Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kaç soru..

kayip_cocuk

Öne çıkan mesajlar

Oyunu oynamaya başladım diyelim.. En fazla lvl kaç olabiliyorsun?? benim bildiğim en fazla 20 olunuyor..

daha sonra..diyelim ki oyunda yapabileceğin en yüksek lvl da bir karakter yaptın. EE sonra ne olacak? yani oyunun savas mantığı nasıl.. oyuna girerken role play veya pvp(ismini hatırlamıyorum) seçeneğini seçiyorsun.. ben pvp seçeneklerindeki tüm savaçları oynadım.(Guild savası--4 kişilik savaş ve 8 kişilik savas) Role play i sectim ve şu anda lvl 12 mage bir karakterim var. bunu en son seviye yaptığımda benim karşıma nasıl bir savaş çıkacak???[signature][hline]
'' Herkes bir prensesi severmiş ama ;
Prensesler hep prens ile evlenirmiş ''
Sosyal ağlarda paylaş

Evet en yüksek level 20. Anladığım kadarıyla pvp'ni skill'leri hazir gelen karakterlerle yapmissin. Oyun o kadar sig degil, sadece o kadar secenek yok. Istedigin skill/attribute kombinasyonlariyla istedigin sekilde oynuyorsun. Rp karakteri ile mission yapip haritayi aciyorsun, oyunun senaryosunu nerde ne icin bulundugunu ogreniyorsun. Bunun disinda bir amaci yok oyunun. Oynuyorsun iste baska ne olabilir ki, sanirim soruyu yanlis anladim.
Sosyal ağlarda paylaş

GvG yaptım , ToPK e girdim 8 e 8 pvp yaptım , 4 e 4 pvp yaptım diyorsun ?
Oyun hakkında sordugun sorular ilginç yukardaki bilgilere bakarsak.

Her neyse en fazla level 20 oluyorsun.
PvE charında belli bir hikayeye göre gider ( kendinde fark etmişsindir ) missionları yaparsın rurik i takip edersin ascalon u savunur kryta ya gidersin , oyunun rp kısmı bööyle uzar. Son mission ı bitirincede hikaye ( şimdilik ) bitmiş olur. Sorrows Furnace a gidersin yeni yerlere bakarsın canın istersen, UW FoW takılırsın ,questleri yapar ,guilddeki arkadaslarına yardım edersin, FoW armor için bilmemkaç milyon gp para kasarsın istersen fow armor alırsın istemezsen almazsın sıkılırsan bırakırsın oyunu.
Acaba bu yazının bu foruma kaçıncı yazılışıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdığınız herşeyi anladım da.. Şunu bilmek istiyorum.. role play deki karakterimi lvl 20 yaptım diyelim.. armorları falan aldım diyelim... Eeee oyun bitiyor mu? Benim rp falan umrumda değil. karakterimi yaptıktan sonra bu oyun bana nasıl bir savaş seçenegi sunuyor?? daha doğrusu savaş var mı ?? (Örnek vermem gerekirse : Daoc ta lvl 50 karakter yapıyorsun ve 8 lik gurup kurup belli yerlerde dolaşan diğer ülkeden olan insanlarla savaşıyorsun..gidip kule veya kale alıyorsun.. gibi)[signature][hline]
'' Herkes bir prensesi severmiş ama ;
Prensesler hep prens ile evlenirmiş ''
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır işte,bu oyunda rp karakteri yapıyosun elinde patlıyor.Kimse itiraz etmesin bu böyle :)

-Rp char actın diyelim,
3-4 günde bitirdin oyunu(missionları vs.)
Açtın tüm skilleri+eliteleri.
lvl 20 oldun.
o charla zaten pvp ye gidemeyeceksin.gitsende nereye kadar.paso nasıl değiştiriceksin skill+itemleri.

Pvp char açtın diyelim,
zaten direk lvl 20 başlıycan.
hadi ilk başta skillerin az diyelim,e 1-2gün takılsan pvp arenalarda zaten çoğu skill+itemi açacaksın.

