cu ve ya Erbakan cı fln diilim yani

edit: bi kac imla

[Bu mesaj pop-up tarafından 20 Kasım 2005 05:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
pop-up, 20 Kasım 2005 04:47 tarihinde demiş ki:
so what?? yani yazmıssında neyi tartıscaz burda bunların hepsi bilinen seyler ayrıca cok eski bi yazı. bilinen seyler olmasına ragmende bazı yerlerinin dogrulunun tartısılabilcegi yazı cok taraflı bence objectif diil ful kemalist bakıs acısıyla yazılmıs. demiorum ki adam haksız ama cok tek taraflı yazılmıs haklı oldugu cok yan ama abartmıs ...

burdan bıle bellı oluyor genclıgın ıcleracısı halı

so whatt ??

bız turk devrımını ve yenı turk dılını gunun bırınde kultur emperyalızmı tarafından boyle mahfetmek ıcın yapmısız ne yazıkkı

su ıkı kelıme bıle genclıgın halını ozetlıyor

so whatt??

Ahmet taner kışlalı da sayısız kemalıst gıbı kemalıst oldugu ıcın hunharca öldürüldü ve kemalistlere özel bir statu olan "faili mechul " unvanını aldı
bu ulkede sadece ataturkculerın faılı mechul kalıyor faili bal gıbı ortada faıller mınarelerı sungu camıelrı kısla kubbelerı mıghfer ve mumınelrı asker oalrak kullanıyor cok uzakta degıl o faıller hemen tepemızdeler

kafam gırsın hepsıne 5-10 yıl sonra kemalıst oldugum ıcın benıde temızler faılım mechul kalır bakar mazı yaparsınız kımınız ıse zıl takıp oynar[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
said:
pop-up, 20 Kasım 2005 05:31 tarihinde demiş ki:
o dusunce tarzından hoslanmıorum demek istedim misal;capitalistsen kominist dusunce tarzından ve ya o tip fikirlerden hoslanmassın mesela ...

yobaz ya da seriatcı diilim kemalizmden hoslanmiom diince bu anlasılmasın... sadece her 10 Kasım aglamaya ya da Ataturk'un ilkelerinin ve fikirlerinin hala gecerli oldugunun sanılıp(hepsini kastetmiorum hala gecerli olan dusunceleri oldugu gibi gecerliligini kaybedende var) illede o yolda yurunmesi gerektigine inanılmasından hoslanmıorum. En kıl oldugum seyde tarih hakkunda 3 gram bilgisi olup kendini cumhuriyetin savunucusu sanıp atam izindeyim demeleri... cok siğı gelio bana bu dusunce tipi o yuzden hoslanmıorum dedim yanlıs anlama anti Ataturk cu ve ya Erbakan cı fln diilim yani

bu arada senın bahsettıgın herseye gercek kemalıstler karsıdır bunnarı yapanlar gardrop ataturkculerı onalrı lıstelemıstım zamanında gercek kemalızm ıle uzaktan yakından alakası yok bu yazdıkalrının

Kemalizm
bu baslıkta asıl ataturkculugu gayet guzel yazdım bılgılenmek ıstıyen olursa dıye kı ozellıkle ulkemız ataturkculerını kıyaslıyan sahane bır bolumu var aynen yapıstırıyorum buraya

said:
ÇEŞİT ÇEŞİT ATATÜRKÇÜLER (Sömürülen Atatürk ve Atatürkçülük)

Papağan Atatürkçüleri: Atatürk'ün söz, düşünce ve özdeyişlerini tıpkı bir papağan gibi ezberleyip yineleyenlere ( tekrarlayanlara ) papağan Atatürkçüsü denir.

Tören Atatürkçüleri: Bunlar, sadece ulusal ve resmi bayramlarda, törenlerde Atatürkçü olan kişilerdir.

