Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayalinizdeki MMORPG nasıl olurdu?


Eldarduil

Öne çıkan mesajlar

Hayalinizdeki MMORPG nasıl olurdu? daha onceden açılmış olabilir benim buldugum ocak 2004 te idi baya geçmiş yani.

Benim çok fikrim warda. Bu aralar en çok western tarzı düşünüyorum...

Gun oynadımda ondan esti aklıma yani oyun ole super bişi deil ama at sürme olayına bayıldım baya gerçekçi sürüş olayı, o zamanda yaşamak güzel bişi bide düşündüm şöyle bunun online ı olsa benim gibi atını barın onune bağlamış birkaç kişi daha olsa ne güzel olurdu.

Online oyun yapmaya müsait bir konu. iki taraf war kızılderililer (indian) birde malum beyaz insanlar war. Sanki dengesiz oldu gibi bir tarafta tüfekli beyazlar bir tarafta Yay okla indianlar. ama indianlardada tüfek olucak. çünkü beyaz tüccarlardan ve öldürdükleri beyazlardan bunları temin edebiliyorlar.

Tabi iki taraf içinde at vaz geçilmez araç. hızlı ve vahşi mustangler degerli hayvanlar olabilir.tabi sürüş olayıda çok dandik olmamalı.

Quest olayıda şu wanted afişleri olabilir. sonra (herzaman oldugu gibi) kasabadaki npclerden alına bilir fln fln...

Bol bol rp yapmak için kasabalarda Barlar olur zaten. gireriz hoş müziklerle sohbetler ederiz.

Çiftlik sahibi olunabilir mesela.

Class olarak ayrım yok sadece ırk var ole düşündüm yani. Biraz daha düşünülmesi gerek daha düzgün bir sisteme oturtulması gerek. Şimdi dicem kızıl derililerde şaman olur ama aktif olarak büyü yapmıyorki şamanlar.en iyisi class olmaması seçersin ve oynarsın.

Skill lere gelince gun, rifle, shotgun, bow ,melee,riding vs...

şimdilik bunlar geldi aklıma sizinde online oyun fikirleriniz warsa yazın...[signature][hline]:rock: Kings Of Metal :rock: Orphaned Land :rock:
TelekomaKafamgirsin - ! - Grrr - ! - ! - www.ultimatr.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi alet olsun baglasınlar bizi ona gercekten o dünyada ve o zamanda yaşıyoruz gibi olalım :-)

walla savaşlar muhteşem olurdu diyorum 1000'lerce kişi allah allah nidaları ile[signature][hline]İşte Hizmetlerim
1- Web Tasarım ve Hosting
2- Ucresiz 250MB @chaos.gen.tr Mail
3- Online Oyun Tanıtımları
4- Ucretsiz Blog Hizmeti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O olayı bende çok hayal etmiştim ama,oturuduğum yerden mutfağa gitmeye üşeniyorum bazen,oyun oynuycam diye kendimimi kasıcam diye düşündüm sonra.Hem ben iyne olmaktan korkarım bi tarafıma kılıç batınca napacam :D

O olayı konu alan bi film vardı,hatta o isimle 2 film vardı,birisi buydu.oO.Makinaya bağlanıp counter tarzı bişeyler oynuyolardı,rusyamı desem romanyamı desem,o taraflarda bi yerde geçiyodu olay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işte o aletle beraber dış dünyaya veda ederiz. hele birde herkezin evinde o aletten oldugunu düşünsenize.mesela baglanıyorum evden alete soruyor nereye baglancan işte lobby fln war ben paticik kıtasını seçiyorum hop paticik kıtasındayım orda insanlarada konuşuyorum takılıyorum. ana bi bakıyom yanda bişi yanıp sonuyor. bi baktım arkadaşım gelmiş bilmem nerde dolaşıyoruş. hop bir sesleniyom ona hadiyom kumsala gidelim güneşin batışnı izleriz diyom tamam diyor. şoyle az kişinin oldugu bir kumsala gidelim hmm sunset-beach-13 iyimiş ben baglanıyorum gel sende..... :-) matrix gibi kesin olur bunlar ama biz goremeyiz.[signature][hline]:rock: Kings Of Metal :rock: Orphaned Land :rock:
TelekomaKafamgirsin - ! - Grrr - ! - ! - www.ultimatr.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bir kere rp olurdu sadece kimse gel kanka wowdaki gibi ubrs felan aramazdı orda item kascaksa eger gidip cok saglam madenciler bulurdu ama madenci olan adamın yaptıgı silah random olurdu yani nasıl yapcagı belli olamzdi bir silah icin mek harcanırdı 3-4 gun surerdi
felan filan[signature][hline]Hakiki BullDoG benim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alllaaah diye bağıran kızılderili diye bişi ilk defa duyuyorum :D



Önce temelde bi değişiklik yapayım, dengesizliği düzeltmek için; Beyazlar olmasın sadece Kovboylar olsun.Ve amerikalıların (Red kitten hatırlarsınız) küçük tahtadan kaleleri oluyo asker koydukları.Bilmiyorum geliştikçe beyaz askerlere dönüşmeli, ve onlarınki gibi kaleler kurarak guildler yapmalı.