Oyunda bi mantıksızlık var.Mantıksızlık demiyimde,diğer mmo lara alışanlara bayık geliyor.Ha bayık gelmeyenlerde varda,onlarada gelecek illaki.

edit:imla

[Bu mesaj Buzk tarafından 19 Kasım 2005 10:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

valla enteresan item yada skill açma derdinin olmadı Level sistemi olmayan oyunlar iyi değilmidir? Yada bu tip oyunlar multi oynanamazmı ki ?

Bence saçma Gw piyasadaki en sağlam oyunlardan biri şahsen ben 3-4 aydır sadece bu oyunu oynuyorum neredeyse. Sonuçta bi satranç ya Go falan oynarkende sıkılmıyorum?

Falan filan biraz daha yazarsam iyice saçmalıyacam gibi görünüyor en iyisi burda kesmek.[signature][hline]GW--Lord Khell--Dark Saga
2 be or not 2 be

Kara Pöti
Sosyal ağlarda paylaş

MMORPG single player game gibi bitirmek için oynanmaz. O ortamda nefes almak ve yaşamak için oynanır. Ha o ortam sana uygun değildir, bırakırsın o ayrı. Ama hardcore şekilde hızlı oynayarak, ben bu oyunda herşeyi yaptım şeklinde bakarsan oyunu çabucak tüketirsin. O yüzden zevkine hitap eden bir oyun bulup onda takılmak en iyisi.[signature][hline]Alante / Arliyn
SWG - Eclipse
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kısımda 2-3 kişi var fix,oyunu at gözlükleriyle savunuyosunuz.

Bende bundan önce bir sürü mmo oynadım,kusura bakmayın bu tarz hiç oynanmamıştım,siz demekki bu tarz bi mmo oynamışsınız daha önce!

O yüzden bence tartışmanın hiç anlamı yok.Size göre mmo rank kasmaksa bişey diyemem.Alsınlar oynasınlar,sonra kendileri fikirlerini yazarlar.

Zaten bu bölüme gelen mesaj sayısıyla,diğer mmolara gelen mesaj sayısını karşılaştırarakta oyunun tutulup tutulmadığını anlayabilmek gayet basit.Oyunu alıpta bırakanların listesini yapmam zaten gereksiz ;)

Sonuç olarak zevkler ve renkler diyorum.Rank kasıcaksanız,gece gündüz 4vs4 8vs8 falan yapıp rank kasıcaz derseniz size göre bi oyun.Ama über bi mmo değil çoğu insana göre.
Sosyal ağlarda paylaş

buz cum biz rank anlayisiyla degil,taktik,dostluk,deneyim,pvp den zevk almak icin oynuyoruz,begeniyoruz(gerci cogul soyledim ama benim icin boyle).Bende ilk kez boyle bir oyun oynuyorum.Fakat pvp den zevk almayi sonradan bir arkadasin gaz vermesiyle [:)] ogrendim.Tabi eu dist lerinde tomb un ne kadar sıkıcı oldugunu hatirliyorum :) ama daha profesyonellerle oynadikca pvp den zevk aliyosun.Ben 5 aydir oynuyorum ve simdi bile oyundan memnunum.Fame veya rank kasmak oyunun amaci diyorsun.Tamam bende sadece pvp yapip fame kasiyorum ama bunu oyundan zevk aldigim icin yapiyorum.Fakat dedigin gibi insanin zevkine gore degisir.[signature][hline]Logain Taron
Scylla The Elder

Everything for Dark Saga

[Bu mesaj Elan_Morin tarafından 20 Kasım 2005 12:59 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Elan_Morin tarafından 20 Kasım 2005 13:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce UO oynamış biri olarak, ki uo nun nasıl bir oyun oldugunu bilirsiniz... Guild Wars ta böyle sorunlar yaşamadım... Ben bunu oyunu almadan önce birazda olsa hakkında bilgi edinmeme baglıyorum öbür yandan oyunun
pvp sinde en sevdigim özellik, oyunun resmen satranc gibi olması ve yaşıyor olması... Ben 3 ay önce bi monk buildi yapmıştım gayet başarılıydı build fakat şimdi? Bakıyorum etrafta bi sürü yeni buildler , önlem alınması gereken yeni şeyler çıkıyor e bu durumda sende ya yeni build yapmak zorunda kalıyorsun yada buildinde degişiklikler yapmak zorunda kalıyorsun.