Reklam Atatürkçüleri: Atatürkçülüğü gerçekten benimsemedikleri halde, her fırsatta Atatürkçülükten söz ederek, Atatürkçülüğün reklamını yapanlara reklam Atatürkçüsü denir.

Korku Atatürkçüleri: Korkularından Atatürkçü olanlara korku Atatürkçüleri veya zoraki Atatürkçüler denir. Bunlar, korktuklarında, sıkıştıklarında, zor durumda kaldıklarında Atatürkçü olurlar.

Moda Atatürkçüleri: Atatürkçülük, yurdumuzda bazı dönemlerde moda olur. Sadece Atatürkçülük modasına uymak için Atatürkçü olanlara, Atatürkçü görünenlere moda Atatürkçüsü denir.

Söylev Atatürkçüleri: Bunlar, Atatürk ve Atatürk inkılâpları üzerine söylev çekmeyi Atatürkçülük sayan kişilerdir.

Ticaret Atatürkçüleri: Atatürk'ün, Atatürk ilke ve inkılâplarının ticaretini, tüccarlığını yapanlara ticaret Atatürkçüleri denir.

Gardrop Atatürkçüleri: Sadece kravat, papyon takmayı, Batılılar gibi giyinmeyi Atatürkçülük sayan kişilere gardrop Atatürkçüsü denir. Gardrop Atatürkçüleri, Batılıların giysilerine, yaşantılarına özenirler, ama Batıdaki gibi gerçek çok partili, çoğulcu özgürlükçü demokrasiye, söz, düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne, bilime, tekniğe, çağdaş kurumlara karşıdırlar.

Tekelci Atatürkçüler: Tekelci sağ, tekelci sol, tekelci sermaye, tekelci memleketsever olur da tekelci Atatürkçüler olmaz mı hiç? Tekelci Atatürkçüler, Atatürk'ü, Atatürkçülüğü, Atatürk ilke ve inkılâplarını kendi tekellerinde gören kişilerdir. Bunlar, Atatürk'ü tabulaştırırlar, putlaştırırlar. Atatürkçülüğün belli kalıplar içinde dondurulmasını, şerbetlendirilmesini isterler.

Atatürk ve Atatürkçülük Düşmanı Atatürkçüler: Atatürk'e ve Atatürkçülüğe düşman oldukları halde Atatürk'ü sever ve Atatürkçü görünen kişilere Atatürk ve Atatürkçülük düşmanı Atatürkçüler denir. Bunlar, biri açık, diğeri gizli olmak üzere ikiye ayrılırlar.
Açık Atatürk ve Atatürkçülük düşmanı Atatürkçüler, Atatürk'e ve Atatürkçülüğe karşı düşman olduklarını açıkça söylerler, yazarlar. Ancak, çok zor durumlarda, sıkıştıkları zamanlarda Atatürkçü görünürler.
Gizli Atatürk ve Atatürkçülük düşmanı Atatürkçüler, Atatürk'e ve Atatürkçülüğe düşman oldukları halde, gerçek amaçlarına ulaşmak için herkesten fazla Atatürkçü görünürler. Bunlar, ellerinden gelse Atatürk'ü, Atatürkçülüğü ve gerçek Atatürkçüleri bir kaşık suda boğarlar. Fakat buna güçleri yetmeyeceğini anladıkları için Atatürkçü geçinirler. Aslında bunlar, çok tehlikelidirler. Çalışmalarına sinsi sinsi devam ederler. Amaçlarına ulaşmak için Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü bir kalkan, bir paravan olarak kullanırlar. Atatürk'ü ve Atatürkçülüğü hiç sevmezler, ama sever görünürler.

10 Kasım Atatürkçüleri: Sadece Atatürk'ün ölüm günü olan 10 Kasım günü Atatürkçü olanlara, 10 Kasım gününü bir yas günü ilan edip o günü siyahlara bürünenlere, ağıtlar düzenlere, yalancıktan ağlayanlara, timsah gözyaşları dökenlere 10 Kasım Atatürkçüsü denir.