Çok MMO oynayan birisi olarak 20den fazla MMO projem var yazılı, bu konuda baya geliştiriyorum kendimi arkadaşlarım hayal gücümün aşırı gelişmiş olduğumu söylüyolar :)

Bi tanesi MMOFPS , ama sadece Dövüş sanatlarının olduğu bir mmofps.Bu arada gelecekteki teknoloji eklenince MMOFPS lerin değerinin çok feci artacağını düşünüyorum.Zaten matrix tarzı yaşanabilir sanal ortamlarda MMOFPS temeli kullanılıyo olucak.Neyse projeme döneyim, ayrıntılı gelişmiş farklı bi ability tree si olucak experience kazanma olayı olacak.Kendi hareketlerinizi geliştirebileceksiniz.Yani tamamen oyuncu fizik motorunu kullanarak dövüşecek.Bu MMO büyük bir şehirde gelişecek buluşma yerleri olucak barlar vs.. Binalarda daire kiralanabilecek dövüş kulüpleri yapılabilecek.



Yorumları alayım.

[signature][hline]Thief/assasin = Maximum zevk+para+keşifler... Kalplerdeki kaymak...

[Bu mesaj KahnX tarafından 18 Kasım 2005 21:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

beyazlar dediğim cowboylar zaten :) o kaleleri bende düşündüm ama gerçekte cowboylar deil süvariler vardır içlerinde onların tabi süvari olma şartıyla bu kaleler kullanılabilir...[signature][hline]:rock: Kings Of Metal :rock: Orphaned Land :rock:
TelekomaKafamgirsin - ! - Grrr - ! - ! - www.ultimatr.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok gerçekten iyi bi fizik motoru lazım.Bir iki 3dsmax bilen adamla bir iki kodlamacı ve proje sahibi kodlama bilen biri biraraya gelirse iyi bir oyun çıkmaz.Tecrübe ve para lazım güzel bi oyun motoru için :P

Ama yinede umudu kesmiyip denemek lazım nası olsa ilerde yeni versiyonlarını çıkartabiliriz

Düşünsene kusursuz bir mmofps motorunu bir half life: lost coast modellemeleriyle birleştirip, geniş yaratıcılığı olan proje yapımcılarının fikirleriyle zenginleştirilmesini .. Aklıma o kadar güzel fikirler geldiki ağlıycam


[signature][hline]Thief/assasin = Maximum zevk+para+keşifler... Kalplerdeki kaymak...

[Bu mesaj KahnX tarafından 18 Kasım 2005 21:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheh ole walla para lazım en iyisimi biz fazla konuşmadan burda bu fikri satalım ;) :P Neyse canım ben nasıl olsa western animasyonu yapacağım oyunda yapacak olursak modellerin bir kısmı hazır olur işte :) senaryosu fln hazır kısametrajlı olacak ama fragman gibi bişi yarım kalıyo yani sonunada comingsoon yazıcam uzun metrajlısını cekerimdiye bakarsın oyunu gelir :D[signature][hline]:rock: Kings Of Metal :rock: Orphaned Land :rock:
TelekomaKafamgirsin - ! - Grrr - ! - ! - www.ultimatr.net
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu fikirleri havaya yazacağınıza, biriniz sierra'ya mail atsın bence. Çoğunuz istanbulda projeyi hazırlayın ve sierra'ya gönderin. Unutmayın ki adamların yaptığı mmorpg'ler uzaydan gelmiyor. Onları da bizler gibi insanlar yazıyor.

Bu proje havada kalmasın. Eğer ciddi fikirleriniz ve projeleriniz varsa,İstanbul'da ben de sizlere destek olurum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben kesinlikle oyuncunun oyunun hikayesini etkileyebileceği bir mmo isterim walla mesela lotr online da ben gidip moria da yüzük kardeşliğini dagıtıp frodo yu kaçırıp buyuk goz e vermek istiorum bana bunu versinler karrrdeşimmmm.....:)[signature][hline]Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm. And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iide öyle bişey olursa olay cıvır iyicene :D o zaman ben de yüzüğü şeyime piercing olarak takmak istiyorum dalga geçerim gözün bunu da görüyomu al sana diye gözün karşısında makarena yaparım heh lafa bak :P

Aslında güzel fikir, yüzüklerin efendisini yapacaksın, bi tarafta sosyal hayat yönünde gelişmiş olan yüzüğü hiç takmayan eğlence yaratıkları olarak RP yapan hobbitler olucak öbür tarafta gezmeyi seven bilbo baggins gibi hobbitler sonra savaşı seven elfler okçu elfler vs... savaşları gerçektne yapıcaksın gerçekten süper fikir

yani bi 40 yaşına gelmeden bu oyunu gerçekten MMO olarak yapmak lazım miğfer dibi savaşını 500 kişi toplayıp gerçekleştirmek falan çok zevkli olurdu, mancınık kullanarak arkadaşını surlara fırlatmasından tut devasa merdivenleri dayamaya, büyücü olmaya vs... Çok süper olur yani.[signature][hline]Thief/assasin = Maximum zevk+para+keşifler... Kalplerdeki kaymak...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...