Sanırım çoğu kişi oyunda "sokaklarda pvp" olmaması yüzünden sıkılıyor, sizce öylesi daha mı güzeldi?Yani direk kişi sayısına baglı pvp oluyor o zamanda...Oyundan anlamayan adamlar iki item alıp arkasında 150 kişi çata çuta gidiyor ego tatmini oluyor direk buda.
Taktik düşünüyor mu = Hayır
Emek veriyor mu charına 30 dk charın üzerine düşünüp sonra işe yaradığını görüyor mu = Hayır
2 saat önce girdiği oyunda kendini tanrı sanmaya başlıyor mu = Evet

Benim GW yi savunduğum filan yok sadece adamlar bu oyunu almadan önce size ne vereceklerini sundular dimi? www.guildwars.com da Press kısmında 60 tane Review vs.. şey var 2 dk almadan önce bakarsanız ne hayal kırıklığına uğrarsınız nede biz bu yazıları yazmak
zorunda kalırız. ArenaNet bana söylediklerinin hepsini sundu şu ana kadar pve yide oynadım pvp yide neden şikayet edeyim ki?

Guild Wars cogu yabancı ülkede WoW dan daha çok satış yapmışken Türkiyede daha az bir satışa sahip bu doğrudur. Ancak WoW kadar reklamı yapılmamış ve WoW gibi altyapısı ( Warcraft serileri ) olmadığı için son olarakta Türkiyede satılmadığı için bunun böyle olduğunu düşünüyorum. Ülkemizin %50 si emek vermeden sonuç elde etme meraklısıda olabilir tabi...

said:
Buzk
Bu kısımda 2-3 kişi var fix,oyunu at gözlükleriyle savunuyosunuz.

Biri gelip buraya " SAVAŞ YOK MU ?! OHAA YUHH BIRAK
YA OYNAMIYIM O ZAMAN " diye yazı yazarsa,ben savunurum neden oldugunu yukarda yazdım tekrar yazayım ... www.guildwars.com da Press Release de 60 tane yazı var OKUYUN! Bu arkadaş şimdi buraya sormasada oyunu alsa ne olacak? Oyunu almış ama oyun hakkında hiç bir fikri olmadıgı için gelecek sonra buraya "a.k böyle oyunun böyle oyun mu olur bırakın sizde bu oyunu cok bayık bi oyun vs.." gibi bi yazı yazacak ben böyle yazılara karşılık bu köşede "savunma" cevabı yazmadım sadece açıklama cevapları yazmaya çalışıyorum.Yoksa ArenaNet in tuttugu adamlar fln degiliz parada almıyoruz kasmam bile ama şunuda itiraf etmem gerekli sanırım gerçekten komik geliyor bana böyle durumlar belki o yuzden 2 cümlelik birşeyler yazarım ne bileyim...

[Bu mesaj MonteDarkFloyd tarafından 20 Kasım 2005 13:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

1.si kayıp çocuğun ne demek istediği zaten söylediklerinden anlaşılmıyor.
"Ben bu oyunu alsam"diyor,"8vs8yaptım" falan neyse.
Ben sadece yazdığım şeyden bir öncekine cevap niteliğinde yazdım onu.

Kaldıki Gw ye başlamak istediğini söyleyip yardım isteyen kişiye,git www.guildwars.com press falan "GİT OKU" DİYEMEZSİN.
Ben burada yorum yapıyorum.iyi yorumda yaparım,kötü yorumda yaparım.