50. Yıl Atatürkçüleri: Cumhuriyetin 50. kuruluş yıldönümü olan 1973 yılında, sadece bir yıl, Atatürkçü olanlara 50. Yıl Atatürkçüsü denir.

100. Yıl Atatürkçüleri: Atatürk'ün doğumunun 100. yılı olan 1981 yılında, yani Atatürk yılında, Atatürkçü olanlara 100. Yıl Atatürkçüsü, Atatürk yılı Atatürkçüsü denir.

60. Yıl Atatürkçüleri: Cumhuriyetin kuruluşunun 60. yılı olan 1983 yılında Atatürkçü o
Mesaj tarihi:
yazıyı okumadım su an usendim yarın sabah okucam... ayrıca kelastim diyen diyen tiplerin cogu senin gapdrop Ataturk'culeri die tabir ettigin kişiler farkındaysan ... ote yandan so what demede laf etmissin ee yani yazcagıma so what yazmısım nedir burda genciligin icler acısı hali ingilizce bilmesi yoksa turkceyi cok kotu kullanması o an ole yazdım cok buyuk bi sorun diil bence ... ote yandan Ataturk'un dusuncelerinin bi kısmının hala gecerliligini korudugunu dusunmuyorum ve yaptıgı herseyide dogru bulmuyorum... bu yuzden kemalist tavrıda dogru bulmuyorum(tabii kemalizmin onun dusunculerini ve fikirlerini harfiyen yasatmaksa -kemalizmin tam olarakk ne ifade ettigini bilmiorum acıksa itiraf etmem gerekir onu-)
Mesaj tarihi:
said:
pop-up, 20 Kasım 2005 05:31 tarihinde demiş ki:

Adam kendi çapında haklı aslında...

O kadar Sözde Atatürkçü var ki ülkede, artık konu hakkında bilgisi olmayanlar, Gerçek Atatürkçülerle Sözde Atatürkçüleri karıştırıyor.

Bence bu adamı kınamadan, mantıklı bir şekilde açıklama yaparak, sorularına cevaplar getirerek doğru yolu görmesi sağlanabilir.

Yazı muhteşem bu arada. Eski olmasına rağmen güncel olması da o kadar ironik ki...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Mesaj tarihi:
yazıyı okudum;
bence dogru kısımlarımda var yanlıs olanlarda...
ATATÜRKÇÜLÜK (KEMALİZM); Türk Milleti'nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere ATATÜRKÇÜLÜK denir.

bu Kemalizm'in guzel yanı ; özetle Turkiye'yi refah sevyesi yuksek tam bağımsız bir ülke haline getirmek... fakat kemalizm'de sacma olan hala Ataturk'un fikirlerine baglı kalmak... dunyanın sartları degisio 100 yılda degişen cok sey var bu yuzden yasamak için yapmamız gerekenler ve uymamız gereken kurallarda değisiyor bu nedenle ;

ATATÜRKÇÜLÜK; Atatürk'ü bütün yönleriyle ve eserleriyle tanımak, sevmek, benimsemek, tanıtmaya ve sevdirmeye çalışmaktır. Başka bir ifadeyle Atatürk'ün ideolojisini, ülkü ve eserlerini eksiksiz öğrenip tam olarak gerçekleştirmek, yüceltmek ve aynı yoldan Türk Ulusu'nu Çağdaş Uygarlık Düzeyine ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaktır, diyebiliriz.

fikri cok sacma geliyor kulağa ... ote yandan

ATATÜRKÇÜLÜK; emperyalizmin düşmanıdır, anti - emperyalisttir. Tam bağımsız Türkiye'den yanadır. Özgürlükçüdür. İnsan Hakları savunucusudur. Hertürlü terörün karşısındadır. Yobazların, Vurguncuların, Çıkarcıların düşmanıdır...

yazmıssın, su an tabiri caizse emperyalizmizmin kopeği durumundayız bu iyi birşey demiyorum cunku su an pazar alanıyız somuruyoruz fakat nası biz baska ulkelere baglıysak baska ulkelerde bize baglı(misal: biz f16 motorunu rollsroyce den alıoruz ama almanya da bizden bugday almak zorunda yoksa ac kalırlar tabi burda gene ekside kalıoruz) fakat bu durum artıya cıkarmakta ii bir egitimden ve teknoloji uretebilmekten gecio... bu gunku dunyada global sermeyanın disinda kalmak ve anti emperyalist olmak cok sacma ... bunlara karsı olcagımıza gercekleri gorup durumu lehimize cevirmeye calısmak lzm...

bu nedenlerle kemalizm dusunce tarzı pek hosuma gitmiyor.. kulagıma sesi hos gelmediginden diil yani... bence eski fikirleri yasatmak yerine yapıcı yeni fikirlerle gelmek cok daha mantıklı...
Mesaj tarihi:
Tamamen kendi fikirlerimdir;

Atatürkçülük, Atatürk'ün her söylediğine körü körüne bağlı olmak değildir. Tabii ki çağın ötesini gördüğü fikirleri vardır ama bulunduğu döneme ait olan fikirleri de çoktur. Şimdi biz çıkıp da "Atatürk şapka giyin dedi , niye herkes şapka giymiyo" dersek saçmalığın daniskası olur. Neden? Çünkü Şapka Devrimi, tamamen yeni bir döneme başlamakta olan bir ülkeyi, bu döneme yavaş yavaş alıştırmaya başlamak için atılmış bir adımdır.

Atatürkçülük Anti-Emperyalisttir evet. Neden peki? Çünkü Osmanlı Devleti'ni bozan, çökerten sebep, emperyalizmin "sömürülen tarafı" olmasıdır. Birebir bu olayı yaşamış, ordusunda yer aldığı, hizmet ettiği bir ülkenin vatandaşı olarak Atatürk'ün "Emperyalizm kötüdür" demesi de yadsınamaz.

Şimdi burada bir fikir çatışması oluyor. İlk fikir "Biz devletimizi diğerlerinden mümkün olduğunca bağımsız hale getirelim, kendi kendimize yetelim. Emperyalist bir ülke olmadan refaha kavuşmanın tek yolu budur." fikridir. İkincisi de pop-up arkadaşımın dediği "Emperyalist ülkeler kaymağı yiyorsa, biz de en büyük emperyalist devlet olalım"dır.

İkinci fikir üzerinde duracağım, çünkü bu önerilmiş. Emperyalist ülke olmanın ekonomik olarak sonsuz faydaları varsa da, kültürel ve sosyal bakımdan zararları yadsınamaz. Tabii ki burada en büyük emperyalist güç olan ABD'yi örnek vereceğim. Şu anda ABD'ye baktığınızda ne görüyorsunuz? Ekonomisini düzeltmek için sürekli bir yerlere savaş açarak binlerce askerini kaybeden, dünya tarafından (hatta bilinçli vatandaşları tarafından da) nefret edilen, kendi halkını uyutan, (olmayan) kültürünü yozlaştıran bir ülke.