Dediğim gibi,bizde sorun olabilir,bizi sarmadı sürekli "arenalara" çıkıp round icabında dövüşmek.Dediğin gibi zevkler ve renkler.
Ama yorumumu yaptım buna kızamasın ;)
Zaman herşeyi gösterir tabiki oyun hakkında.
Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kızmak? Nerde? Agresif bir yazı bile degildi bırak kızmayı..
2. kere soyluyorum ; Yardım isteyene "Git oku" demiyorum.Tam tersine oyunu almadan önce oyun hakkında tek şey bilmeyen sonra oyunu oynayınca hayal kırıklıgına ugrayan tiplerden sıkıldım yani...
Olay tamamen şudur bak ;

Adamlar oyunu tanıtırken yazı yazıyorlar açıklıyorlar , sonra herhangi biri bu oyunu hiçbirşeyi okumadan alıyor sonra gelip buraya oyunun ona sunduklarını beğenmediğini boktan oyun oldugunu " şusu yok busu yok burasını koymamışlar şunu engellemişler " diyor.Bu neye benziyor örnekle anlatayım;

Bir yere yemek yemeğe gidiyorsunuz diyelim adam size yemeği anlatıyor mesela içini dışını anlatıyor ne kullandıklarını içinde ne oldugunu söylüyor,siz o sırada
adamı dinlemiyorsunuz ve sonunda "ne oldugunu bilmediginiz" yemegi istiyorsunuz.
Yemek geliyor bakıyorsunuz sonra adama dönüp" Lan bu yemekte et var ben vejeteryanım hıyar!" diye adamı azarlıyorsunuz...

Hatta bunu GW ye uyarlarsak şöyle oluyor garson size yemegi tanıtmak amacı ile yemeğin birazını küçük bir tabağa koyup size getiriyor (Bknz: 10 saatlik deneme ) siz 2 lokma yiyip begeniyorsunuz ve istiyorsunuz sonra yemek geliyor bakıyorsunuz sonra adama dönüp" Lan bu yemekte et var ben vejeteryanım hıyar!" diye adamı azarlıyorsunuz...

Kusura bakmayında bir oyun size 10 saat deneme hakkı vermiş ise her yerde konuşmalar yapmış ise Gaile Gray oyun hakkında, eger siz gidip "oyunda bu yok şu yok,bu var kötü olmuş neden bu var" diye oyunu aldıktan sonra şikayet ederseniz bu garip olmaz mı?

Onun dışında oyun hakkındaki yorumlara birşey diyemem zaten.

[Bu mesaj MonteDarkFloyd tarafından 20 Kasım 2005 16:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Çok şey yazdım,vazgeçtim sildim.Çünkü gerek yok.

Oyunu aldıktan sonra şikayet diye bir mantık ilk defa senden duyuyorum.Oyunu aldım,alırken ne olduğunu biliyodum.Eh senin kadar iyi bilmiyomuşum demekki.
Şimdide beğenmediğim eksi yönleri yazıyorum :) Gayet açık ve net.Bence bu tartışma gereksiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cümleyi bütün halinde düşünerek yorumlayalim lütfen;

said:
MonteDarkFloyd, 20 Kasım 2005 16:11 tarihinde demiş ki:
Kusura bakmayında bir oyun size 10 saat deneme hakkı vermiş ise her yerde konuşmalar yapmış ise Gaile Gray oyun hakkında, eger siz gidip "oyunda bu yok şu yok,bu var kötü olmuş neden bu var" diye oyunu aldıktan sonra şikayet ederseniz bu garip olmaz mı?

Kelimeleri teker teker ayıklarsan daha çok sey bulursun orada...Belki küfür bile bulabilirsin? Benim onları yazmamın amacı , oyunu bilmeden alıp sonra laf edenlereydi "bu oyuna laf etmeyin" gibi bi amaçla yazmadım . Sunu soylemeye calısıyoum ( 4 oldu galiba ? ) Mike O'Brien size diyorsaki "Bu oyunda mass pvp yoktur!" siz sonra bu oyunu alıpta
"Abi oyunda mass pvp yokmuş ya hay kyim neden aldım bırakıyom uleyn" diye yazı yazarsanız bu nedir?!!?!