Böyle bir ülke olmaya razı olur musunuz?[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Mesaj tarihi:
Farkındaysan az cok aynı seyleri soyluyoruz ama arkadasın yazdıgı kemalizm yazısında Ataturk'un fikir ve ideolijilerini yasatmak diyo ki ben ztn buna karsıyımki yanlıs anlamadıysam sende bu fikirdesin... zamanın geirisinde kalan fikirleride var...
emperyalism konusundada haklısın(osmanlinin cokusu,dunyanın geri kalanı icin kotu olusu vs...) fakat ote yandan emperyalizmin somuren tarafına gecmedikce de istedigimiz refah sevyesine ulasmamız bugunki dunya sistemin biraz imkansız gozukuyo eger 1. sıkkı gercekletirebilcegimiz bir sistem(fikrin) varsa butun insanlarla bunu paylasalım dunya sefaletten aclıktan savastan kurtulsun... ote yandan dunyadaki americada halkın salaklıgı ve yozlasmıns bi kulture sahip olmaları emperyalist olmaları yuzunden diil americanın ic politikalari yuzundendir(pek bi bilgim yok ama buyuk guc olmakla salaklıgı ve cehaleti bagdastıramadım) bizde buyuk guc olursak kulturumuzu kaybedicez die varsayım bu yuzden yapamayız... bir zamanlar osmanlı (kanuni zamanı) dunyanın en buyuk guclerinden biriydi simdi amerika #1 ama dengler zamanla degisio ben Turkiye nin gene dunyanın guclu ulkelirinden olabilicegine inanıyorum ne zaman bilinmez muhtemelen biz goremicez...ama kanımca bunun icinde emperyalist sistemdeki yerimizi kendi lehimize cevirmekten baska sansımız yok .... (tartısmaya cok acık bi konu bu bnm fikrim)

nese konu kemalizm dagılmasın
edit: imla

[Bu mesaj pop-up tarafından 20 Kasım 2005 07:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
pop-up, 20 Kasım 2005 07:29 tarihinde demiş ki:
Farkındaysan az cok aynı seyleri soyluyoruz ama arkadasın yazdıgı kemalizm yazısında Ataturk'un fikir ve ideolijilerini yasatmak diyo ki ben ztn buna karsıyımki yanlıs anlamadıysam sende bu fikirdesin... zamanın geirisinde kalan fikirleride var...

Benim fikrim, hala güncelliğini koruyan konularda (bkz: Laiklik) hala onun sözlerine, düşüncelerine başvurmak zorunda olduğumuz. Zamanın gerisinde kalan fikirleri elbette devam ettirilmemeli , bu kesinlikle ona ihanet anlamına gelmez.

said:
emperyalism konusundada haklısın(osmanlinin cokusu,dunyanın geri kalanı icin kotu olusu vs...) fakat ote yandan emperyalizmin somuren tarafına gecmedikce de istedigimiz refah sevyesine ulasmamız bugunki dunya sistemin biraz imkansız gozukuyo eger 1. sıkkı gercekletirebilcegimiz bir sistem(fikrin) varsa butun insanlarla bunu paylasalım dunya sefaletten aclıktan savastan kurtulsun...

Türkiye kendi kendine yetebilecek bir ülkedir, sadece bu potansiyelini kullanabilmesi gereklidir. Atatürkçülük de tam bu noktada işini içine giriyor işte. Atatürkçü insan kendini ülkesine adamış, ülkesini diğer herşeyden üstün tutan insandır. Ülkesinin çıkarını, kendisinin veya parçası olduğu bir grubun/tarikatın çıkarına tercih etmeyecek adamlar lazımdır bu ülkenin başına...

said:
ote yandan dunyadaki americada halkın salaklıgı ve yozlasmıns bi kulture sahip olmaları emperyalist olmaları yuzunden diil americanın ic politikalari yuzundendir(pek bi bilgim yok ama buyuk guc olmakla salaklıgı ve cehaleti bagdastıramadım) bizde buyuk guc olursak kulturumuzu kaybedicez die varsayım bu yuzden yapamayız... bir zamanlar osmanlı (kanuni zamanı) dunyanın en buyuk guclerinden biriydi simdi amerika #1 ama dengler zamanla degisio

Peki Amerika'nın iç politikasını ne belirliyor? Tabii ki dış politikası... "Bakın arkadaşlar , Irak'ı işgal edicez, halkın vereceği tepkiyi minimuma indirmemiz lazım" düşüncesindedir Amerika'nın yöneticileri... Bunu da medya ve basın sayesinde halklarını uyutup, aptallaştırarak yaparlar. O kadar komplo teorisi niye ortaya çıkıyo zannediyosun? (bkz: İkiz kuleleri Amerika mı vurdu acep?)

said:
ben Turkiye nin gene dunyanın guclu ulkelirinden olabilicegine inanıyorum ne zaman bilinmez muhtemelen biz goremicez...ama kanımca bunun icinde emperyalist sistemdeki yerimizi kendi lehimize cevirmekten baska sansımız yok ....

Peki o zaman bir sorum olacak. Emperyalist sistemde Amerika'nın yerini aldık varsayalım. Bir gün başka bir devletin , bizim Amerika'ya yaptığımız gibi, bizi baştan indirmeyeceğini nereden biliyorsun? Hepsini geçtim, "Emperyalizm" denen olgu, müthiş bir siyaset bilgisi/çirkeflik/tecrübe vs. gerektirir ki bizim siyasetçilerimiz hakkında az çok bilgin vardır. Ne kadar yeterli olabilirler ki?[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Mesaj tarihi:
abi ztn sende butun fikirlerin yasatılması geremediğini soyluyosan ortada tartısılcak bise yok... anlastık demek fakat yazdıgın yazıdıda Ataturk fikir ve ideojilerinin yasatılması diyor... dier sorularına cevap olarak; kimsenin biz tepeye cıkarsak indiremiyecegini soylemiorum hatta eninde sonunda ineriz diorum ( dunya dengeleri zamanla beraber degisio lafımdan anlayabilrisin) ote yandan kendi kendimize yetebilcek bi ulke oldugumuzu soylemissin evet bugday uretip cok guzel yapabiliyoruz ama ambargo yedigimizde ucaklarımızın lastik olmadıgı icin iniş kalkış yapamadıgını unutmamak gerek... is sadece karın doyurmakla bitmiyor...

Peki Amerika'nın iç politikasını ne belirliyor? Tabii ki dış politikası... "Bakın arkadaşlar , Irak'ı işgal edicez, halkın vereceği tepkiyi minimuma indirmemiz lazım" düşüncesindedir Amerika'nın yöneticileri... Bunu da medya ve basın sayesinde halklarını uyutup, aptallaştırarak yaparlar. O kadar komplo teorisi niye ortaya çıkıyo zannediyosun

bu konuda haklısın bise diyemicek halkın yonetimi kolaylastırmak icin boyle bi politika izliyo fakat bizde oyle olmak zorunda diiliz... bush a ve america nın dıs politikası tepki gosteren bilincli americalılarında eger americanın politikaları daha farklı olsaydı o kadar zengin olamicaklarını bilmelerine ragmen populist tavırlar takılıolar( bir bakıma senin gardrop Atatuk culeru dediginin anti-bush versionu diyebilirim) ya cekinmeden solemek gerekirse ben kapitalistism gucu yeten, aklı calısan, calıskan adam gucsuz olan salagı ezer gecer her yonden gerek ekonomik gerek sosyal ... hak eden kazanır, para parayı ceker... bu yuzden bana mantıklı gelende emperyalist dunyada durumu kendi lehimize cevirmek... politikacıların kapasite meselesine gelincede eninde sonunda kabiliyetli biri cıkıcak... ote yandan chavez gibi orneklerde var karsımızda benm aklıma yatan yontemi denemedi ulkede gelir daglımını esitledi tarımı atesledi ulkeyi zenginlestirdi vs. ama sonunda karsısına askeri darbe cıktı(america) .. yani bence isin cozumu gene yavastan yavastan satıcak kıymetli seyler bulup emperyalist sistemde durumu lehimize cevirmek...