Örnek mi ? Bütün forumda yüzlerce var... Bknz: bu topic

Adam oyunu almıs GvG , HoH yaptım diyor PvE nin kendisine ne sundugunu bilmiyor, daha dogrusu oyunu bilmiyor mantıklı mı ?

Sadece diyorumki oyunu almadan önce araştırın,sizin yararınıza olur bana dokunan birşey yok bunda , sizin zamanınız ve paranıza yazık olur.Cünkü Guild Wars diger mmorpg lere cok benzemeyen bir oyun.

Oyunu alırsın ( bilirsin ne oldugunu ) başlarda zevk alırsın sonra bi anda sıkmaya başlar , bu olabilir ancak
oyunda "mass pvp yok" diye oyunu aldıktan sonra bırakırsın bu garip olur. CÜNKÜ ZATEN HER YERDE YAZIYOR GUİLD WARS TA MASS PVP OLMADIGI!!!!

Bak bu agresif bir yazıydı!

[Bu mesaj MonteDarkFloyd tarafından 20 Kasım 2005 17:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Peki monte,anlat o zaman bana.
Bu oyunda mass pvp yok diyorsun(mass'ı yoğun anlamında algılıyorum)
E rp bölümüde bir yerde sen istemesende bitiyor.Neden bitiyor?çünkü questleri yaparsan oyun bitiyor,çünkü karakterini devam etmenin,yaşamanın bir anlamı yok,neden yok,çünkü farminge izin vermiyor,istersen git en iyi yaratığı kes,bankan ufacık eşya bile sığmıyor,ortam desen şehirde anca dans edersin.

O zamannnnn ne kalıyor geriye,paso arenalarda maç yapmak.
O zaman bu oyunda mass ppvspp var(pipılversuspipıl,şimdi salladım idare et :p).

Ha ayrıca ben o dediğin john amcamı ne,onu tanımıyorum,yazısınıda okumadım,okumak zorundada değilim.Oyunu aldım,beğenmediğim eksi yönleri yazarım.Öegh ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Mass PvP sadece bir örnekti , mass pvp derken böyle meydan da sokakta 600 e 600 pvp leri kast etmiştim.

Oyun bitiyor diyorsun ben buna her ne kadar katılmasamda birşey diyemem senin açından bitiyor olabilir missionlar bittikten sonraki kısım seni bayabilir.
Fakat farming kısmına katılmıyorum , her ne kadar cok zengin olmasamda eger kasarsan , build ler üzerinde düşünüp belli yaratıklara belli uygun buildleri uygularsan cok rahat zengin olursun oyunda... Bunu cogu yabancı forumlardan biliyorum...Guildlerine dagıtıyor cogu kişi yuzlerce plat'ı.
Bunu ben söylemiyorum genel toplum böyle düşünüyor.Ama bunuda begenmemiş sevmemiş olabilirsin birşey dimem banane?
Sevmediğin şeyleri yaz onada karışmam gene banane?
Turkiyede genel olarak gördügüm birşeyi yazıyorum ben 5 tir buraya; Insanlar oyun hakkında hiç bilgileri olmadan oyun alıyor,buna benim kişisel bir lafım yok sonucta onun parası ve onun zamanı gider ama eger varsa alacak olan oyunu araştırsın baksın diyorum.
Guild Wars ta Elf, Dwarf olmadıgını , 6 tane profession oldugunu oyuna girdikten sonra anlayan kişiler sonra gelip buraya oyuna sövüyor...Örnek bu topic...

Msn den cok eski bir arkadasım GW ye başlamak istedigini soylemişti gerekli forum adreslerini verdim , 10 saatlik denemeyi gosterdim ss ler yolladım oyun hakkında benim kadar bilgisi oldu sonra oynamamayı tercih etti.Herkes böyle olsa böyle tartışmalar çıkar mıydı?
Ki benim yardımım olmadan Google dan Guild Wars diye aratıpta ulaşabilirdi bütün bu bilgilere..

Ayrıca Mike O'Brien hakkında ....
http://www.arena.net/about/team.html

[Bu mesaj MonteDarkFloyd tarafından 20 Kasım 2005 19:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...