[Bu mesaj pop-up tarafından 20 Kasım 2005 08:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
bide merak ettigim bise sen kac yasındasın abi bana iste gencligin icler acısı hali fln dedin bide turk dil kurumda gorevli flnmısın turkceyi supermi kullanıosun... hakaret yada igneleme amaclı diil mrkımdan sordum cidden istersen pm de atabilirsin buna cvp olarak...
Mesaj tarihi:
İkinizin de haklı yönleri var ama şunu anlamak lazım Atatürkçülük Atatürke tapmak her dediğini kabul etmek değildir onun çizdiği yoldan yürüyüp gerektiği zaman da fikirlerini çağa adapte etmektir örneğin biri şapka devrimi demiş onu bugüne çevirirsek modern giyinme olarak düşünebiliriz şu sakal bırakıp şalvarla gezen tipler için şapka devrimi geçerli olmuyomu yani?
Ama eğer refah için hadi emperyalist olalım diğer halkları sömürelim dersek Atatürk'ün çizdiği yoldan tamamiyle ayrılmış oluruz bi yandan haklısın aslında emperyalist bi dünyada nasıl ayakta kalıcaz..Zor tabi zor ama eğer dediğin gibi yaparsak bütün değerlerimizi kaybetmiş oluruz bugüne kadar yapılanlar boşa gider(ki şuan gidiyo zaten).
Süper güç olmak..Tabii ki isteriz ama hayal kurmaya gerek yok bu sistemde şerefsizlik yapmadan süper güç olnumaz böyle haydi osmanlı oldu biz de oluruz diyemeyiz çünkü osmanlı olduğundan bari çok şey değişti..Süper güç olmak yerine geleneklerimizi,fikirlerimizi değiştirmeden belli bi çizginin dışına çıkmadan istikrarlı bir ülke olsak daha iyi olmaz mı? Çünkü her çıkışın bir inişi vardır ve ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar sert düşersin(osmanlı,3.reich ve sovyetler).
Dediğim gibi süper güç olmak şart değil belli bir refah seviyesine ulaşıp Atatürk'ün fikirlerine,kültürümüze,geleneklerimize zarar vermeden istikrarlı bir yapıya sahip olmak Türkiye için en iyi çözüm.[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you

[Bu mesaj bizsiziarariz tarafından 20 Kasım 2005 08:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
o da olabilir ztn burda benim tartısıgım emperyalist olalım ya da olmayalım diil( hos konu biraz o yone kaydı) ben kemalizmin bana nie mantıksız geldigini anlatmaya calıstım ki sanırım Ataturk'un her fikrinin hala gecerli olmadıgı konusundan hem fikir olduk. ote yandan yan hala emperyalist bir guc olmaktan yanayım ki bu cok tartısmaya acık bi konu kisiden kişiye degisir burda yazısarak kimse kimsenin fikrini degistiremez bu konu hakkında... osmanlı oldu bizde oluruz sadece denglerin degisebilcegine verdigim bir ornekti... ozetle konunun basından beri bahsettigim sebeplerden oturu kemalist dusunce tarzı hosuma gitmio(en kıl oldugum ise "Atam izindeyim"ciler)... ayrıca 1. olmak varken nie 10. olalim ...
Mesaj tarihi:
said:
bizsiziarariz, 20 Kasım 2005 08:41 tarihinde demiş ki:Çünkü her çıkışın bir inişi vardır ve ne kadar yükseğe çıkarsan o kadar sert düşersin(osmanlı,3.reich ve sovyetler).[signature][hline]Ex Malruthion...
I know it's you
Mesaj tarihi:
Süper güç olmanın sonu acı ve sefalettir osmanlının süper güç olmasını milyonlarca şehitle ödedik kısa bir süre iyi yaşayıp yıllarca acı çekmek mi?(ayrıca ilkelerden ödün verip dejenere bir topluma dönmek) yoksa belli bir standartı tutturup yola öyle devam etmek mi?[signature][hline]Ex Malruthion...
I know it's you
  • Yeni Oluştur...